Bidra.no - Amalia Plukker Opp

Amalia Plukker Opp

Jeg har tatt et friår for å plukke søppel. Med et mål om å skape mer oppmerksomhet og engasjement rundt plastproblematikken i havet og naturen.

Et prosjekt av AMALIA-LOUISE MINIGGIO, publisert 22.04.2018. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede.
Innsamlet kr 14 555
29 %
Målbeløp kr 50 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 72
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 06.06.2018.

Jeg har tatt et friår for å plukke søppel. Hver eneste dag gjør jeg det jeg kan for å løse plastproblematikken i havet og naturen. Det startet med en plasthval som hadde 30 plast poser i magen, og for meg var dette vendepunktet og et varsel om at jeg var nødt til å gjøre det jeg kunne! Hittil har jeg brukt sparepengene mine på å plukke opp og formidle om plastploblematikken.

Etter å ha plukket søppel hver dag i 70 dager skjønner jeg hvor viktig det er at vi fortsetter arbeidet! Derfor har jeg lyst å fortsette å plukke opp samtidig som jeg fokuserer ennå mer på forebygging. Hvordan kan vi forhindre at plasten havner i naturen?

Ved bruk av sosiale medier dokumenterer jeg og formidler prosjektet og reisen min.

Foto: Joachim Engelstad


HVA GÅR PENGENE TIL:
- Amalia Plukker Opp - jeg plukker opp samtidig som jeg fokuserer på formidling
- Zero Waste Van - prosjektet fokuserer på å bruke de ressursene vi allerede har
- Kamerautstyr - slik at jeg kan formidle ennå bedre


HVORDAN SKAL PENGENE BRUKES:
- Transport, om det er mulig så prøver jeg alltid å ta tog eller buss, og snart Van som går på brukt frityrolje!
- Utvikle prosjektet Zero Waste Van, reprasjon og deler.
- Kamerautstyr - med ennå bedre utstyr får jeg muligheten til å forbedre bilder, videoer og formidling. Noe jeg synes er utrolig viktig med tanke på å formidle dette budskapet på best mulig måte. (Jeg kommer til å kjøpe brukt kamerautstyr)


MER OM ZERO WASTE VAN
- Et prosjekt som fokuserer på forebygging og en Zero Waste livstil. Jeg driver prosjektet Zero Waste Van slik at jeg kan reise rundt for å plukke opp, holde foredrag, samtidig som jeg viser hvordan man kan leve en mer Zero Waste livstil uten å forbruke all den plasten som vi gjør i dag. Prosjektet består av 2 deler. Del 1: Bygge vanen av mest mulig brukte og redesignede materialer. Gjøre slik at motoren kan gå på brukt frityrolje. Del 2: Leve helt Zero Waste i en Van. Dette går i hovedsak ut på å kjøre til forskjellige steder i Norge samtidig som jeg plukker opp og holder foredrag om mitt engasjement. Mer om prosjektet her: https://www.facebook.com/amaliaplukkeropp/photos/a.133887580695096.1073741829.131273670956487/209663333117520/?type=3&theater

Illustrasjon: Ingvild Hamre Konglevoll


PROSJEKTPLAN:

- April, Mai, Juni - Bygge Zero Waste Vanen, jeg dokumenterer hele prosessen på Facebook, Instagram og Youtube. Hver uke kommer det en ny vlogg på Youtube med oppdateringer fra prosjektet, hvordan det går og hva jeg holder på med. 


- Juli - Sommerferie

- August, September, Oktober - Amalia Plukker Opp "turne" med Vanen. Jeg plukker opp samtidig som jeg reiser rundt i Norge, holder foredrag, møter mennesker og organisasjoner som jobber med plastproblematikken. Utenom dette skal jeg også finne ut om det går an å leve Zero Waste / uten å produsere avfall i en Van i Norge. Jeg kommer her også til å dokumenterer hele reisen på Facebook, Instagram og Youtube.

Foto: Sigrid Sandberg


MOTIVASJON

For meg så er dyrene og naturen den største motivasjonen. Jeg synes det er så utrolig urettferdig at de må lide på grunn av måten vi lever på. Samtidig så motiverer alle de som følger meg, sender meg meldinger om at jeg inspirerer! Det setter jeg så utrolig stor pris på og uten alle dere så hadde jeg ikke klart dette. For selv om jeg startet opp prosjektet alene så føler jeg meg aldri alene når det kommer til det å ønske å gjøre noe med problemet.

Jeg gleder meg utrolig mye til fortsettelsen og setter utrolig pris på alle som følger meg og støtter meg på reisen!
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips eller andre innspill? Kontakt meg gjerne på tlf 95281022 eller epost alminiggio@hotmail.com

Foto: Mari Smith


MER OM AMALIA PLUKKER OPP I MEDIA:

https://www.facebook.com/amaliaplukkeropp/

https://www.instagram.com/amaliaplukkeropp/?hl=nb

https://www.aftenposten.no/amagasinet/i/BJlgwE/Amalia-Louise-23-har-tatt-et-friar-for-a-plukke-soppel

http://www.utetrend.no/2017/12/amalia-har-plukket-soppel-i-70-dager/

https://www.itromso.no/nyheter/2017/10/31/Amalia-Louise-23-har-tatt-seg-et-fri%C3%A5r-for-%C3%A5-plukke-s%C3%B8ppel-%E2%80%93-dette-fant-hun-i-Troms%C3%B8-15533641.ece

https://www.beeco.no/2018/04/amalia-plukker-opp-om-sitt-zero-waste.html

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Mohammed Fawzi

Frivillig

Ingvild Hamre Konglevoll

Illustratør

Amalia-Louise Miniggio

Prosjekteier

Nøkkelord