FutureLab

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

FutureLab

FutureLab

Vi vil la alle ungdomsskoleelever i Norge få mulighet til å se mikroplast fra havet i et ekte stereomikroskop.

Et prosjekt av In the same boat, publisert 12.11.2017 12.00. In the same boat sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede (Natur og miljøvern).
Innsamlet kr 6 170
4 %
Målbeløp kr 150 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 11
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 27.12.2017.

Plast og mikroplast i havet er en av våre største miljøtrusler. Plasten havner inn i næringskjeden, og på middagsbordet vårt.

Artikkel fra NRK: Vi risikerer å spise vårt eget søppel

Det er lett å forstå at den store plasten som flyter på strendene er et problem, men det er litt vanskeligere å skjønne hva mikroplast er - vi kan tross alt ikke se den!

Derfor har vi etablert FutureLab (se www.futurelab.no ) som består av en ny og mer effektiv metode for å kartlegge mikroplast, som er så enkel at ALLE kan bidra i forskningen.


Skape større kunnskap og forståelse i hele befolkningen

For å skape større kunnskap og engasjement i befolkningen, og samtidig samle inn mange tusen vannprøver fra hele Norge, ønsker vi å invitere alle ungdomsskoleelever i Norge til å være med å forske på mikroplast.

På den måten skapes kunnskap og engasjement, som kan føre til at vi blir flinkere å tenke på vårt forbruk av plast i hverdagen, og dermed reduserer utslippene.


Hva skal pengene brukes til

Pengene vi samler inn vil brukes til å finansiere mikroplasthåver, mikroskop, og til å dekke kostnadene ved logistikk. 

Vårt mål i denne kampanjen på bidra.no er å finansiere de første 10 FutureLab-kitene som skal ut til skolene. Et kit består av mikroskop og vår spesialutviklede mikroplasthåv.

For at alle ungdomsskoleelever i Norge skal få være med trenger vi ca. 100 mikroskop som skal sendes rundt til hver by, så vi lar kampanjen gå, også etter at den er fylt opp med hovedmålet.


Praktisk gjennomføring

Den praktiske gjennomføringen av prosjektet vil være et samarbeid mellom flere ideelle organisasjoner, som jobber med natur og bærekraft, og ikke minst båt- og seilforeninger som skal hjelpe til med å hente inn vannprøver, som kan sendes rundt til skolene.

Vi håper også at mange skoleklasser får mulighet til å dra ut og hente sine egne vannprøver. Ingenting er som å få seg en tur ut av klasserommet.


Mer informasjon

Dersom dere ønsker mer informasjon om oss som står bak, eller prosjektet FutureLab, så kan dere besøke hjemmesidene nedenfor eller ta direkte kontakt med oss.

FutureLab:  http://www.futurelab.no

FutureCamp:  http://www.futurecamp.no

Foreningen In the same boat: http://www.inthesameboat.no

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

2 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

1500000 kr
Bidra.no alene dekker kostnadene med utstyr for at ALLE ungdomsskoleelever i Norge kan få se mikroplast i stereomikroskop.

IN THE SAME BOAT

Organisasjonsnummer: 919 620 978Adresse
c/o Rolf-Ørjan Høgset Erik Børresens alle 5B
-
3015 DRAMMEN


Kontakt
rolf@inthesameboat.no

Rolf-Ørjan Høgset

En ukes seildrøm

Bidra.no - En ukes seildrøm

Vi trekker en vinner blant ALLE som har donert, som får ta med seg en valgfri person på EN UKES opplevelse på en av ekspedisjonene våre i Norge og utlandet.

2 personer har bidratt Begrenset antall: 998 igjen kr 50
Estimert leveranse 01.06.2018

Sølvsmykke med plast fra havet

Bidra.no - Sølvsmykke med plast fra havet

Vi samarbeider med flere kunstnere om å lage smykker der en del av smykket er laget av plastsøppel som er funnet i havet.

8 personer har bidratt Begrenset antall: 92 igjen kr 500
Estimert leveranse 25.01.2018

Nøkkelord