Norsk English

Kortfilm: « B I R T H R I G H T »

« B I R T H R I G H T »

Vær med på utviklingen av et prosjekt for å sikre barns trygghet i fremtiden! En spennede film med et viktig tema.

Et prosjekt av Siem Circle, publisert 15.03.2017 00.00. Siem Circle sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Student (Menneskerettigheter).
Innsamlet kr 14 300
47 %
Målbeløp kr 30 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 31
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 28.04.2017.
 www.birthright.no

I 2015 fikk 53 439 barn og unge i Norge hjelp fra barnevernet. 40% av disse ble ble tatt ut av hjemmene sine og de fleste ble plassert i fosterhjem utenfor familie og nære nettverk.

Foreldrenes manglende foreldreferdigheter og høy grad av konflikt i hjemmet er de to hyppigste årsakene til at barn og unge kommer inn i barnevernet.


Kilde: Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet                                                       


Når man skal adoptere barn i Norge må man gjennom en lang og tidskrevende prosess for å bevise at man egner seg som forelder. Bør det ikke også være slik for alle andre som vil få barn?

Dette har vi som jobber med «Birthright» lyst til å aktualisere. Nå i april 2017 skal vi produsere en kortfilm som omhandler dette. HVA HAR SKJEDD?

I 2020 innføres reformen Birthright som en forlengelse av FNs barnevernskonvensjon. Den skal sikre at alle barn vokser opp med gode foreldre. Alle nyfødte injiseres med permanent prevensjonsmiddel og et sertifikat er nå nødvendig for å kunne oppheve denne prevensjonen og bli forelder. Året er 2038. Vår historie begynner her.


HVOR ER VI NÅ?

Norge har vært tidlig ute med reformen og for Alex og Jonathan, våre hovedkarakterer, er det å skulle bevise at de er egnede foreldre en selvfølgelighet. De er ved historiens start i siste fase av testen, og får som avsluttende oppgave å ta vare på en liten baby i fire uker. Det skal vise seg å bli vanskeligere enn de tror. 


                            ALEX  Selome Emnetu                                                    JONATHAN  Mattis Herman Nyquist


HVOR SKAL VI?

Vi har store ambisjoner med denne filmen, og mener vi snakker om noe som er uhyre aktuelt, men lite debattert. Vårt mål er at du som leser dette, fatter interesse for prosjektet og har lyst til å bli med oss på reisen. I første omgang blir dette en kortfilm, men målet vårt er å utvikle et TV-konsept med frittstående episoder som skildrer livet og forteller historier fra denne fremtidsverden.

Vi har hentet inspirasjon fra bland annet serierene Black Mirror, The Knick, Westworld og filmene Her, Children of Men og The Lobster. 
HVA PENGENE BRUKES TIL

Det koster mye tid og penger å lage film. Innspillingen vil gå over 10 dager og etterabeidet vil ta omtrent 8 uker. 

Vi har 27.500 kroner fra Westerdals, skolen vi studerer ved og har arbeidet inn 30.000 på egen hånd. Likevel trenger vi 30.000 til for å kunne lage en film av den høye kvaliteten vi ønsker. Vi skal filme med kameraet RED Epic Dragon med Kowa Anamorphic optikk og sammen med annet utstyr koster det over 20.000 kroner for 10 dager, med studentrabatt. 

Vi har med oss dyktige skuespillere fra Nationaltheatret som spiller hovedrollene og flere mindre roller og statister. Vi er et crew på 15 personer, hvor alle jobber gratis for prosjektet, men de trenger mat og drikke for å holde arbeidsmotet oppe. 

En del penger vil gå til produksjonsdesign for å få det til å se ut som fremtiden, i tillegg til leie av location, transport av utstyr, skuespillere og crew. Til slutt skal filmen klippes, fargekorrigeres og lyden skal mikses - dette går under Etterarbeid. 


Inspirasjon til fremtidsrettet produksjonsdesign


CREW

Vi er fem studenter som går 3. året på Film og TV-kreatør ved Westerdals i Oslo og dette blir vår bachelor film. Vi har med oss gode medstudenter og kolleger til å hjelpe oss på veien, i tillegg til enda fler som skal være med oss på selve innspillingen i ulike fagfunksjoner.
Vi er utrolig takknemlige for alle bidrag og støtte!

Husk å registrere deg for å publisere navnet ditt, eller send oss en mail slik at vi får skrevet deg inn i rulleteksten. Om du vil være anonym trenger du selvsagt ikke gjøre noen av delene.

Kontaktinfo finner du på vår hjemmeside


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

26 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Kreditert i rulleteksten

Bidra.no - Kreditert i rulleteksten

Vi takker deg i rulleteksten! Og i våre hjerter. Om du overfører via Vipps blir ikke navnet ditt registrert, så send oss gjerne en mail med navnet ditt til Birthrightmovies@gmail.com så navnet ditt kommer med! :-) Dette gjelder for alle belønningene.

2 personer har bidratt Begrenset antall: 98 igjen kr 200
Estimert leveranse 03.06.2017

Smugvisning

Bidra.no - Smugvisning

Vi sender deg en link til filmen før premieren, slik at du er blandt de første som ser den.

1 person har bidratt Begrenset antall: 19 igjen kr 500
Estimert leveranse 24.05.2017

Premiere og førfest med cast & crew

Bidra.no -  Premiere og førfest med cast & crew

Bli med på feiringen når filmen er ferdigstilt! Vi sender deg en personlig invitasjon i posten og håper du vil bli med på privat feiring før premieren.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 03.06.2017

Executive Producer

Bidra.no - Executive Producer

Du får tittelen Executive Producer i produksjonen og på rulleteksten. Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker å komme på en av innspillingsdagene våre.

1 person har bidratt Begrenset antall: 4 igjen kr 2 000
Estimert leveranse 03.06.2017

Fotokurs med Blackmagic URSA Mini 4.6K

Bidra.no - Fotokurs med Blackmagic URSA Mini 4.6K

Vår talentfulle regissør Mauritz Brekke Solberg gir deg heldags fotokurs i Oslo i sommer. Eventuelt kan du bruke dagen til at han filmer noe for deg, enten privat eller profesjonelt.

1 person har bidratt Begrenset antall: 2 igjen kr 3 000
Estimert leveranse 06.03.2018

Nøkkelord