KG-Aksjonen 2017: Selma Dahle Kraft

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

KG-Aksjonen 2017: Selma Dahle Kraft

KGS ELEVAKSJON 2017 Kristelig Gymnasiums elevaksjon 2017 går til vann, utdanning og helse i Etiopia. Sammen for andre!

Et prosjekt av , publisert 07.09.2017 13.24. Prosjektet tilhører kategorien KG-Aksjonen 2017 (3A).
Innsamlet kr 3 202
64 %
Målbeløp kr 5 000
Givere 18
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 07.10.2017.

Hei! Jeg heter Selma, og jeg samler inn til KGs elevaksjon! Jeg føler meg veldig privilegert som får vokse opp i Norge. Jeg har et hus å bo, en seng å sove i, en skole å gå til, penger i lommeboka, ubregenset tilgang til vann og jeg føler meg trygg hver eneste dag. Alle har det ikke sånn som meg, og derfor vil jeg prøve å gjøre det jeg kan for at andre skal få det bedre. Hvis du tenker sånn som meg, vær så snill å bidra du også! Hver krone teller, kanskje ikke for deg, men for de menneskene i Etiopia kan det gjøre en forskjell. Jeg tenker at hvis alle bidrar med litt, kan det tilsammen bli mye. Derfor er slagordet for årets elevaksjon "sammenforandre", og jeg synes dette viser tydelig hva vil med årets aksjon :) Tusen takk på forhånd!Årets elevaksjon:

Årets elevaksjon går til NLM sine prosjekter i Etiopia, med fokus på vann, helse og utdanning. Gjennom årets innsamling ønsker vi å gi landsbyer tilgang på rent vann, minske barselsrelaterte dødsfall, og gi utdanningsmuligheter til minoriteter og fattige i landet.

4 av 10 mennesker i Etiopia lever i ekstrem fattigdom. Dette ønsker vi å gjøre noe med.

Mangel på rent drikkevann er et utbredt problem i Etiopia. Mange går lange distanser hver dag, for å hente vann som deretter kan gjøre dem syke. Vi ønsker å bygge vannsisterner som gir opptil 5000 mennesker god tilgang på rent drikkevann. På denne måten gir vi stabile og langsiktige løsninger på vannproblemet.

Spedbarn og mødre dør i Etiopia i dag, grunnet for dårlige helsetjenester. Mange av dødsfallene kan unngås om kvinnene får tilgang på helsehjelp under og etter fødselen. Vi vil gjøre helsehjelp mer tilgjengelig, både ved å bidra til bygging av helsesentre, og gjennom organisering av transportmuligheter for høygravide kvinner.

Et av målene med elevaksjonene våre er at prosjektlandene etter hvert kan klare seg uten bistanden vår. Her er utdanning helt avgjørende i et land som Etiopia, der analfabetisme er vanlig. Utdanning gir unge mennesker mulighet til å bidra til både egen fremtid, og landets utvikling. Derfor vil en del av innsamlingspengene gå til bygging av skoler og stipendordninger.


Sammen for andre!

Vårt mål med  årets aksjon er å forbedre muligheten til liv, utvikling og framtid for mennesker i Etiopia. Vi setter stor pris på ditt bidrag. 


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

18 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3