Bidra.no - Håp for unge i Nepal

Håp for unge i Nepal

Fattigdom, politisk uro og naturkatastrofer har bidratt til å skape uro i den unge befolkningen i Nepal. Støtt bærekraftige tiltak som hjelper!

Et prosjekt av HimalPartner, publisert 03.06.2019. Prosjektet tilhører kategorien Tro kan flytte fjell.
Innsamlet kr 4 000
20 %
Målbeløp kr 20 000
Givere 10
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 20.08.2019.


Saru Prajapati er 22 år og aktiv i den kristne ungdomsorganisasjonen Laget i Nepal. Hun mottok et stipend for å reise til Norge som utvekslingsstudent ved Hald Internasjonale senter et år. I året som har gått har Saru opplevd mye. Hun har knyttet vennskap for livet og har lært norsk språk og kultur å kjenne. Nå reiser hun hjem og har planer om flere utenlandsopphold. Hun er usikker på om hun har en fremtid i Nepal.

Nepalske arbeidere i QatarNepalske arbeidere i Qatar. Foto: Shutterstock

Unge nepalere er mer tilbøyelig til å søke jobb utenlands. Årlig reiser tusener ut av landet for å skaffe seg utdanning eller jobb. Mange kommer aldri tilbake. De ser ingen framtid i hjemlandet sitt og forsøker å finne mulighetene andre steder. Da går Nepal glipp av verdifull kompetanse og ressurssterke unge mennesker. 

Barn blir alltid husket på i bistand, men vi glemmer dem ofte når de blir unge. En gang skal de ut i jobb, stifte familie og bidra til sitt lokalsamfunn. Vi ønsker å gi dem støtte i form av jobbmuligheter og hjelp til de som sliter psykisk.

I sommer vil vi gi unge nepalere håp. Vi ønsker at slike som Saru skal oppleve at hjemlandet skal imøtekomme deres håp og drømmer.

Vil du være med? 

Støtt prosjektet og del denne kampanjen med dine venner.

Sammen skal vi gi unge i Nepal håp!


Yrkesskolen i Butwal er et av prosjektene som gir unge jobbmuligheter. Foto: Jim Lindquist.


I 80 år har HimalPartner bidratt med vannkraft, arbeidsplasser, helsetjenester og mental helse-prosjekter i Himalayaregionen.

Bli med på årets vakreste dugnad. Vi går på tur i fjellet - for nettopp fjellfolket! 

Her er ingen fjell for store eller for små. Hvis ditt fjell er å løpe opp og ned en trapp er det likebra. Få noen til å sponse turen din. Enten det er venner, familie eller lokalt næringsliv.

Kreativiteten kjenner ingen grenser! Det viktigste er at du deltar og at du har et stort hjerte for Mental Helse og Sosialt Entreprenørskap i Nepal! 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3