Bidra.no - FESTEN (Bachelorfilm)

FESTEN (Bachelorfilm)

FESTEN er arbeidstittelen til vår Bachelorfilm som skal produseres i vår. Drama-komedien handler om vidt forskjellige søstre som huser en fest.

Et prosjekt av NTNU , publisert 20.03.2018. Prosjektet tilhører kategorien Student.
Innsamlet kr 6 500
65 %
Målbeløp kr 10 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 13
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 04.05.2018.

Update 23. April: Vi er ferdig med innspilling og ligger dessverre en del under det totale budsjettet fra Bidra+NTNU så om du har en krone eller to til overs tar vi i mot alt med glede!!! :D

----

Vi samler inn penger til budsjettet til vår Bachelorfilm som skal produseres denne våren (2018). 


Vi er studenter fra bachelorstudiet Film- og videoproduksjon på NTNU Dragvoll som har bestemt oss for å lage en mellommenneskelig komedie som omhandler Ida og søsteren hennes Frida. Filmen tar for seg to helt vidt forskjellige søstre og hvordan protagonisten Ida håndterer en spontan hjemmefest orkestrert av den mer sosialt håndterende søsteren Frida.

 


Bidragene vi samler inn til filmprosjektet vil brukes til:

Location:

Handlingen til filmen er lagt til en location. Leiligheten til Ida. Vi ønsker å leie en leilighet fra privatpersoner, evt. gjennom AirBnB eller lignende tjenester. Vi trenger å leie leiligheten under hele produksjonsperioden som er 16-22 april. AirBnB som eksempel, med vår locationstørrelse i tankene, havner på rundt 500-900 kroner dagen. Siden filmen utspiller seg på en location er det svært viktig for oss at vår location er så passende og tilgjengelig som overhodet mulig. Det skal også være nok plass til filmcrewet og skuespillerne til å omgås settet, bak og foran kameraet.

Catering:

Ingen skuespillere eller crewmedlemmer arbeider godt på tom mage. Mat er uhyre viktig for at en filmproduksjon skal gå på skinner og for at stemningen og moralen vedlikeholdes helt suverent. Vi har en god mengde med karakterer i filmen. to hovedroller, ni biroller, samt et minimum på 10-15 statister som festdeltakere. I tillegg kommer crewmedlemmene på omlag syv personer. Dette blir fort mye mat, men vi vil fortsatt vedlikeholde et tydelig fokus på god catering til våre folk på settet og trenger derfor bistand i form av pengebidrag.


Logistikk/Transport:

Vi trenger å ansette en designert sjåfør for produksjonen, samt leie en bil slik at vi kan transportere skuespillere, crew og alt av utstyr (lyd, lys, kamera osv.) trygt og hurtig under hele produksjonsperioden. I tillegg kommer utgifter til drivstoff. Logistikk er en stor del av en filmproduksjon og med god planlegging vil det gå trygt og smidig gjennom produksjonsperioden.


Festivalpåmeldinger:

Av tidligere erfaringer setter vi av litt av bidragene til filmfestivaler sine påmeldings- og opplastingsavgifter slik at filmen får muligheten til større og bredere eksponering til forskjellige filmfestivaler som den kvalifiserer seg til.


Penger til overs:


Penger som blir til overs for produksjonen vil gå til to ting.

1) Framtidige filmproduksjoner

2) En veldedighet. Vi har enda ikke bestemt oss for hvilken, dette vil bli oppdatert så snart som mulig.


Synopsis til FESTEN:

Ida er en ung student som bor i Trondheim for seg selv i leiligheten som hun har tatt over for sin mor. Nå har hun ferie og velger å utnytte den hjemme i leiligheten sin for å slappe av. Frida er søsteren til Ida. Frida flytter inn hos henne for å gi henne litt selskap i ferien. Selv mener Frida at Ida ikke bør være alene så ofte som hun er, spesielt på grunn av moren deres som nå er innlagt på institusjon for behandling av sin sosiale angst. Ida misliker ideen sterkt, men klarer ikke si noe imot da Frida bare ønsker henne vel. Ida, med sin perfeksjonistiske leilighet og sosiale angst blir satt ut av kurs når Frida viser seg å være tidenes mest rotete og utagerende person. Ida vasker og rydder det hun kan, men når Frida inviterer en gjeng med venner på fest, blir alt snudd på hodet.
 

Festen drar inn alle typer folk. Alt fra BI-gutten, til karsk-kongen selv. Problemene hoper seg opp når det kommer for mange mennesker inn i deres lille leilighet. Frida forstår at festen spinner ut av kontroll og prøver å få tak i Ida, men finner raskt ut at hun er svært beruset. Med hjelp av drikkepresset og  alkoholrusen, samt en aldri så liten joint svinner den introverte angsten hen og Ida slipper seg selv løs å viser en brå forvandling til det hun oppfatter som "normalt".

Frida prøver det hun kan for å redde situasjonen som hun nå anser å være ute av kontroll, men konsekvensene av alt presset mot Ida fortsetter å hope seg opp. Etter konfrontasjoner med sleipe gutter, fulle venninner og slagsmål ender kaoset med at søstrene må jobbe sammen for å fjerne de  nå uønskede gjestene. Når de endelig klarer å redde dagen ved å fjerne festfolket, setter de seg ned i sofaen i den nå rotete leiligheten. De fniser av hele situasjonen og forsoner seg med sine forskjeller seg imellom. De vil nok alltid være forskjellige, men de har oppdaget en ny forståelse og respekt for hverandres forskjeller.

Oss tre:

REGI:


Daniel Nilsen Bjørneraas
24 år -
Filmproduksjonsstudent ved NTNU

Tidligere verk - http://danielnb93.wixsite.com/danielnb


PRODUSENT:

Lars Andreas Haaø Fossestøl
22 år -
Filmproduksjonsstudent ved NTNU

Tidligere verk - http://lfosse.weebly.com/


FOTO:

Marius Nordeng Mellem
24 år -
Filmproduksjonsstudent ved NTNU


Produsert av:


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Daniel Bjørneraas

Prosjekteier

Lars Andreas Haaø Fossestøl

Prosjekteier

Marius Mellem

Prosjekteier

Festløve

Du støtter produksjonen av Festen med en liten sum (ALT hjelper). Du vil få en “Takk til” i rulleteksten.

3 personer har bidratt Begrenset antall: 47 igjen kr 100
Estimert leveranse 01.06.2018

Ivrig Festskaper

Du får navnet ditt i rulleteksten og bakommateriale.

3 personer har bidratt Begrenset antall: 22 igjen kr 250
Estimert leveranse 01.06.2018

Party animal

Navn i rulletekst, bakommateriale + du får en filmplakat med hilsen fra alle skuespillerne og takk fra crew, i tillegg til å få bli med på premierevisning. Kinovisningen er på Prinsen og vil bare være én dag. Dette er en åpen visning utenfor programmet deres

1 person har bidratt Begrenset antall: 9 igjen kr 500
Estimert leveranse 01.06.2018

Festens midtpunkt

Du får din bedriftslogo i rulleteksten. Om du er privatperson uten bedrift, kan du velge å få navnet ditt under executive producer. Dette, filmplakat, premierebillett og bakommateriale. Kinovisningen er på Prinsen og vil bare være én dag. Dette er en åpen visning utenfor programmet deres.

1 person har bidratt Begrenset antall: 9 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 01.06.2018