Et hjemmelaget måltid til mennesker på flukt

Mange mennesker sitter fast på grensa til Europa uten noe. Bli med å bidra, og jeg reiser ned og lager et varmt syrisk måltid

Et prosjekt av Nicolai Sunde , publisert 14.03.2017 00.00. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede (Bistand og humanitært arbeid).
Innsamlet kr 11 570
23 %
Målbeløp kr 50 000
Givere 35
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 24.04.2017.

Kan du tenke deg hvor vanskelig det må være å flykte fra krig? Du har ingenting annet enn drømmen om et vanlig, fredelig liv. Mens du rømmer mot det målet har du i tillegg alle de hverdagslige behovene vi ofte tar for gitt. Hvor skal jeg sove? Hva skal jeg spise?

Jeg synes flyktingekrisen idag er forferdelig. Jeg syns så synd på de menneskene som går igjennom det de gjør nå, så jeg reiste til Hellas og jobbet som kokk i en flyktningleir.

Det er noe av det tøffeste jeg har gjort, og det er noe av flotteste jeg har opplevd.

Jeg fant fort ut at den tiden jeg hadde på kjøkkenet sammen med mine syriske hjelpere var en gla-tid. Vi dansa, vi sang og vi lo mens vi lagde hjemmelaget syrisk mat til leiren. Jeg forsto hvor verdifullt dette var, så jeg skal reise igjen.

Denne gangen reiser jeg til Beograd hvor tusen på tusenvis av flyktninger står fast uten seng, uten mat. De sover i nedlagte bygninger og kjemper for overleve flukten fra død.

Jeg skal samarbeide med et prosjekt som kalles Noname kitchen. Et prosjekt som hver dag drar til en av disse nedlagte bygningene. Der setter de opp et kjøkken, lager mat med og til de som bor der før de pakker ned igjen. Dette gjør de hver dag fordi de ikke får lov av politiet å sette opp et permanent kjøkken.


De lager mat til rundt 500 mennesker hver dag, og dette klarer de på ca 100-200 € om dagen. Hvis dere blir med å spleiser på maten, vil jeg reise ned og lage den maten fra midt østen jeg lærte i Hellas. Ditt bidrag vil ha en utrolig stor innvirkning på disse menneskene som fortjener ihvertfall ett varmt måltid om dagen laget med latter og kjærlighet


Hvem er jeg:

Jeg er 38 år, jobber som kokk på soleggen fjellstue i Jotunheimen.Født og oppvokst i Oslo på furusetJobber sesong som gjør at jeg har mulighet til å reise og bidra.Jeg er veldig opptatt av situasjonen i verden idag, og syns det er forjævlig at Europa stenger grensene for mennesker på flukt fra krig.Jeg kan ikke gjøre mye, men jeg kan lage mat og kanskje spre litt glede for de menneskene som prøver å overleve flukten fra død.


Hva er planen videre:

Jeg har allerede samlet inn 10 000 kronerblant venner og familie selv. I tillegg har en kompis tilbudt seg å betale reisen nedover. Alt som samles inn vil derfor gå direkte til middagene!

Jeg reiser så fort jeg kan !


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

31 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Nøkkelord