Bidra.no - Mons - en historie om et uvanlig vennskap

Mons - en historie om et uvanlig vennskap

«Mons» handler om Anna på 7 år som treffer trollet Mons når hverdagen er som kjipest. De to blir venner og utvikler et veldig spesielt vennskap.

Et prosjekt av Ingeborg Robak, publisert 22.08.2018. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede.
Innsamlet kr 8 555
28 %
Målbeløp kr 30 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 22
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 30.09.2018.

Har du noen gang vært i skogen i skumringa, når sola går ned, dagdyrene går og legger seg, og nattdyrene kommer fram? Når det blir mørkere, ulven hyler, uglene tuter, og trollene våkner til live. Du leste rett. Trollene!

De bor i skogen, dernde gjemmer seg så ingen skal finne dem. Når skumringa kommer viser de seg for hva og hvem de virkelig er, men ikke som i de fleste eventyrene. Trollene i skogen har gitt forfatteren en helt annen oppfatning av hvordan de er. De er snille, litt skjenerte, og kanskje ikke egentlig så ulike fra deg og meg. Dette var hvordan historien om Mons oppsto.
Litt om historien

Anna er 7 år og går i andreklasse. Hun bor sammen med moren og stefaren. Moren hennes er flyvertinne på charter-reiser, og er nesten aldri hjemme. Stefaren hennes drikker litt mye, og er ikke egentlig glad i henne. I tilegg til å bo et sted hun ikke blir sett, blir Anna også mobbet på skolen.

Hver dag er værre enn den forrige, helt til Anna møter Mons, et lite troll (han er bare nesten 3 meter høy) som blir ertet av de andre trollene. De to blir venner, og hjelper hverandre når verden tilsynelatende er imot dem. Sammen gjør de hverandres liv litt og litt bedre for hver dag.


Prøveillustrasjon av første møte mellom Anna og Mons. 


Boka er skrevet for barn i alderen 6-10 år, og historien er klar for trykk, men illustrasjonene mangler. Dette er hvorfor Mons trenger til hjelp for å nå bokhyllene. Illustratør er funnet, og har den perfekte stilen til boka, men for å hyre illustratøren til de nydelige tegningene han lager trenger Mons økonomisk hjelp.


Illustratøren

Illustratørens rolle i barnebøker, kanskje mer spesifikt billedbøker, er sterkt undervurdert. Det er kanskje en større jobb å illustrere en barnebok enn det å skrive en barnebok, da illustatøren må ta hensyn til forfatterens ønsker, ideer, og beskrivelser, samtidig som man selv må være kreativ og skapende og fylle ut historien, uten å ødelegge barnas fantasi. Illustratøren som er valg ut til dette prosjektet oppfyller alle disse spesifikasjonene, og er i stand til å heve bokas kvalitet til et nytt nivå.Raskt om forfatteren

Forfatteren bak «Mons» har ikke publisert bøker før, men har vært trofast deltaker på National Novel Writing Month i november hvert år siden 2007, og har gjennom den typen prosjekter oppdaget gleden i å skrive for andre. Forfatteren er også ivrig turgåer i skog og mark, og henter mye inspirasjon fra naturen rundt oss. Hun driver også på hobbybasis med å fremheve trollene i naturen så barn lettere skal få øye på dem når de er på tur. Mons er det første bokprosjektet som har gått så langt som til å skulle realiseres, og ønsket om å gi barnelitteraturen et nytt og spennende bidrag er stort.


Et mål på sikt er å få oversatt boka så barn verden over kan ha glede av historien. Målet er å få den utgitt på norsk, engelsk, spansk, fransk, tysk, nederlandsk, polsk, og portugisisk, og kanskje enda noen fler med tidas hjelp.


Hjelp Mons! Gi et bidrag!


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

40000 kr
Utgifter til trykk, dersom større forlag ikke vil utgi boka

21%

50000 kr
Honorar til ovrsettere

Ingeborg Aspenes Robak

Prosjekteier

Nøkkelord

Navn i boka

Du får navnet ditt på en liste over bidragsytere bakerst i boka

2 personer har bidratt kr 100
Estimert leveranse 25.02.2019

Takk til

Du får navnet ditt i «takk til»-feltet i starten av boka

3 personer har bidratt Begrenset antall: 47 igjen kr 250
Estimert leveranse 25.02.2019

Signert bok

Et eksemplar av boka, signert av forfatteren, pluss navnet ditt på «takk til»-lista i starten av boka

3 personer har bidratt Begrenset antall: 7 igjen kr 500
Estimert leveranse 25.04.2019

Signert bok og håndlaget Mons-figur

Boka signert av forfatteren, navnet ditt i «takk til»-feltet i starten av boka, og en håndlaget pyntefigur av Mons (begrenset opplag)

1 person har bidratt Begrenset antall: 4 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 25.05.2019