Bidra.no - Gi en opplevelse verdt å dele!

Gi en opplevelse verdt å dele!

Vi gir 15 ungdommer, som ellers ikke har mulighet, en opplevelse for livet gjennom vårt årshjul med aktiviteter, turer og friluftsliv!

Et prosjekt av ULVIS, publisert 03.02.2016. ULVIS sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 3 370
3 %
Målbeløp kr 100 000
Givere 13
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 19.03.2016.


«Hele barndommen min drømte jeg om å være i naturen, om alt jeg skulle gjøre når jeg ble voksen. Nå er jeg voksen, men frykten, som et resultat av å ikke få testet ting når jeg var liten, gjør at jeg fremdeles bare drømmer.» - voksen mann, oppvokst med kritisk syke foreldre.


Å Gi Opplevelser Verdt Å Dele

ULVIS er en frivillighetsorganisasjon, stiftet 10.01.16, som arbeider for å gi barn og unge et utvidet fritidstilbud. ULVIS bidrar med gode rollemodeller og voksne som kan bidra til å skape trygghet og positive fritidsopplevelser.

Formål

VÅRT Formål

Vi ønsker først og fremst å være et tilbud til ungdommer på Askøy, i alderen 13-17 år, som ikke deltar i annen organisert fritidsaktivitet. Vårt hovedfokus er blant annet læring, vennskap, inspirasjon og selvrealisering.

ULVIS ønsker å aktivisere ungdom som av ulike årsaker, sosialt eller økonomisk ikke har mulighet til denne type aktivitet, eller som enda ikke har funnet en idrettsaktivitet som passer for dem. Bortsett fra en symbolsk årlig kontigent/depositum for å unngå påmelding uten oppmøte, skal tilbudet være gratis for deltakerne. ULVIS skal arrangere 12-15 turer/aktiviteter årlig der vi skal bruke naturen som utgangspunkt for å skape opplevelser som er verdt å dele. 


Hva gjør vi

I samarbeid med ungdomstjenesten i Askøy kommune skal vi finne 10-15 ungdommer, som vi mener kan ha positivt utbytte av å bli introdusert til friluftslivet innen trygge rammer, sammen med tydelige voksne. Det vil være fokus på godt inkluderings- og integreringsarbeid, og vi vil arbeide hardt for å vaske bort klasseskiller, og andre skiller på tvers av kulturer, rase o.l. 

Vi arrangerer turer lokalt og regionalt med blant annet telt, bål, pil og bue-skyting, kanopadling, fisking, sykling og øvelse i bruk av utstyr og mestring av friluftslivet. 

ULVIS er stiftet for å gi ungdommene minner for livet, at de skal bli trygg på seg selv, at de skal oppleve mestring og å "bli sett". Vi vil at ungdommene skal forlate organisasjonen etter vårt årshjul med et nytt sett med "skills", og et positivt syn på friluftsliv.


«Det å dele de første turene med noen, og å lære seg ferdigheter jeg ikke hadde, gjør meg tryggere på å ferdes i naturen nå. Jeg kommer aldri til å glemme opplevelsene vi har hatt sammen, at dere gjorde meg sterkere!» 

- Voksen mann, etter å ha funnet rett miljø.


Årshjulet 2016 - Eksempel

HVA TRENGER VI

Når vi snakker om at vårt tilbud skal være gratis, så mener vi det! Har du noen gang tenkt på hva det koster å anskaffe alt utstyr man trenger for en ukes tur i fjellet? Tenk så på at vi skal skaffe dette til 15 ungdommer, og 5 voksne turledere. 

Vi jobber kontinuerlig med potensielle leverandører for å få ned priser, og for å kunne drive prosjektet så kostnadseffektivt som overhodet mulig. Prosjektet vil likevel koste penger, mye penger... 

På den lyse siden er veldig mye av dette utstyret en engangskostnad for foreningen. Med dette utstyret kan foreningen være en god samarbeidspartner i kommunen i mange år fremover, og være klar for å tilby et sunt og kult alternativ til ungdommer i kommunen. 

New item

Oversikt over nødvendig utstyr:

Utklippet under viser oversikten over nødvendig utstyr, og listen inneholder også en del utstyr som strengt tatt ikke er nødvendig. Men vi har latt det stå på listen da vi håper å komme i posisjon til også å prioritere gjenstander som er "optimale", og som vil gjøre mye for sikkerheten i prosjektet. 


Oversikten viser utstyr som er nødvendig for å gjennomføre årshjulet, og inntektene som kommer inn gjennom denne innsamlingen skal i sin helhet gå til innkjøp av utstyr, fortrinnsvis til deltakere, dernest til foreningen. I tillegg vil foreningen ha behov for inntekter for å dekke reisekostnader, mat og annet til turene og aktivitetene. 


Teamet bak prosjektet

ULVIS består av gruppe engasjerte barndomsvenner. Vi er alle bestemt på å bidra til at ungdommer på Askøy skal få et utvidet fritidstilbud. Alle medlemmene i organisasjonen har et godt forhold til naturen og har utført mange aktiviteter i både inn og utland. Vi har ulike erfaringer, men teltturer, kanoturer, fisking, sykling, bålfyring, dykking, kartbruk, lang- og kortturer er noe vi gjennomfører rett som det er, med fokus på gode ferdigheter, sikkerhet og interesse for natur, miljø og kulturarv. 

Alle i teamet har ulike bakgrunner og egenskaper. Felles for alle er at de har gode holdninger, glede av å være i naturen og ikke minst gleden av å dele opplevelser med andre. Vi har blant annet kompetanse innen kokkefaget, ledelse, pedagogikk, marked, web og design. Teamet utvides også med tyngre kompetanse innen både førstehjelp og villmark/friluftsliv. 

VEIEn VIDERE

 03.02.16 Start av crowdfunding og lansering av hjemmeside (www.ulvis.no). 

 09.02.16 Samarbeidsmøte med flyktningtjenesten i Askøy Kommune.

 13.02.16 ULVIS og teamet selger vafler, kaffe m.m og informerer Askøybeboerne på Kleppestø senter. 

 14.02.16 Rekruttering av flere, kompetente turledere starter.

 25.02.16 Oppdatering av nyheter på bidra.no, og på www.ulvis.no for å vise bidragsytere evt. fremdrift.

 08.03.16 Møte med samarbeidspartnere i Askøy Kommune, tentativ startdato for årshjulet settes. 

 15.03.16 Absolutt startdato settes. Og komplett årshjul annonseres på www.ulvis.no


ULVIS og initiativtakerne tilstreber å være tilgjengelig og vil svare på spørsmål på vår facebookside. Se også på vår hjemmeside: www.ulvis.no for kontaktopplysninger.

Vi søker også personer som har friluftsliv-erfaring og som ønsker å bidra til prosjektet.

Takk for alle bidrag!


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Nøkkelord

God samaritan

Bidra.no - God samaritan

Du mottar et digitalt postkort med motiv fra en av våre turer.

1 person har bidratt Begrenset antall: 999 igjen kr 150
Estimert leveranse 01.09.2016

Opplevelsesdeler

Bidra.no - Opplevelsesdeler

Ordinært postkort med motiv fra en av våre turer.

1 person har bidratt Begrenset antall: 149 igjen kr 400
Estimert leveranse 01.09.2016

ULVIS-Ambassadør

Bidra.no - ULVIS-Ambassadør

Ordinært postkort med motiv fra våre turer. En personlig telefonsamtale fra styreleder eller styremedlem i ULVIS for å takke for ditt bidrag.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 100 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 01.09.2016

Æresmedlem

Bidra.no - Æresmedlem

Ordinært postkort med motiv fra en av våre turer, personlig telefon fra styreleder i ULVIS og en plakett med teksten "Vi engasjerer oss, vi støtter ULVIS".

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 5 000
Estimert leveranse 01.09.2016

Livsvarig æresmedlem

Bidra.no - Livsvarig æresmedlem

Ordinært postkort med motiv fra en av våre turer, personlig telefon fra styreleder i ULVIS og en plakett med teksten "Vi engasjerer oss, vi støtter ULVIS". + en kniv, håndlaget av ULVIS.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 10 000
Estimert leveranse 01.09.2016

Øverstrangerende æresmedlem av 1. klasse

Bidra.no - Øverstrangerende æresmedlem av 1. klasse

Ordinært postkort med motiv fra en av våre turer, personlig telefon fra styreleder i ULVIS og en plakett med teksten "Vi engasjerer oss, vi støtter ULVIS" + Kniv laget av ULVIS, + Tur med Turlederne i ULVIS, for Turledernes egen regning og plan.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 2 igjen kr 100 000
Estimert leveranse 01.09.2016