Bidra.no - Nordnescola - vår by, vår cola

Nordnescola - vår by, vår cola

Hjelp Nordnescola med å bli Nordnes og Bergens egen cola.

Et prosjekt av NORDNESCOLA ANETTE BERLE, publisert 27.03.2017 00.00. NORDNESCOLA ANETTE BERLE sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede (Nærmiljø).
Innsamlet kr 30 440
60 %
Målbeløp kr 50 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 72
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 11.05.2017.

Nordnescola - den e` brun

Nordnescola er en liten bedrift på Nordnes i Bergen. I dag produserer vi så fremt vi har tid 4 kasser med brus i uken. Foreløpig har vi kun et utsalgssted, Klosteret Kaffebar på Klosteret 16 i Bergen. Nordnescola skal ikke være et produkt for massekonsum, men for de spesielle stundene hvor du ønsker å ha det ekstra godt. Du vil ikke finne Nordnescola i annet enn 0,33 liters glassflasker. Vi er medlem i Grønt punkt og tar miljøansvar for emballasjen som blir brukt i produksjon av Nordnescola. Slagordet vårt er "Den e´ brun", men vi kan godt si at den er litt grønn også. 

Hvem er vi?

Bak Nordnescola står Anette Berle og Gisle A. Østraat. Vi fikk ideen om å lage brus etter å ha registrert at det er mange som brygger øl hjemme, men at nesten ingen lager brus. Vi ble inspirert av historien rundt Fritz-Kola i Hamburg, og av Tøyencola i Oslo. Tøyencola har vært sjenerøse og gitt oss tips og råd underveis i prosessen og vi bruker tilnærmet samme oppskrift. Ingredienser og fremgangsmåte er ingen hemmelighet og du finner det hele på nordnescola.no Vi bruker økologiske ingredienser så langt det lar seg gjøre. 

Slik ser brushodene ut når det tas selfie:

Hjelp oss å bli passelig store

Mange synes Nordnescola er et kjempegodt alternativ til brus fra de store amerikanske leskedrikkprodusentene, men vi klarer ikke å lage til alle som ønsker å kjøpe. Til det trenger vi bedre produksjons- og tappeutstyr. Vil du være med å hjelpe oss å skaffe det? I første omgang trenger vi en mottrykksfyller med 4 hoder. Den ser slik ut og koster 21 990 kr:


Vi trenger også en maskin som setter etiketter på flaskene. I dag setter vi på etikettene på for hånd, noe som tar veldig lang tid. En maskin kan vi kjøpe brukt fra de som lager etikettene våre på digitaletikett.no Vi er forespeilet en pris på mellom 8000 og 10 000 kroner.

I tillegg må vi investere i flere kjøleskap, samt smått og stort som behøves i produksjonen. Et par kjøleskap som egner seg til vårt formål koster ikke mer en enn et par tusen kroner stykk, og vi kjøper fortrinnsvis brukt. I dag har vi to CO2 tanker til på 2 kg hver. Disse blir fort tomme, og det er mer hensiktsmessig, og ikke minst billigere på sikt å ha større tanker. Kjøper vi 4 kgs CO2 tanker koster disse fort 2000 kroner stykk.

Vi i Nordnescola er opptatt av bærekraft og varer produsert lokalt. Vi ønsker ikke å vokse oss kjempestore, men vårt foreløpige mål er å kunne doble produksjonen. Med produksjon av 10 kasser i uken vil flere i vårt nærmiljø kunne få nyte brusen. Vi vil ikke ta ut lønn til oss selv i, og eventuelt overskudd fra produksjon vil gå til videre utvikling av Nordnescola. Vi har en drøm om at vi kan tjene nok penger til å kjøpe oss en slik før året er omme:

Med en slik el-sykkel kan vi levere Nordnescola på Nordnes og Bergen sentrum uten å bruke bil. På sykkelbutikken.no koster denne 49 900 kr.

Bidra

Vi håper du har lyst til å bidra til å gjøre Nordnescola til Nordnes, og Bergens egen brus. Både for smakens skyld, og for å støtte et lokalt kortreist produkt.

To gode venner og naboer har latt oss gratis bruke et egnet kjellerlokale til produksjon, og har dermed uvurderlig bidratt på sin måte. Design av logo har snasent.no bidratt med. Har du lyst til å bidra med produksjonsutstyr eller på annen måte, ta kontakt!


Bli med å gjør Nordnes til selve Colahalvøyen, og du kan stolt si; jeg var med og gjorde det mulig!


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

38 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

4-pakning med Nordnescola

Bidra.no - 4-pakning med Nordnescola

4 flasker med Nordnescola levert i bærehank av papp. Kan kun leveres i Bergensområdet.

16 personer har bidratt Begrenset antall: 9 igjen kr 250
Estimert leveranse 01.04.2017

Nordnescola bærenett

Bidra.no - Nordnescola bærenett

Bærenett laget av snasent.no for Nordnescola.

2 personer har bidratt Begrenset antall: 98 igjen kr 300
Estimert leveranse 07.04.2017

4-pakning og bærenett

4 flasker med Nordnescola levert i bærehank av papp + bærenett. Kan kun leveres i Bergensområdet.

13 personer har bidratt Begrenset antall: 37 igjen kr 500
Estimert leveranse 07.04.2017

Nøkkelord