Bidra.no - Jubileumsbok for Karlsøyfestivalen 20 år!

Jubileumsbok for Karlsøyfestivalen 20 år!

Karlsøyfestivalen- mer enn en festival - er en jubileumsbok som feirer den unike Karlsøyfestivalens 20 års jubileum.

Et prosjekt av Anita Hillestad, publisert 18.02.2019. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede.
Innsamlet kr 6 100
8 %
Målbeløp kr 70 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 13
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 04.08.2019.

Her kan man se en smaksprøve av boka. Det understrekes at dette er kun en skisse da vi gjerne mottar bidrag i form av dine fotografier og tekst. Vi lager bok på dugnad:


https://issuu.com/lunaballong/docs/festivalbok-dummy-issuu


                                       Forsidefoto: Anka Nordenborg

Karlsøyfestivalen-mer enn en festival - er en jubileumsbok som feirer den unike Karlsøyfestivalens 20 års jubileum. Festivalens målsetning, å være en festival med mening, vil bli belyst i boka gjennom et variert utvalg av foto og tekst. Med en finstemt blanding av regionale, nasjonale og internasjonale navn har Karlsøyfestivalen blitt en viktig arena for musikk og kunstlivet i landsdelen, så vel som et møtested for kulturuttrykk med et politisk eller sosialt engasjement.

Feiring gjennom bokutgivelse:

Dette feires gjennom en vakker bok som vil sveipe innom noen av de utallige seminarene, barneaktivitetene, konsertene, kunsten, folka, maten, feiringen og samholdet. Den er og en hyllest til arrangørene av festivalen som har gjort dette mulig i snart 20 år.

Vi vil samle inn penger til å produsere boka og ønsker å ha den ferdig til årets festival fra 30 juli 2019. 

                                       Ingen festival uten Karlsøy Prestegaard. Foto: Anita Hillestad


Tematikk: 

Tematikken til boka vil i hovedsak være å belyse alle de momentene til festivalen som viser til at Karlsøyfestivalen er mye mere enn en musikk festival. 


Å reklamere med å være en festival med mening innebærer et helt spesiellt konsept der den politiske overbygningen gjennomsyrer alle aspekter ved festivalen. Boka vil ta for seg en rekke høydepunkter i festivalens 20 år lange historie. Den vil belyse det unike med både stedet, naturen, stedets historie og festivalen som arrangeres her. 

Boka vil deles opp i kapitler som beskriver alle de forskjellige momentene rundt festivalen: Historien til øya, festivalens historie, musikkprogrammet, kunsten, de politiske seminarene med flere seminarforedrag representert, fotofortellinger fra hvert år, barnas rolle under festivalen og det beste fra fanzina Geitehælvete. 

Det vil også bli dyptgående intervjuer med de som starta festivalen, med artister som har opptrådd på festivalen og samtaler med kunstnere som har stilt ut. Boka vil også formidle inspirasjon til hvordan starte et Folkekjøkken med matoppskrifter.

Det understrekes at alle tekster i dummien er skisser på temaer vi vil ha med, ikke ferdige, gjennomarbeidede tekster.                                        Barnas festival også:  Foto: Anita Hillestad


Festivalens manifest: 

Den er ei markering av motstand mot et samfunn der de viktigste verdieneer lønnsomhet, konkurranse og grådighet. Den er en protest motraseringen av distriktene, miljøødeleggelsene, rasisme ogdiskriminering. Den protesterer mot kolonialismen, utbyttinga og denbrutale undertrykkinga av verdens folk.

Karlsøyfestivalen er en fest for og ei feiring av alle positive motkrefter! Den skal gjenspeile, gjenskape og fremme alle de alternative kreftene som kjemper for en annen og bedre verden preget av solidaritet, medfølelse og kjærlighet.

Målgruppe: 

Bokas målgruppe er deltakere på festivalen i tillegg til alle tidligere deltakere, til inspirasjon for unge mennesker og folk som er på utkikk etter forbilder når det gjelder å arbeide kunstnerisk og politisk med musikk, kunst, dans, aktivisme, urfolk-problematikk med mere.  Boka vil fremstå som et selvstendig kunstverk. 

Hvor kan man få tak i boka? :

Boka vil bli solgt via festivalens nettside: http://karlsoyfestivalen.no/ og under festivalen (e)i tillegg til i bokhandlere i inn og utland. Vi ønsker å få oversatt innholdet også til engelsk for å favne bredere ut mot et internasjonalt publikum. Donerer du her så kan du og få boka hjem i postkassa. 

Lansering: 

Boka vil lanseres for første gang under Karlsøyfestivalens 20 årsjubileum 30 juli 2019. Det vil lages en markedsføringsgruppe som også har ansvaret for distribusjon.


Format/utseende: 

Boka vil ha formatet 24 x 21 og inneholde ca 250 sider. Av disse er 150 sider avsatt fotografi, tidligere plakater som er egne kunstverk, avisutklipp og kopier fra fanzina Geitehælvete, en fanzine med progam, festivalsladder med mere. De resterende 100 sider vil bli viet tekst.

                                         Foto: Morten Andersen


Arbeidsprosess/Ansvarlig: 

Boka blir laget ved at ansvarlig redaktør- billedkunstner Anita Hillestad samler inn både fotografier og tekst slik at innholdet tildels blir laget på dugnad. Bidragsytere som skribenter og fotografer er arrangørene av festivalen og tidligere deltakere/gjester. Svein Egil Haugen er en av de som startet festivalen med Grete Hoel Haugen og billedkunstner Hanne S Nilsen. Dise bidrar med nye og eldre tekster om festivalen. Hanne S Nilsen bidrar også med plakatkunst og malerier. 


                                       Festivalarrangørene på rekke og rad. Ca år 2003. Fotograf: Ukjent. 

Av andre bidragsytere nevnes fotograf Morten Andersen som er en fast deltaker som gjest og fotograf på Karlsøyfestivalen, Ole Pedersen er en av arrangørene og også aktuell som sosial entreprenør og direktør for Nedenifra, et prosjekt for brukermedvirkning og sosial bolig praksis med base på Tøyen i Oslo.  Silja Hoel Haugen er utdannet sosiolog og oppvokst på øya, bosatt i Oslo og Jenny Dellegård er skribent og konsert arrangør- tilknyttet Konsertforeninga i Oslo og driver den feministiske musikk scena Femme brutal. Øyvind Brungot Dahl er en av arrangørene med Festivalforeninga og fast i redaksjonen til geitehælvete med mere. 


Anita Hillestad er redaktør i den forstand at hun samler inn, maser og plukker ut bilder. Hun har tidligere arbeidet med boka Hodeplagg mer enn noe på hodet (Enter forlag 2009) som fotograf og medredaktør og med boka Gentrifiseringskrefter i omløp som redaktør og ansvarlig. Boka ble utgitt i sammenheng med utstilling på Interkulturellt museum i 2016. Denne ble utgitt på Kontur forlag, og er i salg på Tronsmo bokhandel i Oslo. Denne er også i sin helhet lagt ut på nett: https://issuu.com/cas.cha/docs/gentrifiseringskrefter_i_oml__p_av_   Hun har i tillegg til bokproduksjon og dokumentarfilm laget flere kataloger til utstillinger.

Anita som frosk til performance og The art show. Foto Espen Sørli. 2018 


Hun var første gang på Karlsøyfestivalen i 2006 sammen med medie kollektive Spis de rike som viste film. Hun har senere holdt workshop som Clown army, hatt gjenbruksworkshop med barna, vært uoffisiell festivalfotograf og jobbet med flere store Land art prosjekter, blandt annet prosjektet Støy! I 2012 og som kommer på festivalen 2019. Som designer jobber vi med Maria Astrup http://mariaastrup.com som tidligere har laget flere av festivalplakatene. Hun har blandt annet bakgrunn fra Adbusters og skoleturneprosjektet JAM i regi Nasjonalmuseet.


Mvh Alle oss som ser frem til 20 års jubileet til sommeren og håper vi ses der! 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

20000 kr
Alt av overskudd går til å produsere nye bøker.

30%

Anita Hillestad

Prosjekteier

Den første festivalplakaten som ble laget. Design: kunstner Hanne S. Nilsen

Bidra.no - Den første festivalplakaten som ble laget. Design: kunstner Hanne S. Nilsen

Unik plakat fra den første festivalen laget av billedkunstner Hanne S. Nilsen: http://www.atelieret.org/

2 personer har bidratt Begrenset antall: 18 igjen kr 200
Estimert leveranse 30.07.2019

Bok gave

Bidra.no - Bok gave

Få boka. Må hentes i Oslo eller på Karlsøyfestivalen 2019

3 personer har bidratt Begrenset antall: 27 igjen kr 350
Estimert leveranse 18.07.2019

Karlsøy jubileumsbok

Bidra.no - Karlsøy jubileumsbok

Ved et beløp over 500,- mottas boka tilsendt i posten

1 person har bidratt Begrenset antall: 19 igjen kr 500
Estimert leveranse 28.03.2019

Festivalpass for to stykker og bok til årets festival

Bidra.no - Festivalpass for to stykker og bok til årets festival

Doner over 1000,- og få to stk festivalpass og festivalboka

2 personer har bidratt Begrenset antall: 3 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 30.07.2019

Maleri laget av Stig Olav Tony Fredriksson

Bidra.no - Maleri laget av Stig Olav Tony Fredriksson

Et stykk maleri gis som gaave av kunstner Stig Olav Tony Fredriksson. Teknikk: akrylmaling på treplate.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 1 igjen kr 2 000
Estimert leveranse 14.04.2019