Bidra.no - Antibiotika kan redde små barns liv!

Antibiotika kan redde små barns liv!

På øya Camiguin dør små barn av infeksjoner som lett kunne vært behandlet. Vil du være med å gi 135 kr til en 7 dagers antibiotikakur?

Et prosjekt av Sea and Sun støttegruppe, publisert 10.03.2017 00.00. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede (Bistand og humanitært arbeid).
Innsamlet kr 21 992
87 %
Målbeløp kr 25 000
Givere 49
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 01.06.2017.

HAR DU ELLER DIN BEDRIFT LYST TIL Å BIDRA 🌞?

I februar besøkte jeg øya Camiguin på Filippinene. En vakker og fredelig øy med  varme og inkluderende mennesker. Jeg reiste rundt med stiftelsen Sea and Sun og kom tett inn på lokalbefolkningen. Det ble en tur med mange sterke og utslettelige inntrykk. 

Som sykepleier er det alltid spennende å få se og oppleve hvordan helsevesenet i utlandet fungerer. Her på Camiguin fikk jeg virkelig sett og følt kontrastene og fattigdommen på nært hold. Sykdommer vi lett behandler uten sykehusinnleggelse i Norge, fører her til dødsfall. En lungebetennelse kan få katastrofale følger for et barn her, ettersom majoriteten av befolkningen er svært fattige. På verdensbasis dør 1 millioner barn årlig av lungebetennelse og barn under 2 år er spesielt utsatt. Dagen før jeg besøkte sykehuset første gang, døde en to dager gammel gutt som følge av en infeksjon. Det var en sorgfull sykepleier som fortvilet beskrev hvordan tilgang på antibiotika kunne reddet han.

Jeg har vært så heldig og fått med meg Elisabeth Knutsen og sammen skal vi gjøre enn innsats for barneavdelingen.

Her er lille Pete med lungebetennelse på de øverste bildene hvor foreldrene ikke hadde råd til medisiner. Monica med hjelpere fikk kjøpt medisiner og mor fikk penger til mat. Etter noen dager kviknet han til og som dere ser en helt annen gutt på bildene under💙. 

Operasjonsavdelingen på sykehuset som dekker de 100.000 innbyggerne på øya, er for øyeblikket stengt grunnet mangel på viktig operasjonsutstyr. 


Ditt bidrag teller 💗!


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

42 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Nøkkelord