Norsk English
Bidra.no - FEMININE TRIPPER - kunstfestival

FEMININE TRIPPER - kunstfestival

FEMININE TRIPPER

Samfunnsaktuell kunstfestival med bidrag fra hele verden søker midler til å invitere kunstnere til Norge. 24. mars 2018 på Cafeteateret!

Et prosjekt av Kristiane nerdrum bøgwald, publisert 26.02.2018. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 4 430
11 %
Målbeløp kr 40 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 12
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 26.03.2018.

Vi er to unge scenekunstnere; Margrete og Kristiane, med en visjon om å etablere en ny tverrkunstnerisk festival som hyller femininiteten og utforsker kjønnsidentitet, gjennom scenekunst, billedkunst, musikk og video kunst.

 

OM FESTIVALEN

 

Den 24. Mars vil vi fylle Caféteateret på Grønland i Oslo med utvalgte norske og internasjonale kunstbidrag. 

 Vi vil skape en festival med tittelen FEMININE TRIPPER. Vi vil velge ut noen verk som kan utfordre fastgrodde persepsjoner og tilby nye forståelsesrammer rundt tematikken femininitet og kjønnsidentitet.

Vi har allerede fått inn 115 søknader fra kunstnere fra 22 ulike land som ønsker å bidra til FEMININE TRIPPER med sitt arbeid og vi skal i løpet av kort tid gjøre et godt og variert utvalg av ulike kunstnere både fra Norge og fra utlandet.

Vi planlegger å invitere mellom 15-20 forskjellige kunstnere, fordelt på omkring 10 ulike kunstprosjekter som skal vises 24. mars på Cafeteateret.

TEMATIKK

Den tiden vi lever i akkurat nå er preget av en en dypere kvinne- og mannskamp som handler om å være seg selv, både med vår femininitet og vår maskulinitet. Metoo-kampanjen har vært med på å belyse dette. Vi trenger mer rom for det feminine i det offentlige rom, ikke bare mer kvinnerepresentasjon. Vi ønsker å se på hvordan kunstnere og kunstnerisk, utforskende arbeid kan bidra inn i denne offentlige samtalen.

I et samfunn der rasjonalitetet, objektivitetet og fysiske ‘fakta’ er gitt forrang- hvilken verdi gis den subjektive, personlige og abstrakte kunnskapen og erfaringene?

Ideen bak festivalen er å skape et uttrykks- og refleksjonsrom rundt det feminine. Vi ønsket å lage et arrangement om noe som preger vårt eget arbeid og som vi tror mange er opptatt av.

Vi ønsker å skape en kunstnerisk festival uten politisk dogmatikk, men med interessante perspektiver og kunstneriske dialoger.

 

HVA GÅR PENGENE TIL?

Festivalprosjektet vårt er en lav-budsjettsproduksjon og den eneste støtten vi får er fra teaterorganisasjonen – Nordic Black Theatre som har vært så generøse å tilby oss gratis lån av Cafeteateret og lønn til tekniker. Vi har søkt om midler fra ulike fond, men vi vil ikke få svar på disse søknadene før etter festivalen. Men vi har likevel bestemt oss for å gjennomføre FEMININE TRIPPER - no matter what!

Vi skal invitere kunstnere fra alle verdenshjørner og flere av dem vil reise langt for å formidle kunsten sin på Cafeteateret den 24. mars. Vi har på nåværende tidspunkt ikke mulighet til å dekke deres reiseutgifter og heller ikke tilby dem noe lønn. Dette har de akseptert, men likevel synes vi at de fortjener en liten kompensasjon for hardt arbeid.

Støtten vil først og fremst dekke honorar og reisestøtte til de utvalgte kunstnerne. Utover det vil støtten gå til å dekke materialer til festivalkvelden, mat til festivaldeltagerne og til de frivillige sjelene som hjelper oss.

Mangel på penger skal ikke hindre oss fra å tilby en høykvalitets kunstfestival til Oslos borgere. Men med litt hjelp fra våre venner og bekjente, fra alle kanter, vil ting flyte så mye lettere!

Vårt mål er å få inn 40 000 Norske kroner.


All støtte mottas med stor takk. Selv en liten donasjon kan være til hjelp. Med dine bidrag vil vi kunne realisere vårt mål om å skape en viktig og inkluderende festival som åpner hjerter og bygger broer!


LITT OM OSS:

Margrete Slettebø er en norsk danse- og performance kunstner med hovedvekt på butoh-inspirert arbeid. Hun er iniativtaker og utøver i Oslo Butohlaboratorium og i styringsgruppa til kunstnerorganisasjonen Acts- laboratory forperformance practice. Kristiane Nerdrum Bøgwald er skuespiller og performancekunstner som det siste året har vært tilknyttet kompaniet Grusomhetens Teater og som også er et medlem av dansekompaniet Oslo Butoh-laboratorium.

Margrete og Kristiane ble kjent med hverandre da de begge var ”artist in grant” innenfor performancegruppa ACTS- laboratory for performance practices. De siste 3 årene har de medvirket og produsert i flere forestillinger sammen. FEMININE TRIPPER blir det sjette kunstprosjektet de er sammen om å gjennomføre.

Hvis du donerer 300 kr eller mer, vil du få gratis inngang til hovedprogrammet på Cafeteateret den 24. mars 2018

Følg oss på vår facebook side: https://www.facebook.com/Feminine-Tripper-1667473613291661/?ref=settings 

 Startstidspunkt og program vil snart bli annonsert.

Alle givere vil bli kreditert på vår facbookside, hvis giveren selv ønsker det. ☺ 

Hvis du heller ønsker å bidra til festivalen på en annen måte, og ønsker å være en del av vårt Feminine Tripper-crew så har vi også behov for mange frivillige, både før og under festivalen. Mer informasjon om dette her: https://www.facebook.com/events/190556835042683/?notif_t=plan_user_joined¬if_id=1519826283148434

 Uavhengig av om du ønsker å bidra eller ikke, oppfordrer vi deg til å komme på festivalen vår den 24. mars 2018 på Cafeteateret!

 

 

Masse kjærlighet!

 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Kristiane Bøgwald

Prosjekteier

Kreditering i vår takketale på vår facbookside.

Alle givere vil bli kreditert på vår facbookside, hvis giveren selv ønsker det. ☺

2 personer har bidratt kr 200
Estimert leveranse 26.03.2018