Bidra.no - Hjelp oss hjelpe Sierra Leone!

Hjelp oss hjelpe Sierra Leone!

Etter flom og jordskred katastrofen i Sierra Leone er det mange som lider nød og trenger hjelp til både mat og husly.

Et prosjekt av Foreningen norge sierra leona, publisert 27.08.2017. Foreningen norge sierra leona sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Suksesshistorier.
Innsamlet kr 20 105
100 %
Målbeløp kr 20 000
Givere 103
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 30.09.2017.

Mitt navn er Alton Bendu og jeg er stifteren av Foreningen Norge – Sierra Leone, som ble grunnlagt i 2002. Jeg er født i Sierra Leone, men flyttet til Norge i en alder av tolv og har bodd her siden. Jeg har siden ungdomstiden vært svært opptatt av hjelpe mitt hjemeland, og har reist mye til Sierra Leone i forbindelse med humanitært arbeid, også under den 10 år lange rebellkrigen. Gjennom årene har foreningen bygget skole, sykehus, samt donert og sponset skolemateriale til flere skoler i både hovedstaden Freetown og landsbyen Rotifunk. Foreløpig har foreningens hovedfokus vært prosjekter innefor helse og utdanning i Rotifunk, med hjelp fra våre samarbeidspartnere og sponsorer.

Etter den forferdelige, tragiske flom og jordskred katastrofen tidligere i august, som så langt har krevd over 1000 menneskeliv (antallet stiger hver dag), er det flere tusen mennesker, inkludert barn, som lider i Sierra Leone. I følge nyhetsbyråene, BBC, CNN, VG, TV2 og flere, har over 500 mennesker så langt mistet livet og det forventes at tallet på døde vil dobles. På landsbasis er over 20 000 mennesker blitt hjemløse, inkludert flere hundre barn som nå er foreldreløse. Disse menneskene lider ikke bare av sorg og traumer men også av mangel på mat, klær, vann og husly. I følge presidentens talsmann er det nå også stor fare for utbrudd av kolera, noe som vil kreve enda flere menneskeliv. 

Foreningen har tenkt, slik vi gjorde under ebola epidemien, å donere ris til de etterlate familiene. Den gangen klarte vi å hjelpe rundt 3000 husholdninger i Freetown med mat til deres familier, og vi håper å denne gang kunne hjelpe enda flere. Dette vil være en rask og effektiv måte å bidra med hjelp til disse sårt trengende menneskene. Jeg kommer denne gangen også til å bruke nettverket mitt for å sikre at risen ikke kommer på avveie, men nå ut til de som er rammet av den kolossale tragedien.

Vi har allerede fått støtte fra Erna og Knut Engs barnefond, Lions club Arendal, Lions Snarøya, Atea og Jacan AS, og håper også dere der ute vil og har mulighet til å donere slik at vi kan utvide ris prosjektet og hjelpe enda flere. 

Foreningen ber om støtte, uansett sum, til å kunne kjøpe så mange sekker med ris som mulig for å donere til ofrene av flom og jordskred katastrofen i Sierra Leone. 

Besøk gjerne vår nettside: www.fn-sl.com for mer informasjon om foreningen og om arbeidet vi gjør i Sierra Leone. 

Vi setter pris på all form for bidrag, om det så er en liten eller stor sum, eller om du bare sprer ordet videre og hjelper oss med å nå ut til så mange som mulig


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3