Hjelp oss å lage kortfilmen: Oleanna

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Hjelp oss å lage kortfilmen: Oleanna

Help us fund our short film "Oleanna"

Tre desertører blir strandet på havet under sin flukt. De fisker opp en kaptein som ikke vet hvem de er, men hvor lenge kan de holde maska?

Et prosjekt av Alice Asplund Film og Foto, publisert 06.01.2017 00.00. Alice Asplund Film og Foto sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Student (Underholdning).
Innsamlet kr 10 975
43 %
Målbeløp kr 25 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 34
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 20.02.2017.

Vi er et hovedteam på fire studenter som studerer Film & TV produksjon på Westerdals Oslo School of Arts, Communication & Technology. Vi er nå på sisteåret av bachelorstudiet, og er i gang med vårt største prosjekt så langt, en 25-minutters novellefilm.


Dessverre er prosjektet kostbart å gjennomføre, hvor vi har et ambisiøst location, og i tillegg blir et stort crew med flere skuespillere. Med dette har vi et håp om at det finnes noen snille sjeler der ute som kunne bidratt med noen kroner, slik at vi kan komme oss nærmere vårt mål, hvor hver eneste krone hjelper. Gjerne ta en titt på piloten vår, som beskriver stemningen i filmen, og presenterer publikum for desertørene.

Om filmen:

Desertørene Henning, Balder og Gard er strandet i krigsherjede farvann med dampskipet Oleanna under sin flukt fra den norske invasjonen 1940. De mangler kull for å komme seg videre, radioen deres er ødelagt og frykten for å bli funnet er stor. 

Plutselig dukker det opp en mystisk mann i en robåt, som kan hjelpe dem. Det viser seg å være Knut Grier, en norsk sjøkaptein, som er kjent for sin brutale filosofi i krigens velvilje. Han kan fikse radioen, men kan ikke finne ut av de andres identiteter, og hva de har gjort. Vil de klare å holde maska lenge nok, og hva skjer når han har fikset radioen?


Hvorfor er denne filmen viktig?

En historisk film som utforsker den menneskelige tilværelsen under mentalt press fra omgivelsene. Desertørene har med seg tung bagasje, som man kan finne hos den moderne mannen, hvor Knut symboliserer den klassiske mannen. Med dette drøfter filmen hva som er mot, og hva som er feighet, hvor desertering er generelt sett på som en feig handling, i forhold til å kjempe i krig, er sett på som en ærefull handling (i hvert fall under 2. verdenskrig). Er det egentlig "feigt" å desertere? 


Team:

Thomas Gunnari Røtting er regissør og manusforfatter. Den ambisiøse historiefortelleren som har erfaring fra både teater og musikk, vil ta publikum med inn i et klaustrofobisk miljø, som vil hypnotisere fra start til slutt. Han er villig til å sette sitt sjøsyke sinn på vent for å filme sin psykologiske krim.


Alice Asplund er filmens innspillingsleder og produsent, og jobber på Rubicon ved siden av studiene. Hun har erfaring fra TV-produksjoner som; Mesternes Mester og Luksusfellen, ellers så produserer hun musikkvideoer for artister som; Vidar Villa og Heyerdahl. 


Kjetil Onarheim Kveen er filmens fotograf og jobber freelance ved siden av studiene, både som stillsfotograf og filmfotograf. Med sitt øye for historiefortellende komposisjon, er han et givende element for Oleannas uttrykk og han tar utfordringen på strak hånd.


Magnus Reitan er filmens klipper. Har et godt øye for detaljer og har stor erfaring i grafisk design (han har også designet filmens plakat/poster). Liker når ting er på gli og når ting er effektivisert, for slik kan han finne filmens nerve i klippen.


Liana Degtiar står for lydproduksjonen av filmen. Opptak på sett, miks og lyddesign i etterproduksjon. Med sin bakgrunn i musikk og teater, hjelper hun publikum til å lytte til fortellingen, ikke bare å se på den, i tillegg til å gi den sin personlige dynamikk for å hjelpe historien. Man burde høre på Liana.


Videre i hovedrollen finner vi Ole Victor Corral, som har erfaring både foran kameraet og på scenen. Han har spilt i TV-serier som "Unge Lovende" og "Match" og kortfilmen "Perfect" som var nominert til "beste kortfilm" i "London Short Film Festival"

Ved å betale 500 kr eller mer, blir du takket i rulleteksten, mens bidrag på over 1000 kr blir belønnet med en «executive producer» credit, som er en stor ære. (Obs: husk å registrer deg så vi vet hvilket navn vi skal skrive!)


Konklusjon:

Det er kanskje ikke like lett for å alle å bidra med en slant eller to, men frykt ikke, du kan fortsatt hjelpe til. Ved å dele denne linken på facebook, og andre sosiale medier, har vi større sjanse for å bli sett.


Takk på forhånd!


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

28 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Nøkkelord