KG-aksjonen 2017: Aurora 9A

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

KG-aksjonen 2017: Aurora 9A

Kg sin elevaksjon 2017 går til Etiopia. I år skal vi samle penger til Utdanning, Helse og Vann! Bli med og støtt meg! Aurora Bang

Et prosjekt av , publisert 07.09.2017 13.24. Prosjektet tilhører kategorien KG-Aksjonen 2017 (9A).
Innsamlet kr 20 000
100 %
Målbeløp kr 20 000
Givere 188
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 17.10.2017.

Årets elevaksjon:

Hvert år i september går KGs elevaksjon av stabelen. Alle på skolen deltar, og årets elevaksjon går til NLM ()sine prosjekter i Etiopia, med fokus på vann, helse og utdanning. Gjennom årets innsamling ønsker vi å gi landsbyer tilgang på rent vann, minske barselsrelaterte dødsfall, og gi utdanningsmuligheter til minoriteter og fattige i landet. 4 av 10 mennesker i Etiopia lever i ekstrem fattigdom. Dette ønsker vi å gjøre noe med. I fjor samlet vi over 2 millioner kr og vi håper at vi kan samle enda mer i år!


Hva vi støtter:


Vann:

Mangel på rent drikkevann er et utbredt problem i Etiopia. Mange går lange distanser hver dag, for å hente vann som deretter kan gjøre dem syke. Vi ønsker å bygge vannsisterner som gir opptil 5000 mennesker god tilgang på rent drikkevann. På denne måten gir vi stabile og langsiktige løsninger på vannproblemet.


Helse:

Spedbarn og mødre dør i Etiopia i dag, grunnet for dårlige helsetjenester. Mange av dødsfallene kan unngås om kvinnene får tilgang på helsehjelp under og etter fødselen. Vi vil gjøre helsehjelp mer tilgjengelig, både ved å bidra til bygging av helsesentre, og gjennom organisering av transportmuligheter for høygravide kvinner.


Utdanning :

Et av målene med elevaksjonene våre er at prosjektlandene etter hvert kan klare seg uten bistanden vår. Her er utdanning helt avgjørende i et land som Etiopia, der analfabetisme er vanlig. Utdanning gir unge mennesker mulighet til å bidra til både egen fremtid, og landets utvikling. Derfor vil en del av innsamlingspengene gå til bygging av skoler og stipendordninger.


Hvorfor bør du støtte ?

Jeg synest at når vi bor i et så rikt og fint land som Norge og når vi har så mye,er det viktig å hjelpe mennesker som ikke har det like godt som oss.


”Av og til tror vi at det vi gjør, bare er en dråpe i havet. Men havet ville vært mindre uten den dråpen“
Mor Teresa


Hvorfor er aksjonen viktig for meg?

Helt siden jeg var liten har jeg og familien min engasjert oss i viktige saker for å hjelpe andre. Vi har vært bøssebærere år på rad og jeg elsker det. Mange tenker at de ikke kan gjøre noe med fattigdommen som rammer mange steder i verden. Noen er fattige og noen er ikke ,hva skal jeg gjøre med det? Men saken er at hvis vi står sammen kan vi gjøre en stor forsell! Det enste du trenger å gjøre er å gi, hvis du gir en hundrelapp i dag ,redder du kanskje 35 liv i morgen. Lettere er det ikke ,så bli med i dag og hjelp. Ha et hjerte for andreplass


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

104 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3