Bidra.no - Økologisk bringebær

Økologisk bringebær

Vi ønsker å tilby økologisk bringebær, som vil være til glede for nærmiljøet og de som ønsker et bedre tilbud av økologisk frukt og bær.

Et prosjekt av Haslerud Bruk, publisert 03.01.2017 00.00. Haslerud Bruk sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede (Nærmiljø).
Innsamlet kr 310
3 %
Målbeløp kr 10 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 3
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 17.02.2017.

En varm sommerdag. Barna løper barbeint mellom bringebærbuskene, snapper i seg en bringebær eller to, mens du fyller kurven med søte, sunne bringebær. Noen høner kommer trippende, mens det gryntes på beitet rett ved. Grisene ser nysgjerrig på dere og lurer på om noen vil ta seg tid til å skrubbe de litt på ryggen. 

I dag blir det bringebær og fløte til dessert. Resten fryses ned, for å gi en smak av akkurat denne dagen, en kald vinterdag.


Vi ønsker å utvikle en tilleggsnæring på småbruket vårt og har troen på at det er et marked for frukt og bær i området vi bor i. Vi ønsker å starte opp med økologisk bringebærproduksjon og planlegger et område på 1 dekar til dette formålet. Småbruket ligger i landlige omgivelser rett ved skogen. Feltet som er beregnet til bringebær ligger sørøst for tunet med skog, jorder og beite i umiddelbar nærhet.


Hva skal vi bruke pengene til?

Vi ønsker å produsere økologisk bringebær av god kvalitet, og vil først og fremst basere oss på selvplukk, men også se på muligheten til å opprette avtale med lokale næringer. 

For å etablere et bringebærfelt må jorda bearbeides og klargjøres, samt at bringebærplanter må kjøpes inn, -det er denne jobben vi samler inn penger til!  Med 10 000 kroner, kommer vi godt i gang med denne jobben.

I bringebærfeltet vil det plantes i underkant av 1000 bringebærplanter og vi kan forvente en avling på 600-700 kg/daa. 

Mer enn "bare" bringebær

I dagens samfunn med mye stress, tror vi at det å gjøre noe så enkelt som å plukke bær vil virke avstressende for mange. Så i tillegg til å tilby selvplukk av bringebær, ønsker vi å gi kundene en god gårdsopplevelse med rolig atmosfære. Høner på tunet, frilandsgriser og sauer som beiter rett ved vil kunne bidra til dette. 

Vi ønsker å skape et miljø hvor du kan nyte øyeblikket med nærhet til det naturen gir oss og med roen fra dyrene rundt.

På sikt har vi en drøm om å kunne bli en besøksgård eller knyttes til Inn På Tunet. Tiden får vise hvor langt vi kommer, men vi tenker at en god start er å tilby bringebær. 


Karina Hoff er sammen med samboeren, Kent Roger Olsen eier av småbruket og sammen har de mange drømmer og planer for stedet. De ønsker å ha et fokus på økologisk matproduksjon og god dyrevelferd. Karina har en bachelor i naturforvaltning og har påbegynt et studie på HIHM som omhandler økologisk landbruk. Denne kunnskapen håper de å kunne overføre til småbruket, som på sikt skal drives hel-økologisk. 

Mye arbeid og renovering på småbruket gjenstår, men vi håper å kunne etablere bringebærfeltet våren 2017, og dermed vente en høstbar avling sommer 2018.  


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

3 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Takkekort

Håndskrevet takkekort med bilde fra Haslerud

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 100
Estimert leveranse 31.01.2017

Bringebærsyltetøy

Bidra.no - Bringebærsyltetøy

Støtt med 500 kr og du får to glass (2l) med økologisk syltetøy fra de den første høstingen.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 3 igjen kr 500
Estimert leveranse 31.07.2018

Nøkkelord