Bidra.no - Hjelp folk i Tanzania til bedre matforsyning

Hjelp folk i Tanzania til bedre matforsyning

En skole i Tanzania kan sikre mat til tusenvis av innbyggere i sin egen by og til mennesker som bor i nærheten. Alt de trenger er teknisk utstyr

Et prosjekt av Jan Fredrik Sagdahl, publisert 21.06.2017 00.00. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 39 805
44 %
Målbeløp kr 90 000
Givere 28
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 05.08.2017.

Vær med å gi utstyr til elevene ved Samaritan Technical Secondary School i Tarime i Tanzania.

Tarime har 186 000 innbyggere, og vi vil hjelpe en videregående skole i byen, som ligger nær grensen til Kenya litt øst for Victoriasjøen, slik at de kan sikre sin fremtidige matproduksjon. Når skolen på en enkel måte får større avlinger, tror vi at dette vil spre seg som ringer i vannet og komme byen og større områder til gode!

Samaritan Technical Secondary School i Tarime i Tanzania er en videregående skole med yrkesfag (tømrer, elektriker, mekanikk/motor) med ca. 250 elever, like mange jenter og gutter. De fleste elevene bor i internat på skolen, og den drives av den Lutherske kirken i Tanzania.

Deres motto er: «Education for all and all for God

For å holde skolepengene så lave som mulig, dyrker de noe jord. De disponerer ca. 200 mål hvor de produser mais. Nå trenger de kompetanse og utstyr til foredling av kornet slik at det gir større avlinger. Derfor ber de om en rensemaskin for korn og frøvarer som på en naturlig måte forbedrer avlingene.  Et prosjekt i Etiopia har gitt en dobling i avlingene! Samtidig anskaffer vi en tilhenger og et aggregat slik at utstyret kan lett transporteres rundt og skolen kan ta på seg oppdrag på andre gårder.  

Med nødvendig opplæring og omkostninger har prosjektet en total kostnadsramme på 90 000 kroner.

Om 90 personer gir 1000 kroner, eller 1000 personer gir 90 kroner, så er vi i mål!

Bli med og hjelpe mennesker til å klare seg selv! Alle monner drar!

Innsamlingen gjøres i samarbeide med foreningen «Friends of Samaritan Technical Secondary School, Tarime», se nedenfor. Ønsker du skattefradrag for gaven din, send en e-post til tarime.mat gmail.com med nødvendig kontaktinformasjon slik at vi kan kontakte deg for å få de nødvendige detaljene. Du må også logge deg på bidra.no og gi gaven med kredittkort.

Foreningen Friends of Samaritan Technical Secondary School, Tarime vil etablere en god og trygg skole i et land hvor det er stort behov for utdanning, spesielt i praktiske fag. Skolen er en fireårig yrkesrettet videregående skole (secondary school), og er en godkjent privatskole i det offisielle skolesystemet i Tanzania. Den evangelisk lutherske kirken i Tanzania eier og driver skolen gjennom menigheten i Tarime, og skolen drives på et kristent verdigrunnlag. Fortsatt gjenstår mye utbygging og målet er en fullverdig internatskole med plass til 420 elever. Friends of Samaritan Tech. støtter i tillegg evangeliseringsarbeid i Maradalen, og driver også med ulike hjelpeprosjekter etter behov. Foreningen er medlem av Innsamlingskontrollen er godkjent hos skattemyndighetene under ordningen for skattefradrag for gaver til frivillige organisasjoner.

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

26 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Nøkkelord