Baryton Bokforlag - Ekte leselyst og sunne verdier

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Baryton Bokforlag - Ekte leselyst og sunne verdier

Det sies at barnebøkene om De Tre Lykter har ET RIKT, MELODIØST SPRÅK og er SKIKKELIG SPENNENDE uten å være ekle! Vil du hjelpe meg å utgi dem?

Et prosjekt av Petter A. Jensen, publisert 17.08.2017. Petter A. Jensen sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede.
Innsamlet kr 24 880
19 %
Målbeløp kr 125 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 8
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 15.11.2017.

"Vi trenger flere nyskrevne norske barnebøker av høy kvalitet, som er spennende uten å være ekle!" Dette har jeg hørt fra både bokkjøpere og bokhandelpersonale. Detektivserien "De Tre Lykter" fyller nettopp dette behovet. Den passer for jenter og gutter fra 9-10 år og helt opp til 100!

Vil du hjelpe meg å utgi dem? Og bidra til at dette blir en populær serie med et langt liv? Det skulle bety svært mye for meg - og for mange norske barn også, det er jeg sikker på! Les videre og ta stilling!

Som forfatter har jeg et sterkt ønske om å gi noe verdifullt til leserne mine, først og fremst i skjønnlitterær form. Om bl.a. detektivbøkene jeg har skrevet, er det blitt uttalt at de er svært spennende og engasjerende, at hovedpersonene er lette å bli glad i, at leseren føler seg som en deltager i handlingen, at språket er rikt og levende, og at bøkene gir lyst til å lese mer (ifølge manuskonsulenter så vel som lesere, lærere og bokhandlere – se sitater lenger ned).

Hvorfor er dette verdifullt?

"Lyst til å lese mer" fører til at barn og unge blir vant til å lese. Sammen med bedre språkferdigheter – som erverves bl.a. ved å lese bøker med rikt og godt språk – er dette til stor hjelp når de skal ta utdanning. Og jo fler som fullfører utdanning, jo færre faller utenfor og havner på skråplanet! Kombinér så dette med sunne verdier (se lenger ned) ... Her snakker vi samfunnsøkonomi og reduksjon av menneskelige lidelser – intet mindre!

Men for å komme i gang med utgivelse av bøkene på eget forlag trenger jeg starthjelp.

Å være forfatter innebærer egentlig massevis av idealisme. For det første har man noe på hjertet som man brenner for å dele med så mange som mulig! For det andre ofrer man både tid og penger, både ordnede arbeidsforhold og ordinære inntektsmuligheter – i mange tilfeller også både pensjonspoeng og ferie. (I tilfelle du lurer: Dette er en vesentlig grunn til at jeg trenger starthjelp...)

Slik er det naturligvis for de fleste selvstendig næringsdrivende. Men i tillegg er en forfatter – og i særdeleshet en skjønnlitterær sådan – en kulturarbeider som ofte jobber i måneder og år før han eller hun vet om arbeidet gir lønn i det hele tatt. Dessuten er støtteordningene langt færre enn for faglitterære forfattere. Men les lærernes uttalelser på siden om Barytons bokutgivelser, så forstår du at arbeidet har en verdi for fler enn forfatteren...

Derfor spør jeg igjen: Vil du være med og bidra til oppstarten av et nytt bokforlag som gir norske barn mer leselyst og sunnere verdier? Det er mange måter å bidra på (finner du ikke en passende en i spalten til høyre, kan du ta kontakt med meg direkte, se lenger ned) – og uansett hvilken du velger, får du noe tilbake ...


Baryton Bokforlag er det fengende navnet på forlaget jeg ønsker å etablere. Dersom arbeidet utføres profesjonelt, flerdobler eget forlag muligheten for at bøkene skal kunne slå igjennom, bli en populær serie og bidra til leselyst og bedre språkferdigheter for barn over hele Norge. År etter år!

Hvordan?

 1. Ved å utgi på eget forlag får jeg som forfatter mulighet til å leve av å skrive, og dermed kan jeg arbeide med det på heltid. Jeg sitter nemlig igjen med flere ganger så mye per bok når jeg utgir den selv, og merarbeidet vil ikke stå i proporsjon til flerdoblingen av netto overskudd. (På eksternt forlag behøvde jeg selge 15 000 bøker/år for å oppnå en beskjeden årslønn – et nivå som her i Norge bare er forunt bestselgerforfattere – mens på eget forlag vil 3 000 solgte bøker/år gi omtrent samme resultat. Med 3 titler fra start er dette fullt oppnåelig fra år 1 eller 2.)
 2. På eget forlag får jeg betydelig større kontroll over produksjonsprosessen. For eksempel var det en lett beslutning å ta at omslagsillustrasjonene skulle være av ypperste klasse. Er de ikke flotte? (Se litt lenger ned!) Tror du som meg at de fremmer salget? At de bidrar mer til spredning av bøkene enn hva et middelmådig omslag gjør?
 3. På eget forlag får jeg full kontroll over salgsprosessen. På et eksternt forlag som utgir bøker av mange forfattere, er det vanlig at noen få velges ut til å bli satset på mens resten drukner i mengden. Når jeg utgir bøkene selv – dersom denne innsamlingen lykkes – vil jeg bl.a. reise rundt til hundrevis av bokhandler, presentere mine "hjertebarn"og tilby gratis leseeksemplar til personalet. Jeg vet av erfaring at dette gir resultater. (Jeg er gift med en erfaren ansatt i en kjedebokhandel, jeg har selv drevet både bokhandel og kort-/kalenderforlag, og jeg sitter på en svært matnyttig salgsstatistikk knyttet til bokhandelbesøk jeg selv har gjort for et forlag.)

Hva har jeg å bidra med på bokmarkedet?

Offisielt og metaforisk har jeg formulert Baryton Bokforlags 
profil på denne måten:

Baryton-stemmen har både tyngde og letthet. Den er melodiøs, ren og reflektert, et bærende element i så vel kor som korps. Den spenner vidt og binder sammen den buldrende bassen med tenorens lyse triller. Den står for et bredt repertoar, med kvalitet i så vel kultur som ren underholdning. En slik stemme ønsker Baryton Bokforlag å være i mylderet av lesestoff for både barn og voksne.

Til nå har jeg skrevet og fått utgitt tre bøker på eksterne forlag. Først en svensk ghostwriter-biografi (se omtaler og uttalelser her), deretter de to første bøkene i detektivserien "De Tre Lykter" for store norske barn: "Mannen som forsvant" (bok 1) og "Godstyvene" (bok 2). I oktober i år utgir jeg bok 1 på nytt på Baryton Bokforlag sammen med bok nr. 3 i samme serie: "De mystiske tøydukkene". Ny utgave av bok 2 blir pga. omarbeiding dessverre ikke ferdig før i februar 2018 og vil bli ettersendt til de som bestiller den. Les mer om detektivbøkene her.

Det viktigste jeg formidler gjennom disse barne- og ungdomsbøkene, utover økt leselyst, er:

 • Sunne verdier, som respekt på tvers av kulturer/religioner/etnisiteter, at ærlighet varer lengst,at tilgivelse løser floker,at rettferdighet er verdt å kjempe for. Og det klassiske: at lyset beseirer mørket, at det gode er sterkere enn det onde.
 • Litt allmennkunnskap, bl.a. økt innsikt om hvordan vi levde og hadde det på landsbygda på 1960-tallet.
 • En undring over om det finnes noe mer i tilværelsen vår enn det vi kan se og ta på og forstå.
 • Et rikt og melodiøst språk (selvsagt uten banning) som bidrar til å løfte leserens språkferdigheter.


Under et intervju på TV Halden, etter at jeg hadde lest høyt fra de to utkomne barnebøkene, uttalte programlederen Kjetil Aabø, som også er lærer på en kommunal skole i Halden: "Du har et rikt språk, syns jeg. Det synger bra!" Dette underbygges i utdragene fra tre manuskonsulentuttalelser som gjengis her nedenfor. Intervjuet, som inneholder flere høytlesingssekvenser, er på 23,5 min og kan høres i sin helhet her:


Totalt trenger jeg ca. 270 000 kr til å etablere Baryton Bokforlag og utgi de tre detektivbøkene. Dette inkluderer tre fengende bokomslag i toppklasse, se her over (tot 30 000), tre fagmessige konsulentuttalelser (tot 10 800), trykking/innbinding av 3 x 2000 bøker (tot 175 000), salgsreiser i 2 mnd (ca 20 000) samt porto og diverse oppstartkostnader (ca 34 200).

Av dette har jeg, når denne siden lanseres, skaffet til veie 145 000 kr. Altså gjenstår 125 000 kr, som dermed er målet for denne folkefinansierings-innsamlingen. Jeg har valgt å sette det som et fleksibelt mål, da det er mulig å gjennomføre utgivelsen ved hjelp av lån. Men et lån skulle innebære at jeg, som tidligere, må ta annet arbeid ved siden av forfatterskap og forlagsdrift. Dette ville gå hardt ut over muligheten både til å skrive på neste bok og til å arbeide med å gjøre bøkene kjent, et svært viktig arbeid hvis serien skal kunne slå igjennom, bli populær og bidra til økt leselyst og bedre språkferdigheter for barn over hele Norge år etter år.

Det er mange måter å bidra på, og uansett hvordan du bidrar får du noe tilbake – se spalten til høyre! Se også lengst ned om hvordan private så vel som bedrifter kan bidra med trykke-andeler og sponsor-annonser! Ønsker du bidra på en annen måte, f.eks. med drivstoff, kjøretøy eller overnatting i forbindelse med salgsreisene, eller ønskes mer informasjon før beslutning om bidrag tas, kan undertegnede kontaktes via Baryton Bokforlags hjemmeside.

Halden, 17. august 2017
Petter A. Jensen (med forfatter-alias 
Petrus Jensen)


Eksempler på hva leserne selv har uttalt om bøkene i detektivserien "De Tre Lykter":

 • "Jeg ble helt oppslukt av begge bøkene bare etter første avsnitt!" (Natalie, Moss, 14 år)
 • ”Utrolig spennende! Visste ikke at krim var så spennende!” (Adrian, Halden, 10 ½ år)
 • ”Jeg likte alt, blant annet måten ting var beskrevet på!” (Emmeli, Fredrikstad, 14 år)
 • ”Jeg lå og leste til langt på natt, for den var så spennende!” (Anna Lovise, Alta, 11 år)
 • ”Den var spennende! Og morsom!" (Andreas, Halden, 12 år, da han kjøpte nummer to)

Fler utsagn fra lesere, dessuten også fra bokhandlere og lærere, finner du på www.baryton-bokforlag.com.


Utdrag fra tre konsulentuttalelser til bøkene i detektivserien "De Tre Lykter": 


Bok 1, Mannen som forsvant:

"Dette er et (...) solid og gjennomført manus. Teksten flyter bra (...) ordforrådet er variert og akkurat passe utfordrende. Karakterene har klare, individuelle trekk og samspillet mellom dem er både troverdig og litterært. Handlingen sitter, det er spenning i nesten hvert kapittel og en del mellommenneskelige konflikter som alt i alt gir en driv. Her er det lite om og men, overflødig informasjon eller formanende voksensnakk utover plottet. Dette virker som en bok, og en forfatter, dedikert til målgruppen.

Vi følger tre detektiver, to gutter og en jente som enda er uskyldsrene, på brinken av ungdomslivet. Det er vennskap, samhold og litt forelskelse her, men ikke overdrevent; det er spenningen, utforskingen og kampen mellom det lyse og mørke som står i fokus (...) akkurat passe skummelt, men også litt alvorlig. (...) Det er godt med lærdom på og mellom linjene (...) men det er ikke forstyrrende for teksten.

(...) et helstøpt manus, som fikk meg til å få lyst til å være barn igjen; gå på oppdagelsesferd, spionere, danne klubb og fakke skurker – og lese! Gleder meg til oppfølgeren."

(Rikard Ingdal, bokarbeid.no)

Bok 2, Godstyvene:

"Godstyvene er en velskrevet, leseverdig og – tidvis – meget spennende roman. Leseren blir tatt med til
en tid og et sted som både er fremmed og gjenkjennelig. Gode person- og miljøskildringer gjør at Grynvik og området rundt blir levendegjort, og forfatteren klarer på en utmerket måte å gi oss følelsen av å være til stede i en annen tid – en tid der mennesker enda drømmer om å gå på månen, og der mobiltelefoner nærmest er science fiction
 (...) 

Det er i det hele tatt en mengde gode beskrivelser i boken, og her vil jeg kun trekke fram én (...) Her føler leseren seg til stede i boken, sammen med Luta og Lissi, på godstoget, med lukt av tømmer og jernspon i nesen. Det er godt gjort. Og dette er ikke et engangstilfelle – det skjer igjen og igjen i boken. Forfatteren skriver helt enkelt godt (...) 

Det er lett å bli glad i de tre hovedpersonene, og de utfyller hverandre godt. Samspillet mellom dem er en fryd å lese (...) Universet forfatteren har skapt, er et sted vel verdt et besøk. Eller flere. Jeg blir gjerne med De tre lyktene på nye eventyr."

(Jan Roger Stensland, bokarbeid.no)


Bok 3, De mystiske tøydukkene:

"Dette er en veldig spennende roman, med god flyt og jevn progresjon. Språklig sett er den også underholdende med blandinga av morsmål, uttrykk og ikke minst Lutas greie for rim og alliterasjon. Det er ingen kjedelige passasjer (...) veldig autentisk (...) plasseringa av sted og handling, samt tid, fungerer veldig godt i romanen. Jeg liker også godt at fokaliseringa skifter mellom detektivene og de andre karakterene (...)

Alti alt opplever jeg dette som et godt gjennomarbeida bokmanus, med en konsekvent og spennende intrige (...) Jeg liker bruken av (...) Grep som å (...) liker jeg veldig godt (...) grepet er veldig kult (...) Jeg liker godt disse markørene (...) fine drypp om ei svunnen tid (...) vil nok glede de eldre leserne som koser seg på sengekanten med barna sine."

(Siri Aurland Bredesen, bokarbeid.no)


Naturligvis har de tre manuskonsulentene en rekke nyttige forbedringstips også, som blir vurdert nøye, med mottoet: Høyest mulig kvalitet før alt sendes til trykking!

Detektivserien "De Tre Lykter" er altså nyskrevne norske barnebøker av høy språklig og innholds­messig kvalitet, som er "spennende uten å være ekle". Serien fyller et signifikant behov. 

Kan du tenke deg å bidra til at den blir en populær serie med et langt liv? Tar du utfordringen?


Trykke-andel / Sponsor-annonse

Enten du er privatperson eller representerer en bedrift, kan du hjelpe tre gode barnebøker å nå ut til barna ved å kjøpe én eller flere "andeler" i trykkingen av bøkene - se spalten til høyre! Som takk får du mulighet til annonseplass på Baryton Bokforlags hjemmeside og/eller den samarbeidende siden tekstrenseriet.no.

Størrelse, plassering(er) og varighet for annonsen avtales i forhold til hvor mange andeler à 5000 kr som kjøpes. Én andel gir en fast annonse på ca 109x40 mm i normal visning på ett av nettstedenes førstesider i 12 mnd, eller dobbelt så stor på en av undersidene. To andeler gir dobbelt så mye annonseplass osv.

Det er umulig å si noe på forhånd om trafikken på våre nettsider, bortsett fra at de vil bli promotert via Facebook og/eller Google AdWords samt gjennom månedlige mail-utsendelser til alle landets bokhandler m.m. Likevel må kjøp av andeler ses først og fremst som støtte til prosjektet, og annonsene vil bli merket "Sponsor-annonse". Gjensidig lenking til hverandres nettsider er en forutsetning for annonseplass, og man kan da skrive f.eks. "Vi sponser Baryton Bokforlag i oppstarten". Dette fordi gjensidig lenking er positivt for begge parter ved Google-søk.

Alle detaljer ang. sponsor-annonser vil bli avtalt via e-post etter kjøp av trykke-andel.

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Støttepartner!

Bidra.no - Støttepartner!

Hjelp tre gode barnebøker å nå ut til barna! Spesialdesignet diplom i posten hvis bidraget ikke er anonymt. Velg selv hvilket beløp du vil bidra med!

Bli den første som velger denne belønningen kr 50
Estimert leveranse 30.11.2017

Bli medlem i detektivklubben!

Bidra.no - Bli medlem i detektivklubben!

Medlemskap i Detektivklubben De Tre Lykter. # Eget laminert detektiv-kort for lommeboka med personlig bilde og medlemsnummer. # Spesialdesignet T-skjorte for detektiver. # Dessuten: ukens sitat fra bøkene, iblant premiekonkurranser, utvalg av innsendte tegninger, medlemsbrev på mail, tips fra forfatteren, nytt om arbeidet med neste bok m.m. Engangspris for medlemskap så lenge klubben eksisterer og du ønsker! Registrering ordnes etter e-post fra Baryton.

1 person har bidratt kr 200
Estimert leveranse 24.11.2017

En signert og dedikert bok rett i postkassen!

Bidra.no - En signert og dedikert bok rett i postkassen!

1 bok, fritt valgt tittel, personlig dedikert og signert av forfatteren. En hyggelig måte å prøve serien på. Passer for barn fra 10 til 13 år (9-100!) Kan kompletteres med "Detektivklubben" – se over. Mottakers navn oppgis sammen med boktittel via e-post i etterkant. Pris inkl. frakt. OBS! Bok 2 forventes klar i februar 2018 og vil bli ettersendt.

1 person har bidratt kr 325
Estimert leveranse 24.11.2017

Serie-pakken!

Bidra.no - Serie-pakken!

3 bøker – f.eks. én av hver tittel, personlig dedikerte og signerte av forfatteren. Gjør både forfatter og barn glade! Passer for barn fra 10 til 13 år (9-100!). Ypperlig å komplettere med "Detektivklubben" – se over. Mottakers navn oppgis sammen med boktittel via e-post i etterkant. Pris inkl. frakt. OBS! Bok 2 forventes klar i februar 2018 og vil bli ettersendt.

4 personer har bidratt kr 795
Estimert leveranse 25.11.2017

Julegave-pakken!

Bidra.no - Julegave-pakken!

6 bøker, personlig dedikerte og signerte av forfatteren. Gjør både forfatter og barn glade! Den perfekte pakken hvis du har flere barnebarn, nevøer, nieser osv. fra 9 år og oppover. Dessuten ypperlig å komplettere med "Detektivklubben" – se over. OBS! Bok 2 forventes klar i februar 2018 og vil bli ettersendt. Mottakers navn oppgis sammen med boktittel via e-post i etterkant. Pris inkl. frakt.

Bli den første som velger denne belønningen kr 1 430
Estimert leveranse 24.11.2017

Forenings-pakken!

Bidra.no - Forenings-pakken!

12 signerte bøker for barn i alderen 10-13 (9-14). OBS! Bok 2 forventes klar i februar 2018 og vil bli ettersendt. Gjør både en forfatter og en forening lykkelig! Eller kanskje du vil spre bøkene på noen skolebibliotek? Ved samtidig bestilling av "Forfatterbesøket" (se nederst) leveres 2 ekstra bøker! Kjøp av "Forenings-pakken" gir også rett til å etterbestille ytterligere bøker for 190 kr/st for samtidig leveranse. Antall av hver tittel velges fritt via e-post i etterkant. Pris inkl. frakt.

Bli den første som velger denne belønningen kr 2 550
Estimert leveranse 24.11.2017

Klasse-settet!

Bidra.no - Klasse-settet!

24 signerte bøker for barn i alderen 10-13 (9-14). OBS! Bok 2 forventes klar i februar 2018 og vil bli ettersendt. Gjør både en forfatter og en skoleklasse lykkelig! Eller kanskje du vil spre bøkene på noen skolebibliotek? Ved samtidig bestilling av "Forfatterbesøket" (se nederst) leveres 3 ekstra bøker! Kjøp av "Klasse-settet" gir også rett til å etterbestille ekstra bøker for 185 kr/st for samtidig leveranse. Antall av hver tittel velges fritt via e-post i etterkant. Pris inkl. frakt.

Bli den første som velger denne belønningen kr 4 610
Estimert leveranse 24.11.2017

Forfatter-besøket!

Bidra.no - Forfatter-besøket!

Gjør både forfatter og barn lykkelige ved å spandere et forfatterbesøk på en skoleklasse! Passer for 5. - 7. kl. samt foreninger, fødselsdager og andre grupper med 10 – 48 barn. På to til tre skoletimer gir jeg skrivetips, snakker om krim og detektivarbeid, forteller om livet som forfatter – og leser spennende smaksprøver høyt fra bøkene om Lissi, Luta og Fyrstikken! Besøket kan gjennomføres jan – mai 2018 over hele landet. Ved lengre reisevei enn 15 mil fra Halden må et individuelt avstandstillegg betales i forbindelse med besøket. Slikt avtaler vi på e-post.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 4 890
Estimert leveranse 04.01.2018

Trykke-andel / Sponsor-annonse!

Bidra.no - Trykke-andel / Sponsor-annonse!

Bedrift eller privatperson: Hjelp tre gode barnebøker å nå ut til barna ved å kjøpe ÉN ELLER FLERE "ANDELER" i trykkingen av bøkene! Som takk får du annonseplass på Baryton Bokforlags hjemmeside og/eller på tekstrenseriet.no. Mer info til venstre.

Bli den første som velger denne belønningen kr 5 000
Estimert leveranse 30.11.2017