Bidra.no - Bevar Siste Reis i Halden

Bevar Siste Reis i Halden

Vi trenger Siste Reis,sjappa med sjel! Derfor denne kronerullingen, slik at en av Haldens viktigste kulturscener og møteplasser overlever krisen

Et prosjekt av Siste Reis AS, publisert 19.03.2020. Prosjektet tilhører kategorien Koronatiltak.
Innsamlet kr 120 800
60 %
Målbeløp kr 200 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 520
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 30.04.2020.

La oss unngå siste reis for Siste Reis!

Korona-virusets framferd får helt uforutsette og tunge konsekvenser for mange enkeltpersoner, institusjoner og næringsvirksomheter i det norske samfunnet, ironisk nok akkurat da vi beveger oss mot lysere tider.

            En av disse konsekvensene er at vi nå risikerer at Siste Reis, med adresse Jernbanetorget 1, midt i Haldens stadig mer livskraftige «underholdningsdistrikt» på Sørsida, kan opphøre.

            Det kan vi simpelthen ikke la skje. 

Vi trenger Siste Reis, sjappa med sjel, også i framtidas Halden.

Derfor denne kronerullingen, slik at en av Haldens viktigste kulturscener og møteplasser kan åpne døra si igjen når viruset er under kontroll.

            Siste Reis skulle, eller forhåpentligvis skal, feire at stedet har eksistert i tretti år denne sommeren. Med en storstilt, egen todagers musikk-festival i nærheten av lokalene.

            Alle som noensinne har hatt berøring med serveringsbransjen vet at det å ha en tretti år lang historie under samme flagg er høyst uvanlig. I et slikt perspektiv er Siste Reis bevaringsverdig i seg.

            Viss veggene på Siste Reis kunne snakke, fortelle, ville det fylle bokhyller med historier og legendene om de største små musikkopplevelsene.

Ryktet om Siste Reis som musikk-klubb går verden rundt, mange av artistene som kommer til baren for første gang, har blitt fortalt om den spesielle stemningen og den hyggelige og entusiastiske mottakelsen.

Dette er essensiell informasjon i en tøff turnéverden, at Siste Reis er et «hjem» for gode og originale musikere.

Det er også grunnen til at en rekke artister har skrevet sanger om Siste Reis.

En av stamgjestene er Chip Taylor («Wild thing», «Angel of the Morning»), som har et helt spesielt forhold til baren og som møtes av spesial-bestilt whiskey hver gang han ankommer. Han har brukt Siste Reis og rommet sitt på Grand Hotel som referanse i flere sanger.

Texas countryrockeren Rick Broussard har skrevet sangen «Halden (is a hell raisin´ town)», en internasjonal Halden-sang god som noen, etter spenstige opplevelser i byen og på Siste Reis´  lave scene.

           Henning Kvitnes, Onkel Tuka og Frank Skovrand, alle kompromissløse haldenpatrioter, har skrevet sanger om baren, originaler fra stedets fargerike historie og spesielle tildragelser der, henholdsvis «Siste Reis», «Tistaelva blues» og «Siste Reis». Sjekk dem ut på en strømmetjeneste i nærheten av dine nyvaskede fingre.

            Bandet The Salmon Smokers, kalt Norges fremste backingband, er oppkalt etter teksten på et skilt som henger innerst på Siste Reis.

            Men ved siden den stadig mere omfattende musikk-virksomheten, er Siste Reis også stedet for et stort antall stamgjester. Der det alltid er plass til den gode samtalen og der det er så høyt under taket at mann uten videre kan stå på skuldrene til vismenn som Roy Larsen, eneste med egen barkrakk. 

            Siste Reis er baren hvor oppsiktvekkende historier, vesentlig kunnskap og informasjon, dyptpløyende politiske analyser og ville skrøner går opp i en høyere enhet.

Et sted der det er greit å være «Eplekjekkas», eller bare kaffetørst.

Hvor kjendiser og regulars nyter samme status og får samme behandling.

Som den amerikanske låtskriveren Jim White sier det; « A bar is just a church where they serve beer».

Tekst: Tom Skjeklesæther
Initiativ: Siste Reis venner v/ Espen Holtan

Alle innsamlede midler går rett fra bIdra.no og direkte til Siste Reis AS uten mellomledd. 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Espen Andreas Gimle Holtan

Prosjekteier