AFGHANSKE JENTER TIL TOPPS

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

AFGHANSKE JENTER TIL TOPPS

Hjelp oss med å gi afghanske kvinner mulighet for personlig vekst, utvikling og mestring!

Et prosjekt av Ascend athletics norway, publisert 08.02.2018. Ascend athletics norway sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 3 175
3 %
Målbeløp kr 100 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 24
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 22.03.2018.

“6000 METER OVER KRIG OG KVINNEUNDERTRYKKELSE!”


Ascend Athletics Norway er en non-profit organisasjon som retter fokus mot kvinneundertrykkelse i Afghanistan, hvor noe så enkelt som fysisk aktivitet er alt annet enn en selvfølge. Global rights viser til at hele 9 av 10 Afghanske kvinner blir utsatt for fysisk, psykisk eller seksuell vold. (kilde) Vårens innsamlingsprosjekt er i samarbeid med studenter fra Høyskolen Kristiania i Oslo, som har bistått med utforming og formidling i sosiale medier.Gjennom å arrangere klatreturer og kurs i form av undervisning i klasserom bygger vi i Ascend Athletics Norway fellesskap, lagspill og mestringsfølelse blant jentene.


Fjellstøvler til bærerne

Vi trenger fjellstøvler til bærerne vi bruker under ekspedisjoner. Under vår ekspedisjon sommeren 2017 brukte vi 17 personer fra den lille fjellandsbyen som bærere. Mennene hadde noe som lignet en lav gummistøvel på beina. Disse gjestfrie menneskene er ikke godt vante og er mestere til å gå i fjellet, men de kunne virkelig ha godt av et par gode støvler. Alle som har gått litt i fjellet vet hvor viktig det er med en skikkelig sko i ulendt terreng. 

I 2019 skal vi tilbake til det samme området og kommer til å leie hjelp fra de samme mennene. Vårt håp og ønske er å kunne bidra med skikkelige fjellstøvler. 

Har du et par fjellsko som klarer en sessong eller to til?

Vi trenger 24 par fjellstøvler i størrelse 40-42-43-44-45. 

Dersom du vil gi bort støvlene så ta kontakt. Vi kan hente støvler i Oslo/Akershus/Østfold, men har dessverre ikke økonomi til postforsendelse. 

Dine gamle støvler kan virkelig gjøre en forskjell i årene som kommer!


Hvem er vi? 

Ascend Athletics of Norway er en non-profit organisasjon startet opp av Thomas Lund i 2016. Thomas drives av interessen for klatring og ønsket om å bidra til noe positivt. Organisasjonen er en gren av den amerikanske hovedorganisasjonen med samme navn Ascend - Leadership Through Athletics. Årets innsamlingsprosjekt er i samarbeid med studenter fra Høyskolen Kristiania i Oslo, som har bistått med utforming og formidling av kampanjen i sosiale medier.

Les mer om Ascend Norway i månedsmagasinet Plot. Artikkelen er en god beskrivelse av vårt arbeid og ekspedisjonen i 2017. Les også mer om fjellklatring i Afghanistan og Ascend i vårutgaven av Alpinist.


Hva går pengene til?
Ditt bidrag er med på å finansiere hele Ascends virksomhet, som muligheten til å gjennomføre flere turer av 7 til 10 dagers varighet. På turene bor vi i telt i den afghanske fjellheimen for å trene fjellklatring og oppleve friluftslivet. Hvert år arrangerer vi en klatreekspedisjon for å bestige de virkelig høye fjellene. I Kabul leier vi et lokale hvor jentene kan møte våre frivillige hver dag hele uken. Her arrangerer vi forskjellige aktiviteter som øvelser og undervisning rundt organisasjon og ledelse, traumeforståelse, og mye fysisk aktivitet som vollyball og yoga. Hver fredag leier vi en buss og reiser ut til fjellene rundt Kabul for å gå tur og klatre. Vi har ansatt kjøkkenhjelp, så jentene får minst ett måltid i løpet av dagen. En viktig del av arbeidet går ut på å knytte deltakerne opp mot andre virksomheter i Kabul hvor de bidrar med frivillig arbeid. Dette er ofte i samarbeid med andre NGOer.

Ca. fem ganger i året reiser vi som sagt på tur. Vi reiser til Bamiyan og til Panjshir da vi her kan finne trygge områder. Vi benytter oss da av både buss og fly. Vi har etterhvert opprettet tillitsfulle relasjoner til menn som kan fungere som sjåfør og guide for oss. Vi har nå også et utstyrslager med telt, klær og annet friluftsutstyr til 20 deltakere, men utsyret slites raskt å må skiftes ut gjevnelig.  Hvorfor skal DU støtte denne kampanjen?

Gjennom å bidra til denne kampanjen, hjelper du kvinnene med å komme tilbake til lokalsamfunnet, motiverte og klare for å utgjøre en positiv forskjell i lokalsamfunnet!

Ca. 45% av Afghanistans innbyggere er 15 år eller yngre. Det er med andre ord en stor andel mennesker som er født etter innvasjonen og Talibans fall, og som kan ta et oppgjør med den eldre generasjonen. Den afghanske ungdommen har opplevd krig hele sitt liv, men de siste 16 årene har også vært preget av enorm økonomisk invistering i landet, og av muligheter for å ta en utdanning. Derfor finnes det optimisme blandt ungdommen i Afghanistan.

I 2015 flyktet omlag 200 000 afghanere til Europa. Nesten alle var menn. Det er vanskeligere for kvinner å flykte, de må bli. Derfor er de mer opptatt av at landet skal endre seg. 

Karsten Jensen og Abders Hammer skriver i boken Krigen som aldri tar slutt "Samtalene med unge kvinner i Herat var de mest oppløftende opplevelsene vi hadde. Her er det et stort uutnyttet lager av idealisme. Hvis det er håp for Afghanistan, så er det her det ligger"

Derfor vil vi gi de unge afghanske kvinnene en håndsrekning, et lite bidrag og vår støtte. 


Utvikler ledere

Målet er å styrke afghanske jenters selvtillit, og lede kampen for kvinners rettigheter gjennom fjellklatring. Etter endt kurs fungerer jentene som ledere, mentorer og rollemodeller for andre jenter i nærområdene.


"Å klatre opp fjell gir meg muligheten til å å finne nye stier og veier for hvordan jeg skal nå mine mål." -Tidligere deltaker


Er du interessert i å lese mer? Gå inn her.


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

ASCEND ATHLETICS NORWAY

Organisasjonsnummer: 918 706 968Adresse
c/o Thomas Lund Ursvikveien 37
-
1456 NESODDTANGEN


Kontakt
tompex@hotmail.com

Nøkkelord

Gi støtte til bærere

Bidra.no - Gi støtte til bærere

Det er mye utstyr som skal fraktes under ekspedisjonene. Gi et bidrag som er med på å dekke utgiftene for bærere som er med på turen.

2 personer har bidratt Begrenset antall: 23 igjen kr 200
Estimert leveranse 22.03.2018

Kjøp en guide

Bidra.no - Kjøp en guide

I Afghanistan er vi helt avhengige av dyktige mennesker med kjennskap til områdene vi ferdes i. Gi et beløp som er med på å dekke denne utgiftsposten.

1 person har bidratt Begrenset antall: 29 igjen kr 300
Estimert leveranse 22.03.2018

Matpakke

Bidra.no - Matpakke

Ekspedisjonene varer i flere uker om gangen. Gi et beløp som går til å dekke matutgiftene.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 20 igjen kr 400
Estimert leveranse 22.03.2018

Transport - buss og fly

Bidra.no - Transport - buss og fly

Transport for deltakerne koster ca. 1000 per stk. for en klatretur. Bidra med transport i dag!

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 22.03.2018

Klatretur

Bidra.no - Klatretur

En 10 dagers telttur med vandring og klatring koster ca. 1500 kr per deltaker. Bli med å bidra til flere turer!

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 1 400
Estimert leveranse 22.03.2018