Bidra.no - Lokal Flomhjelp til Kerala, India

Lokal Flomhjelp til Kerala, India

Dette er et forsøk på å gi direkte hjelp til den landsbyen vi bodde i Kerala i vinter. Våre venner reiser hver dag til de mest berørte områdene.

Et prosjekt av Lars Espen Kristiansen, publisert 27.08.2018. Prosjektet tilhører kategorien Suksesshistorier.
Innsamlet kr 5 800
116 %
Målbeløp kr 5 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 18
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 30.09.2018.

Hei.

For de som eventuelt leser dette og ikke vet helt hvem jeg er så tenkte jeg at det var greit med en kort bakgrunnshistorie for at dere bedre skal forstå engasjementet.

Jeg reiste med familien (kone og 2 barn) til en landsby i Kerala denne vinteren. Vi bodde der nede i 4 måneder og så ingen andre turister i området vi var. Det vi opplevde tror jeg derfor er autentisk for Kerala og hvordan livet er i det området. Vi har en indisk venn som bor i denne landsbyen og var derfor heldige med tanke på hvordan vi fikk se og oppleve Kerala. 

En av de tingene som var det fineste for meg var det sosiale samholdet i landsbyen. Hvordan alle hjalp hverandre og møtte opp hvis det var noen som skulle hatt noe gjort. De drev eget barnehjem uten offentlig støtte, de arrangerte egne selvfinansierte festivaler og jobbet bokstavelig talt døgnet rundt når noe sånt var nært forestående. Alt uten betaling selvsagt og med den største selvfølge. 

Så når Kerala nå har hatt sin verste flom på 100 år mens vi har hatt den tørreste sommeren så slår kontrastene meg. 

Jeg leste at noen områder i Kerala hadde fått 3200 mm regn siden 8 august. Det er helt ekstremt mye vann (Årsrekorden i Bergen er til sammenligning rundt 3100 mm). Flom i India treffer annerledes enn her hjemme, forsikring er ikke-eksisterende, arbeidsplasser stenger (og da får man heller ikke lønn), strøm og vann er upålitelig (de bruker stort sett kun vann fra egne brønner) og all transport stopper. 


Lokalt "rescue team"

Thrikkariyoor heter byen og er ikke blant de hardest rammede. De vi kjenner best har hverken mistet hus eller helse. Men tidene er som sagt svært vanskelig for alle som bor og lever i området. Og hva gjør de?

De reiser 40 km hver vei for å hjelpe de som har større behov enn dem selv. Så nå har de hjulpet de store hjelpeorganisasjonene med å gjøre hus og områder beboelig igjen. Alt selvsagt uten noen som helst form for kompensasjon. De har vært "rescue workers" i et par uker nå, og fortsetter fremover så lenge de kan og trengs.

Tanken min var at det vi klarer å samle inn her skal gå til dette rescue laget. Da kan de gjøre dette og samtidig ha litt igjen til seg selv og sine. Jeg forstår godt hvis noen prioriterer å gi til de store hjelpeorganisasjonene som er i de verste områdene, men for oss er dette mer personlig. Jeg synes i tillegg at det er så utrolig fint det de gjør for andre, og har 100% tillit til ham vi overfører pengene til. Han er familie.

Det er med litt blandede følelser at jeg lager denne innsamlingen. Jeg forstår at dette ikke engasjerer så mange, og fallhøyden føles derfor stor siden det er såpass personlig for meg. Men hva er vel litt personlig ubehag og frykt mot hva disse menneskene lever i.

Jeg er åpen for å reise til bedrifter og foreninger for å holde foredrag hvis noen fristes av det. Det kan enten være foredrag om prestasjonskultur og lederskap som jeg brenner for, det kan handle om teambygging eller jeg kan eventuelt snakke om hvordan det er å jobbe med og i krise. Jeg har selvsagt ingen fasit på noen av disse temaene, men kan snakke litt om hva jeg tror på og hvordan det har funket for meg.

For de som eventuelt ikke vet hvem jeg er: Jeg jobber til daglig på redningshelikopteret på Østlandet. Jeg var sjef på avdelingen der i 7 år og brant meg vel litt opp i den perioden. India-oppholdet hjalp meg i å oppdage hva jeg hadde mistet på veien, og hva prisen for engasjement for jobben kan være.

Som megaslapp "ultrasyklist" uten den helt store motivasjonen om dagen, så kan dette også være en vei tilbake på sykkelen. Så for hver 1000 kr vi klarer å samle inn så skal jeg sykle en runde rundt Larkollen (20,5 km). Jeg kan ikke love å ta alle på rappen (hvis dette mot formodning skulle gi stor respons), men jeg kan love dere at jeg skal gi alt jeg har før jeg eventuelt hviler litt. Alt over 5 runder vil nok stussen klage over tipper jeg   . 

Takk for oppmerksomheten (siden dere har lest helt hit  ) og uavhengig av hvem dere er i relasjon til meg så har jeg 100% forståelse hvis dere heller ønsker å støtte andre saker. Men del veldig gjerne denne så mange får sett den.

Glad i dere alle! 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Lars Espen B Kristiansen

Prosjekteier

Nøkkelord