Forhåndsbestilling: Auden Prey – The Game (LP)

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Forhåndsbestilling: Auden Prey – The Game (LP)

Auden Prey sitt debutalbum The Game slippes endelig etter fire år med dugnad. Målet er å dekke utgifter for utgivelse på vinyl med gatefold.

Et prosjekt av Audun heggdal pedersen - musikk, språk, tekst, publisert 10.04.2020. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede.
Innsamlet kr 8 000
53 %
Målbeløp kr 15 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 26
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 25.05.2020.

Auden Prey er en spøkefull anglifisering av sanger og låtskriver Audun Heggdal Pedersens egentlige navn. Musikken han lager er melodiøs visepop i spekteret mellom nordicana og 70-tallsinspirert radiopop. Målet med dette folkefinansieringsprosjektet er å dekke noen av kostnadene for å trykke 200 eksemplarer av debutalbumet The Game på vinyl med gatefold-cover (dobbelt omslag som kan åpnes). Plata består av ti spor med en spilletid på totalt 37 minutter.


Det er to muligheter: 


GRATIS LEVERING I OSLO:

Betal 250,- eller mer og forhåndsbestill:

  • The Game på 180 gr svart vinyl.


LEVERING MED POSTEN:

Betal 340,- (inkl frakt) eller mer og forhåndsbestill:

  • The Game på 180 gr svart vinyl.


Om låtene, prosessen med albumet, og dalmantineren på omslaget

Etter fire år med av-og-på-jobbing mellom studier og andre prosjekter er plata The Game endelig til mastering og snart klar for utgivelse på plateselskapet Aftertouch Records. Prosjektet har ikke hatt noe budsjett, og de som har fått noe som helst for innsatsen sin i studio, har kun mottatt symbolske summer. Eller øl. Men som regel ingenting.  

I 2016 ga Auden Prey ut sin første singel, You Can't Be Serious, og fikk en sekser på terningen av Deichmanske musikkblogg. Anmelderen kalte låta den beste debutsingelen på denne siden av 2000-tallet. 

Sammen med produsent Sigurd Thomassen (Pow Pow) hadde Audun fått med seg flere kjente musikere på dugnad, folk som ble med fordi de likte og hadde tro på låtene. Et regelrett stjernelag bestående av Even Ormestad (a-ha, Jaga Jazzist) på bass, Lars Horntveth (Jaga, Amgala Temple) på saksofon, Andreas Rutlin (Pow Pow) på piano, Linnea Dale (Donkeyboy) på gjestevokal og Arne Kjelsrud Mathisen (I Was A King, Heroes & Zeros) på trommer og perk var med på å gjøre den første utgivelsen til hva den ble. 

Audun og Sigurd fortsatte å spille inn flere låter med mange av de samme folka, men også andre musikere som Silje Høgevold (Ole og Silje Huleboer) som synger på låta Are You Coming Down (se video), Øystein Blomstrøm (Bare Egil Band) som spiller lap steel på albumets tittelspor The Game, og Hans Magnus Ryan (Motorpsycho) som spilte gitar på andresingelen Process and Reality, som kom ut i 2018. Linnea Dale ble også med på enda en låt, en duett med den snertne tittelen Baby, Let's Break Our Hearts, og i løpet av 2019 hadde prosjektet sju nesten eller helt ferdigmiksa låter inkludert en ballade om fylla og misforstått vennekjærlighet kalt Midnight Boy og en 80-talls barne-TV-vignett-aktig økobevisst trall om menneskenes udugelighet kalt Save Us

Video: Silje gjester studio og synger på Are You Coming Down

Men Audun var opptatt med studier, og Sigurd med andre musikkprosjekter som han faktisk fikk betalt for, og tiden som gikk mellom hver mikseøkt ble stadig lengre. Det ble ytret offentlig at plata skulle være ute først våren, så høsten 2019, men så var det som om luften gikk ut av hele prosjektet. Artisten var pengelens, og den finansielle veien fra å ha sju ferdige låter til å designe et platecover, mastre og trykke opp albumet på LP virket uoverkommelig uten midler.

Anett Holmvik, som har bakgrunn i fotografering og design og er samlivspartner med Audun, skulle bli redningen. De to så igjennom Anetts fotoarkiv på jakt etter noe som kunne passe til plata, og dalmantinerbildet var ett av de som fanget Auduns oppmerksomhet. I tillegg til å være et blinkskudd av en vakker bikkje i et øyeblikks perfekte tassetrav ut av det dunkle og over i sollysets innramming, spiller bildet på kontraster i det svarte og hvite på dalmantineren, lyset fra porten som en hvit sjakkrute mot mørket fra hjørnene rundt, bevegelsen innenfra og ut... Det ser ut som om hunden skal på eventyr, kanskje på jakt. Stedet er en stall, det står en traktor på utsiden, og man får en country-følelse... Game: sjakkbrett, jakt, Prey: byttedyr... men så var det dette med countrymusikk da. 

Audun var svært gira på å bruke dette bildet, men opplevde at mange av de ferdige låtene, som hadde relativt mye produksjon med flere instrumentalister, ikke sto helt i stil med det. Men de strittet ikke i mot heller... Det var noe med albumets helhet, noe som muligens bare trengtes å tweekes bittelitt. Kanskje ved å legge til et par sanger av et enklere kaliber og med mer tresmak? Vokal og kassegitar bare. Heartbreakers' Fools og Leave the House, som fortsatt var på demostadiet, var slike kassegitarlåter og ville stå i stil med Are You Coming Down. Men da måtte Sigurd gidde å gå i studio en siste gang og bli med på enda en mikserunde før plata (igjen) kunne erklæres ferdig. Utrolig nok gikk han raust med på enda mer dugnadsarbeid, og i denne siste omgangen snek enda en demo ved navn Molecule seg med og fikk litt produksjonsmessig oppussing den òg. En bonus-finpuss på de "gamle" låtene og endelig, i siste liten før karantene og hjemmesitting ble maktpåliggende, kunne alt sendes til mastering hos lydmagikeren Georg Tanderø, og Sigurd og Audun kunne klapse hendene sammen opp og ned som om de hadde masse støv på seg som nå skulle bort.

Og slik var det at platecover, låtrekkefølge og ikke minst hvilke låter som skulle med, falt på plass. Designer Eirik Fjerdingstad tar seg av resten av omslaget på LP-en, som blir i formatet gatefold, et arbeid som gjøres i disse dager, og som innebærer at det ferdige produktet vil inneholde snadder som ikke vises på det foreløpige illustrasjonsbildet. For eksempel vil alle sangtekstene være å lese inne i folden for de som er interesserte i å se nærmere på dem.

Prosjektet har som sagt vært budsjettløst og blitt båret fram på dugnadsånd. Men prosessen med å ferdigstille selve den fysiske LP-en koster penger, og da er forhåndssalg en optimal måte for alle parter å finansiere dette på. Alt som kommer inn gjennom dette folkefinansieringsprosjektet går trykkingen av 200 LP-er med gatefold-cover. 


Låtrekkefølge med akkreditering:

1. Heartbreakers' Fools 3:25 (Pedersen), Audun synger og spiller gitarer (Martin stålstrenger og Levin nylonstrenger);

2. Baby, Let's Break Our Hearts 4:05 (Pedersen/Thomassen), Linnea Dale synger duett med Audun, Sigurd spiller alle gitarer og synther, Even Ormestad spiller bass, Arne Kjelsrud Mathisen spiller trommer, Knut Sævik (Sidebrok, Mungolian Jet Set) spiller rhodes, Eirik Dørsdal (Picidae, Love:Fi) spiller trompet og Øyvind Røsrud Gundersen (Hanne Kolstø) spiller saksofon;

3. Process and Reality 4:48 (Pedersen), Audun synger, spiller kassegitar, pearlatron, melodika og xylofon, Sigurd spiller synther og lager effekter, Even spiller bass, Arne spiller trommer, og Snah fra Motorpsycho (aka Hans Magnus Ryan) spiller el-gitar;

4. Midnight Boy 4:23 (Pedersen), Audun synger, spiller synth og alle gitarer, Sigurd korer og spiller rhodes, Even spiller bass og Arne spiller trommer; 

5. Leave the House 2:53 (Pedersen), Audun synger og spiller kassegitar;

6. You Can't Be Serious 3:35 (Pedersen, Thomassen, Rutlin), Audun og Linnea synger, Sigurd spiller el-gitar og alle synther, Andreas Rutlin spiller piano (med skikkelig Debussy-schwung!), Lars Horntveth spiller en saksofonsolo som for mange vil være platas musikalske høydepunkt, Even spiller bass og Arne spiller trommer og perkusjon;

7. The Game 4:45 (Pedersen), Audun synger og spiller kassegitar og keyboard, Sigurd spiller synther og lager effekter, Per Magnus Gundersen (Pow Pow) spiller et Kate Bush-inspirert, lengselsfullt kall på DX7 som kan høres i intro og mellomspill, Andreas spiller rhodes, Arnes sobre tromming og Evens oppmerksomme bassing løfter opp låta, og Øyvind Blomstrøm (Bare Egil Band) setter krona på verket med sin stilsikre lap steel-gitar;

8. Molecule 2:19 (Pedersen), Audun synger, spiller kassegitar, el-gitar og rhodes;

9. Save Us 3:32 (Pedersen), Audun synger, Sigurd spiller el-gitar, pearlatron og korer, Sigurd og Per lager effektene (som minner om speisa barne-TV fra 70-/80-tallet), Andreas spiller moog (med en magisk Jan Garbarek-aktig lyd og ellers andre moog-ete lyder som bidrar til barne-TV-assosiasjonen), Knut spiller piano, Even spiller bass, og her gjester Thomas Aslaksen (Pow Pow, Greni, Thom Hell) prosjektet med sitt elegante, Ringo-inspirerte trommespill;

10. Are You Coming Down 3:08 (Pedersen), Silje Høgevold (Ole og Silje Huleboer) synger duett med Audun, som spiller kassegitar, mens Sigurd spiller synth og el-gitar på mellomspillet.

Sigurd Thomassen har jobbet hundrevis av timer helt gratis. Han har vært lydtekniker, spilt inn, spilt flere instrumenter og sunget, deltatt i komponeringen og utformingen av låtene og mikset det hele med Audun på slep. Audun takker ham og alle ovennevnte bidragsytere fra det beskjedne dypet av sin skranglete sjel. Hvalstore takk går også ut til dere som velger å støtte dette prosjektet med å forhåndskjøpe The Game på vinyl.

 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

5000 kr
Å nå 5000 er egentlig over all forventning og god hjelp på vei mot målet.

25000 kr
25000 er nærmere totalkostnaden, men jeg tar høyde for å ta minst 10000 av egen lomme. Å selge opp mot 100 eks. eller få inn tilsvarende bidrag gjennom dette prosjektet er en vill og herlig drøm<3

15%

The Game på 180 gr svart vinyl

Bidra.no - The Game på 180 gr svart vinyl

Det er to muligheter:
GRATIS LEVERING I OSLO:
Betal 250,- eller mer og forhåndsbestill: The Game på 180 gr svart vinyl.
LEVERING MED POSTEN:
Betal 340,- (inkl frakt) eller mer og forhåndsbestill: The Game på 180 gr svart vinyl.

19 personer har bidratt Begrenset antall: 61 igjen kr 250
Estimert leveranse 01.08.2020

Privat konsert

Når nasjonen er tilbake i normaltilstand kommer jeg på besøk dit det ønskes og gir en privat konsert til alle som bidrar med 1000 NOK eller mer. DETTE GJELDER DESSVERRE MED DET FORBEHOLDET AT DET SKJER INNENFOR OSLO. TIL ANDRE STEDER I LANDET MÅ REISE OG EVT. OPPHOLD DEKKES AV BIDRAGSYTEREN I TILLEGG TIL BIDRAGET, men da kan jeg også overlevere LP-en personlig til de som også kjøper den, slik at frakttillegget på 90 NOK faller bort.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 05.09.2020