Bidra.no - La oss skape en meningsfylt hverdag for Andre´

La oss skape en meningsfylt hverdag for Andre´

Et mor og sønn prosjekt utenom det vanlige med mål om å skape meningsfylte arbeidsoppgaver for Andre´som har Downs Syndrom.

Et prosjekt av Trulte Strikk, publisert 13.09.2015. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede.
Innsamlet kr 3 150
10 %
Målbeløp kr 30 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 10
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 28.10.2015.

Trulte Strikk er et mor og sønn prosjekt som ble satt opp av Trude (meg) og (min sønn) Andre´ Teyler. Vi lager ulike strikke produkter av ull og naturfarger garn. Vi ønsker støtte til inkjøp av en vev, en spinnerokk, garn til farging og materialer. 

Prosjektet startet etter at Andre´, som har Downs syndrom, mistet rettigheten til å jobbe ved Sande arbeids og aktivitetssenter fra januar 2012. En avgjørelse Andre´s hjemkommune Svelvik kom til etter at de bestemte seg for å sette opp sitt eget arbeidssenter i Svelvik.

Dessverre var det ingen fra Svelvik kommune som kartla Andre’s behov eller spurte om han ønsket å bytte arbeidsoppgaver og arbeidssted. For Andre´ som hadde jobbet ved Sande arbeids og aktivitetssenter i 11 år ville dette ha blitt en stor forandring som ikke ville være til hans fordel. Siden
Andre’ har Downs Syndrom går han ikke under NAV i følge kommunen.

I løpet av de årene Andre´ har jobbet i Sande har han vokst som person, blitt mer selvstendig og har skapt sitt eget nettverk av venner. Det var sjokkerende at kommunen ikke ønsket å se dette. Selv med flere feil i saksbehandlingen så ble avgjørelsen stående. De konkluderte med at ” han venner seg nok til sin nye hverdag ”

Som mor synes jeg dette var uaktuelt og nedverdigende. Jeg bestemte meg for at Andre´ skulle få fortsette å jobbe i Sande, selv om kommunen ikke var villig til å betale for plassen hans. Han har derfor siden januar 2012 betalt for sin egen arbeidsplass, men har bare hatt råd til å betale for tre dager i uken. De resterende to dagene av arbeidsuken har han hatt hjemmedager som vi ønsker å fylle med meningsfulle aktiviteter.

Trulte Strikk er et prosjekt som har som mål å skape meningsfylte arbeidsoppgaver for Andre´ basert på hans evner og interesser. Andre´synes det er morro å se at det blir noe fint ut av det han lager. Han er en racer på strikkemaskin og nå skal vi prøve oss på litt andre oppgaver som veving og farging av garn. Han kommer selv med innspill på hva han skal lage og mulig design. Trulte Strikk er et prosjektet vil gi han muligheten til å utvikle seg, selv de dagene han ikke er på jobb i Sande.

Mor og sønn setter pris på all den hjelp og støtte de kan få!

Hilsen Andre´ og Trude Teyler

 


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3