Bidra.no - Arbeid pågår - en bok om frivilligheten i Norge

Arbeid pågår - en bok om frivilligheten i Norge

Frivillige er en betydelig samfunnsbevegelse som stadig blir viktigere - tar du nok vare på dine frivillige?

Et prosjekt av Tellef Raustøl, publisert 07.11.2017. Tellef Raustøl sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede.
Innsamlet kr 0
0 %
Målbeløp kr 25 000
Givere 0
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 23.12.2017.

Tar du nok vare på dine frivillige?

I denne boken argumenterer organisasjonssosiolog og sosial entreprenør Tellef Raustøl for at frivillige er nødvendig arbeidskraft for at ansatte skal få gjort jobben sin og for at sykehus og andre velferdsprodusenter skal nå sine mål. Men blir de verdsatt i tråd med den innsatsen de gjør for samfunnet? 

Ved å stille spørsmål om frivilliges rolle i velferdsstaten er boka relevant og viktig lesing for alle som er involvert i eller avhengig av frivillige og frivillighet.  


Vil frivillige gå inn i det regulære arbeidsliv og erstatte noen etablerte lønnsyrker eller blir de et unødvendig supplement til dagens tilbud?

For at frivillige skal kunne være nødvendig arbeidskraft i morgendagens velferdssamfunn argumenterer Raustøl for at flere spørsmål og temaer må diskuteres. 

Her er noen av dem:

Hva bør være grenseflaten mellom frivillige og ansatte på sykehus?

• Bør bruk av sykehusverter på landets sykehus etableres som en nasjonal ordning?

• Hvordan bør leder og koordinatorrollene på sykehus og i gjenbruksbutikker videreutvikles?

• Bør et pilotprosjekt om bruk av borgerlønn for frivillige sykehusverter på sykehus, frivillige i gjenbruksbutikker, på festivaler og frivillige i andre virksomheter, planlegges og settes i verk?


Oversikt i vrimmelen - og veien framover

Raustøl tar tak i vrimmelen og gir en oversikt over hva slags koordinatorer som finnes og hvor, før han ser på frivillighetskoordinatorenes rolle i store bykommuner. 

Sammenføyningsarbeid introduseres som et mulig nyttig og relevant begrep for å kunne forstå koordinatorenes komplekse og sammensatte oppgaver. Avslutningsvis skisseres lederutfordringer og utkast til kompetanseprogram.

Som bakgrunn for denne boken har Raustøl i løpet av de siste årene studert organisering av frivillige på sykehus, i gjenbruksbutikker og festivaler.


Om forfatteren


Tellef Raustøl (1949) er til daglig organisasjonssosiolog og sosial entreprenør. Han har de siste årene hatt ansvar for en rekke utviklingsprosjekter for hvordan kommuner, ideelle virksomheter, kirke og næringsliv kan samarbeide om bruk og utvikling av frivillige. 

De siste årene har han også hatt oppdrag for eiendomsselskaper med å utvikle konsepter og finne fram til relevante leietagere innenfor helse, kultur og kompetanse. 

Raustøl er cand. sociol fra UiO, og også utdannet sykepleier, sosionom og diakon.

Ingen givere hittil. Bli den første til å bidra!

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Tellef Raustøl

Forfatter

Nøkkelord

Bestill boka - hent den i Oslo!

Bidra.no - Bestill boka - hent den i Oslo!

Vær blant de første som får tak i denne viktige boka! Boka må hentes i Oslo, informasjon om hentested kommer.

Bli den første som velger denne belønningen kr 289
Estimert leveranse 31.01.2018

Bestill boka - få den i posten!

Bidra.no - Bestill boka - få den i posten!

Vær blant de første som får lest denne viktige boka! Boka sendes rett hjem til deg!

Bli den første som velger denne belønningen kr 339
Estimert leveranse 31.01.2018

Bestill 5 bøker - hent i Oslo

Bidra.no - Bestill 5 bøker - hent i Oslo

For organisasjoner og arbeidsplasser hvor frivillige er en sentral del av driften så er denne boka et must! Godt gavetips til engasjerte ledere og frivillige, og viktig supplement i organisasjonens kunnskapsbase.Kjøp flere, og betal kun 249 per stykk. Informasjon om hentested i Oslo kommer!

Bli den første som velger denne belønningen kr 1 245
Estimert leveranse 31.01.2018

Bestill 5 bøker - få de tilsendt

Bidra.no - Bestill 5 bøker - få de tilsendt

For organisasjoner og arbeidsplasser hvor frivillige er en sentral del av driften så er denne boka et must! Godt gavetips til engasjerte ledere og frivillige, og viktig supplement i organisasjonens kunnskapsbase. Pris per bok er kun 249 kr + 50 kroner porto. Bøkene sendes i posten!

Bli den første som velger denne belønningen kr 1 495
Estimert leveranse 23.12.2017

Bestill 10 bøker - hentes i Oslo

Bidra.no - Bestill 10 bøker - hentes i Oslo

For organisasjoner og arbeidsplasser hvor frivillige er en sentral del av driften så er denne boka et must! Godt gavetips til engasjerte ledere og frivillige, og viktig supplement i organisasjonens kunnskapsbase. Kjøp flere, og betal kun 249 per stykk. Informasjon om hentested i Oslo kommer!

Bli den første som velger denne belønningen kr 2 490
Estimert leveranse 31.01.2018

Bestill 10 bøker - bøkene sendes i posten!

Bidra.no - Bestill 10 bøker - bøkene sendes i posten!

For organisasjoner og arbeidsplasser hvor frivillige er en sentral del av driften så er denne boka et must! Godt gavetips til engasjerte ledere og frivillige, og viktig supplement i organisasjonens kunnskapsbase. Pris per bok er kun 249 kr + 50 kroner porto. Bøkene sendes i posten!

Bli den første som velger denne belønningen kr 2 990
Estimert leveranse 31.01.2018

Trenger organisasjonen din å stake ut kursen framover? Tellef Raustøl tar dere med på en arbeidsdugnad med arbeidstittel: Hvordan ta vare på dine frivillige!

Bidra.no - Trenger organisasjonen din å stake ut kursen framover? Tellef Raustøl tar dere med på en arbeidsdugnad med arbeidstittel: Hvordan ta vare på dine frivillige!

Et foredrag med påfølgende arbeidsdugnad skal gi organisasjonen konkrete løsninger for hvordan de skal ta vare på sine frivillige på veien videre. Inntil 20 deltagere fra organisasjonen kan være med. Moms er inkludert i prisen, mens reisekostnader kommer i tillegg.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 5 igjen kr 6 000
Estimert leveranse 23.12.2017