Bidra.no - Hjelp fattige familier i Moldova med å skape sin egen arbeidsplass

Hjelp fattige familier i Moldova med å skape sin egen arbeidsplass

Bidra til å gi mennesker bedre livskvalitet og framtidsutsikter i Europas fattigste land.

Et prosjekt av Friends from Norway, publisert 12.02.2018. Friends from Norway sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 600
0 %
Målbeløp kr 100 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 3
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 26.03.2018.

Farm Solution - Bærekraftig Bistand!

Hovedmål - Skape arbeidsplasser på den fattige landsbygden i Moldova.


FFN har jobbet med ulike veldedighetsprosjekt i Moldova siden 2011, og vi har nå nylig startet prosjektet ”Farm Solution”, som er et 100% «Hjelp til selvhjelp» prosjekt som skal bidra til å skape arbeidsplasser for fattige familier på landsbygden i Moldova.

Vårt mål er å hjelpe familier i Europas fattigste land Moldova med nødvendig opplæring, produksjon og salg av landbruksprodukter, og på denne måten bedre livskvaliteten og framtidsutsiktene deres.


Enormt potensiale

Moldova har et enormt grunnlag for landbruk, og det er store muligheter for å hjelpe vanlige familier til å skape sin egen arbeidsplass gjennom opplæring og støtte. De fleste fattige familier på landsbygda i Moldova har relativt store eiendommer hvor de dyrker mat hovedsakelig til eget bruk. Disse eiendommene er imidlertid svært dårlig utnyttet på grunn av manglende kunnskap og ressurser. 


Bildene øverst viser et drivhus satt opp uten nødvendig kunnskap og opplæring. Dette er hverdagen for mange fattige familier i Moldova. Under ser man et korrekt oppsatt og vedlikeholdt drivhus i Moldova. Forbedringspotensialet er enormt.


Via prosjektet Farm Solution skal vi hjelpe fattige familier på landsbygden med å skape sin egen lille arbeidsplass ved å utnytte eiendommen sin og dyrke ulike produkt i et volum som de kan leve av. Farm Solution vil bidra med nødvendig opplæring, investering i utstyr, og salg og markedsføring av produktene. Målet er at familiene etter hvert skal klare å stå på egne ben, uavhengig av økonomisk støtte. Via salg av produktene vil vi få tilbake vår investering, slik at dette kan bli brukt til å hjelpe en ny familie. På denne måten vil Farm Solution bli et veldedig prosjekt som øker i omfang, slik at vi kan hjelpe flere familier for hvert år.


Ditt bidrag

Det er spesielt nå i startfasen at vi trenger din støtte slik at Farm Solution kan få en god start. Etter hvert som man får flere familier med i prosjektet, og begynner å selge produktene, så vil Farm Solution klare å stå på egne ben. Det er dette vi kaller bærekraftig bistand.

Ditt bidrag vil gjøre det mulig å ta flere familier inn i prosjektet slik at de mottar riktig opplæring og midler for å utnytte sine egne ressurser. Videre vil vi sikre at deres produkter blir kjøpt opp og at de får best mulig økonomisk gevinst.


Behovet for hjelp er stort


Prosjektet vil over tid gjøre det mulig for flere og flere familier i Moldova å skape sin egen arbeidsplass, og det er skyhøy takhøyde. Her kan mange hjelpes!

Dette vil gi håp til mange og gi dem mulighet til å bli værende i sitt hjemland og snu den negative utviklingen. De siste årene har over èn million moldovere reist utenlands for å finne jobb, og dette er en trend som vi ønsker å bidra til å snu.

Vi håper at du vil støtte oss i å gjøre dette prosjektet bærekraftig, slik at vi kan hjelpe mange, mange flere.

FFN i Moldova


Alle pengene vi får inn går uavkortet til prosjektets formål. All jobb som blir lagt ned i prosjektet er basert på frivillig innsats.

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

FRIENDS FROM NORWAY

Organisasjonsnummer: 997 418 247Adresse
Vågslien 14
-
5113 TERTNES


Kontakt
post@friendsfromnorway.no

Bjarte Abildsnes

Prosjekteier

Christian Tangen

Grunnlegger

Nøkkelord