Norsk English
Bidra.no - Hjelp Ngao til å få et bedre liv.

Hjelp Ngao til å få et bedre liv.

Help Ngao to get a better life.

Ngao har medfødte misdannelser i ben og armer, noe som gjør at det å gå og bevege seg ikke er så lett. VI ønsker å kjøpe en rullestol til henne!

Et prosjekt av Kent Daniel Raknerud Hvidsten, publisert 16.02.2017 00.00. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede (Bistand og humanitært arbeid).
Innsamlet kr 5 800
58 %
Målbeløp kr 10 000
Givere 26
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 02.04.2017.

Hei. 

Jeg og min forlovede ønsker og hjelpe hennes lillesøster Ngao med en elektrisk rulllestol og gjøre omgivelsene hennes mer handikapvennlige. Ngaos ben å armer er deformerte fordi mor hadde malaria under svangerskapet.


Her er ett bilde av oss sammen med mor og far første gang jeg var på besøk i Laos.

Jeg møtte kjæresten min i Thailand for 6 år siden i en by som heter Udonthani.

Hun fortalte meg at hun egentlig var fra Laos, men jobbet i Thailand for å sende penger hjem. Det er dårlig med jobb i Landsbyen hennes.

Familien hennes har ikke så mye penger eller ressurser, og fordi hun vet at i Norge så har vi det ganske bra var hun flau over å ta meg med heim. 

Etter timesvis i bil og en 2 timers gå tur på en vei som hadde blitt vasket bort i regnsesesongen, kom vi omsider fram til landsbyen. Veien er rød sand, og folk bor i bambushus på stylter som står på rekke og rad med kyr å griser beitende fritt. Vel hjemme hos min kjæreste  var det en glad gjeng på 12 stykker som møtte meg. Hele familen bor under samme tak. Den siste jeg fikk hilse på var Ngao. 

Her sitter Ngao sammen med mor og bror i første etasje.

Dagene gikk, og jeg ble ganske overrasket over hvor mye man kan få til hvis man bare vil! Ngao spiser å drikker vann med bena som dere ser her:      


Hun bruker bena til å ta tlf og skifte kanal på tv'n. 

Ngao har fått hjelp av søstrene til å lære seg å lese da hun aldri har fått skole gang. Hun tekster på telefon ved hjelp av storetåa.

For 10 år siden ga staten henne en sliten rullestol men etter den ble ødelagt har Ngao sittet i første etasje. Det er flate på ca 7-10 kvm som er laget av lange planker som dere ser på bildet.

Fra Ngao var liten har det ikke blitt skolegang fordi jordbruk i Laos tar opp mye tid og penger strekker ikke til. Etterhvert som hun ble eldre ble det ordnet en rullestol, og at den lokale legen skulle bestille ny etter hvert. Det blir aldri noe av. Ngao har så å si har vært hjemmeværende hele livet, så hun har fått en rolle som mamma og tante for alle de små som elsker henne som sin egen mor. 

Jeg personlig kjente ett utrolig stort engasjement for å hjelpe til, og jeg bidrar med et beløp som rekker til mat og det mest basic av dagligvarer som kremer osv.

Her er Ngao med en av småbarna.

Jeg og forloveden vil bruke pengene til å kjøpe en elektrisk rullestol, lage en rampe med ett heisesystem så hun kan komme seg ut og inn av stolen. Skulle det være mer igjen av det som blir samlet inn vil det gå til legeundersøkelse for å se om det er noe å gjøre med leddene.

Vi vil enten kjøpe en brukt stol her i norge som vi sender ned, eller finne ut av om det kan kjøpes der nede. Vil også kontakt hjelpemiddel sentralen her i Norge for å høre om det er mulighet for å få deler til stor hvis det skulle bli noe ødelagt etterhvert. 

Når det gjelde rampe og heisesystem vil ektemannen til den eldste søsteren sette dette. Dette vil bli satt igang med en gang det midler for det.

Det at Ngao får mulighet til å bevege seg ut av huset vil gjøre det mulig å bli med på turer i tempelet som er en stor del av hverdagen i Laos da landet i hovedsak er Buddistisk. 

Det vil også bli mulig for henne å bli med på festivaler som langbåt festivalen da landbyen ligger ganske nærme elven Mekong. Hun vil også for første gang få mulighet til å dra på markedet å kjøpe seg brus alene!! Friheten ved å kunne bevege fritt uten hjelp fra andre vil bli en utrolig selvtillits boost for Ngao og livkvaliteten vil øke enormt.

Håper alle dere der ute vil hjelpe oss med å hjelpe henne!


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

25 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Postkort med bilde av Ngao.

Bidra.no - Postkort med bilde av Ngao.

Postkort med bilde av Ngao i ny rullestol

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 1 igjen kr 5
Estimert leveranse 02.04.2017

Nøkkelord