Cyclehack Bergen 2015

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Cyclehack Bergen 2015

Lag en bedre sykkelby! En non-profit event som samler folk til en 48-timers idé-dugnad som skal få flere til å sykle i Bergen.

Et prosjekt av Cyclehack Bergen, publisert 02.06.2015. Cyclehack Bergen sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 2 000
6 %
Målbeløp kr 30 000
Givere 2
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 19.06.2015.

Hva er Cyclehack?

Cyclehack er en global bevegelse som har som mål å få flere til å bruke sykkelen som transportmiddel i hverdagen. 

Cyclehack startet i Glasgow, Skotland i 2014, men har i 2015 spredt seg til 35 byer globalt. Bergen er eneste byen i Norge hvor Cyclehack finner sted.

Cyclehack globalt og lokalt er non-profit arrangementer, og går av stabelen samme helg over hele verden. Vi får ingen funding fra Cyclehack globalt.

Hva trenger vi penger til?

Cyclehack Bergen må derfor skaffe til veies de pengene som trengs for å få gjennomført arrangementet. Vi har fått noe støtte fra Bergensprogrammet, men ikke nok til å dekke alle våre kostnader. Men vi gir oss ikke så lett! Vi tror nemlig på Cyclehack (og det er tydeligvis flere som gjør siden det har spredt seg til hele verden i løpet av bare ett år!).

Vi samler derfor inn penger slik at vi kan gjennomføre 48 timer med Cyclehack 19. - 21. juni i Bergen. Dette trenger vi støtte til:

  • leie av lokaler 
  • profesjonell prosessfasilitator til design thinking
  • mat og drikke til deltakerne (uten mat og drikke ... ja, dere skjønner)
  • markedsføring slik at flest mulig får det med seg - the more, the merrier, the bigger impact! Vi håper på 40-50 deltakere.
  • matriell til prototyping

Gjengen bak Cyclehack

Hvem står bak Cyclehack?

Vi er en gjeng på fem sosialentreprenører og sykkelentusiaster som har tatt initiativ til Cyclehack. Frem til nå har vi jobbet helt på frivillig basis. Som er fint. Men det hadde også vært fint om vi kunne få litt lønn for strevet. Vi er tilknyttet Impact Hub Bergen, som er et co-workinghus med fokus på sosial/grønn innovasjon.

Vi bare tenkte: Wow! Cyclehack - det vil vi ha i Bergen (som er på jumboplass når det gjelder sykling i Norge!) - vi trenger det! Siden januar 2015 har vi jobbet med å få på plass Cyclehack. Vi møter mye godvilje og får mye åtgaum, men dessverre har pengene latt vente på seg. 

Hva betyr ditt bidrag?

Vi inviterer derfor til dugnad for Cyclehack Bergen. Vi jobber for å identifisere barrierer mot sykling, men MYE viktigere enn det: vi jobber med å finne løsninger og nye ideer som skal prototypes og testes i løpet av Cyclehack. Dette gjør vi gjennom å bruke Design Thinking som metode. Prototypene kan være:

  • Digitale: App, nettside e.l.
  • Fysiske: Sykkel-hack, utstyrs-hack e.l.
  • Politisk: Nye lover/regler, infrastruktur e.l.
  • Kampanjer: Kulturbyggende, holdningsskapende kampanjer e.l.

De gode ideene og løsningene deler vi i en global Cyclehack katalog. På den måten kan gode ideer som funker i Bergen deles med resten av de 35 byene og vise versa. Genialt?! Yup!

Gjennom ditt bidrag økes sjansen for at vi får til et skikkelig løft i Bergen (og verden?). Du kan bidra til en bedre sykkelhverdag lokalt, men også globalt. Hva er vel bedre enn å handle lokalt samtidig som vi tenker globalt? Det er akkurat hva Cyclehack dreier seg om! 

Bli med og støtt Cyclehack, alle monner drar! 

Cyclehack globalt laget en video fra fjorårets event i Glasgow - sjekk den ut, så får du et bedre bilde av hva vi ønsker å få til i Bergen. Og Kanskje kommer Cyclehack til ditt hjemsted til neste år?  

 

CycleHack Short Edit from CycleHack on Vimeo.

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Gratis billett!

Vi trekker 5 gratis billetter blant de som bidrar med mer enn 500 kroner.

1 person har bidratt Begrenset antall: 49 igjen kr 500
Estimert leveranse 18.06.2015