Fjorden Vår - Dokumentar

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Fjorden Vår - Dokumentar

En dokumentar om det daglige livet til menneskene som bor langs ytre del av Førdefjorden.

Et prosjekt av David Ulf Stenseth, publisert 20.03.2018. Prosjektet tilhører kategorien Student.
Innsamlet kr 12 400
62 %
Målbeløp kr 20 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 58
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 19.04.2018.

FJORDEN VÅR - dokumentar
Vi er tre avgangsstudenter på film- og TV-linjen på Westerdals Oslo ACT som nå er i gang med produksjonen av vår bachelorfilm. «Fjorden Vår» er en poetisk, observerende dokumentar som handler om livene til menneskene langs Førdefjorden som lever i håp om at sjødeponiet aldri finner sted. Filmen tar for seg karakterenes relasjon til fjorden, og vil vise hvordan en fjord kan gi så mye kjærlighet til de som bor den nær. Vi vil gi en stemme til noen av de lokale motstanderne av sjødeponiet.

BAKGRUNN
Gruveselskapet Nordic Mining har planer om å starte opp gruvedrift i Engebøfjellet i Naustdal kommune for å hente ut råstoffet rutil. De har fått løyve til å dumpe gruveavfallet ut i Førdefjorden.

Regissør, Carl Martin Storøy kommer fra Førde og har tilbrakt store deler av livet sitt hos bestemoren sin i Redal i Naustdal kommune. Som en ivrig sjø- og laksefisker har fjorden betydd mye gjennom oppveksten, og har et håp om at fjorden vil bære det samme, rike fiskelivet og grunnlaget bygda har den dag i dag.

VISJON
Vi ønsker å vise hvordan sjødeponiet har innvirkning på hele lokalsamfunnet som bor i nærheten av den kommende gruvedriften, med å fortelle hverdagshistorier fra ulike mennesker som viser hvor viktig fjorden er for dem.


STAB

  Carl Martin Storøy, regissør              Fredrik F. Harper, fotograf                 David Ulf Stenseth, produsent

ØVRIG STAB
Øystein Ytterstad, dramaturg
Trym Søvik Lyssand, lyddesigner
David Lind Engelstad, komponist

HVA SKAL PENGENE BLI BRUKT TIL?
Pengene vi søker om vil gå til reiseutgifter, leie av kamerautstyr, filmruller og etterarbeid. Bidragsytere vil bli takket i rulleteksten :-)

Filmen vi viser til øverst på siden er fra en prøveinnspilling. Det er ikke bestemt om karakterene eller klippene vil ende opp i det ferdige produktet. 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

David Ulf Stenseth

Prosjekteier

Nøkkelord