Bidra.no - Birgitte Reitan til Paralympics 2016

Birgitte Reitan til Paralympics 2016

Birgitte er tatt med på laget som skal til Rio, men dette er en ingen billig affære for en student. Men det ei heller ingen grunn for å gi seg!

Et prosjekt av Kine Kokkin , publisert 12.07.2016. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 26 966
33 %
Målbeløp kr 80 000
Givere 112
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 26.08.2016.

Birgitte Reitan og hesten Steffi er tatt med i troppen av ryttere som skal representere det norske landslaget i para-dressur under årets Paralympics 2016 i Brasil. Vi som er en del av Birgittes hverdag og har fulgt henne på reisen kan vel si at "dette så vi for oss". For når denne jenta setter seg et mål, skal hun klare dette, koste hva det koste vil. 


Målet om å komme seg til Paralympics ble et tema når man så den store progresjonen hun hadde, samtidig som gode resultater på banen ble levert. Da hun først begynte å satse for fullt, var hun nok noe selv skeptisk til å starte det første stevne. Hun er nemlig en perfeksjonist. Men trener Marie Natten og mor Ellen meldte hun på, da disse mente dette var til god trening for Birgitte. Dette ble starten på reisen mot Paralympics. 


Men hestegleden startet da Birgitte bare var to år gammel, da var det igjen mor Ellen som stod for det hele. Hun meldte nemlig jenta på terapiridning. Til å starte med var det en skeptisk Birgitte på hesten, men som til slutt ble helt hekta, noe vi ser resultatet av i dag. Bakgrunnen for at Birgitte startet på terapiridning var at det var bra for henne. Birgitte har sykdommen AMC, en muskelsykdom. Enkelt forklart fører dette til flere bøyde ledd som er i feilstilling, samt muskeltap. Birgitte har på reisen klart gull i NM og nordisk mesterskap, kommet seg inn på landslaget, en plass i troppen som reiste til Frankrike under både VM og EM. En ting som er verdt å nevne som nok gjør at vi rundt Birgitte blir litt ekstra stolte over alt hun har fått til, er at flere av de andre på landslaget har vært med i mange år, og kan nevnes som veteraner. Derfor syntes vi rundt henne at det er ekstra gøy at Birgitte så tidlig i sin karriere har kommet så langt, så fort.
Folk flest har vel fått med seg at hestesporten ikke er en billig idrett, og dette stemmer ganske godt. Man skal betale for å ha en hest, denne igjen har sine behov som tak over hodet, mat, veterinær, utstyr o.l. Så kommer det hva rytteren behøver, det er ikke lite utstyr det heller. Det å reise rundt på stevner er heller ingen kostnandfri sak, transport med mer. Og her her reisen til Brasil ei et unntak. 


Birgitte har klart å komme seg til Rio, men selv om hun har plassen på landslaget så er det fortsatt en reise mot det hele som koster stort. Birgitte er samtidig en student på jusstudiet ved Universitet i Oslo, og som student flyr det ikke akkurat penger rundt en. Så om du kunne tenke deg å bidra, blir dette satt ekstremt stor pris på. Både av Birgitte og vi rundt henne som gjør det vi kan for å hjelpe hun på reisen. 


Pengene som kommer inn vil gå til følgende:


- Opphold og reiser til Danmark.  Pga strenge regler for å fly med hest til Rio, må hesten være i hjemmekarantene. Det kan ikke skje på den stallen hesten står til vanlig. Alle hestene i troppen må også stå samlet, og derfor må hesten og Birgitte til Danmark i august. Dette vil koste en god del, da Birgitte selv, sammen med trener og hestepasser må fly opp og ned flere ganger. 


- Til ridetimer. Dette er ikke billig da Birgitte ikke kan som andre hestefolk bare dra i stallen, sette seg på ryggen, det kreves også at det alltid er noen som kan hjelpe hennes, samt at hun rir for en trener. 


- For at hesten også skal kunne gå optimalt er den avhengig av at andre rir den, dette koster også penger. 


- Nytt utstyr 


- Familien til Birgitte har også et stort ønske om å følge henne til Rio, for å kunne stå på sidelinjen og heie henne frem under mesterskapet. 


Vipps: Kan også vippses til Birgitte, tlf: 934 66 333. 


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

En hilsen

En hilsen fra Birgitte

3 personer har bidratt Begrenset antall: 197 igjen kr 200
Estimert leveranse 30.09.2016

Et bilde

Et bilde med en hilsen fra Birgitte sendt i posten

6 personer har bidratt Begrenset antall: 94 igjen kr 500
Estimert leveranse 30.09.2016