Noter fra en avhengig

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Noter fra en avhengig

En lydbok som i toner og ord beskriver en alkoholiker og de pårørendes følelser og tanker rundt smertene av å leve med rus i hverdagen.

Et prosjekt av Arve Hjalmar Bjerke, publisert 09.07.2017 00.00. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede (Underholdning).
Innsamlet kr 2 850
5 %
Målbeløp kr 50 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 5
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 19.08.2017.

Prosjektbeskrivelse

En alkohol- og rusavhengigs historie er blitt fortalt før, men i tråd med tiden og med tro på seg selv, velger Arve H. Bjerke å gå en annen vei nå som han deler sin historie. En god historie har en treffende tone, og i Arves tilfelle er det musikken som gir fortellingen liv - det er dette som skiller prosjektet fra andre selvbiografier om veien ut av rushelvetet. Selvbiografier om solskinnshistorier virker til å være et marked som langt fra er mettet. Vi synes det er spennende å presentere en slik historie i et auditivt format.

"Noter fra en avhengig" er en lydbok som vil inneholde Arves historie med ti egenproduserte sanger mellom kapitlene i boken. Estimert tid for musikk og tale vil ligge på ca. fem timer.

Med tanke på målgruppen og tema, skal vi gå rett på sak, derfor ønsker vi ikke at lydboken skal bli for lang. Vi skal skildre en sterk historie om en helt vanlig mann. En mann som gikk fra et A4-liv med en ansvarsfull jobb, flere verv innen idretten, til å krabbe ut av en brennende bil med 2,1 i promille, for å se alle sine illusjoner brenne opp! 

Arve er åpen, ærlig og forteller sin historie i håp om å kunne informere og hjelpe andre. Det er ikke lett å snakke åpent og utilslørt om et tabubelagt tema som rusmisbruk. Alle følelsene om det å være alkoholiker og rusavhengig ligger ikke bare mellom linjene, men også i tonene. Musikk har makt til å få frem de følelsene vi kjenner på det sterkeste, og dette er del av budskapet i lydboken.

Arves to døtre deltar i boken i form av hvert sitt sterke brev til sin far. En far som i så mange år ikke kunne stoppe sin selvdestruktivitet. Opplevelsen av sine to flotte jenter er ikke en god nok grunn til deres egne pappa kunne stoppe sitt forfall. Det er en tung byrde å bære som barn. En byrde de deler med så mange andre barn av alkohol-/rusavhengige.

Håp er et sentralt tema i boken, og når ord blir fattige tar musikken over. Mange ekteskap overlever ikke et misbruk - det gjorde ikke Arves sitt heller. En av låtene skrives til hans tidligere kone. 

Arves historie dykker ned i et svært aktuelt tema i dagens samfunn: Arbeidsliv og rus. Oppfatningen er ofte at en rusmisbruker ikke kan holde på en heltidsjobb. Her beviser Arve det motsatte, for en tid – til tross for at det raser sammen til slutt. Veien fra "problem" til "å nå bunnen" kan være en langvarig prosess. I utallige tilfeller kvier arbeidsgivere seg for å konfrontere den ansatte. Tidligere misbrukere med egen erfaring er populære foredragsholdere, og Arve har delt sin historie med mange organisasjoner. Vi mener derfor at Arves historie kan inspirere arbeidsplasser til å ta tak i problemet før det er for sent.

De fleste rusavhengige står ikke i Brugata – de er ofte på jobb i 8 timer hver dag som alle andre. Hvordan klarer de å skjule det? Det får man vite i "Noter fra en avhengig". Rusavhengighet og alkoholisme er en stor helseutfordring i dagens Norge. Lydboken skal være en bunn ærlig og lite glamorøs selvbiografi om kaoset Arve har skapt. Målsettingen er å gi brukere og pårørende en følelse av gjenkjennelse, slik at flere velger å ta et endelig oppgjør om å forlate rusens jerngrep. 

Statistisk sett har vi alle grunner til å tro, at alt for mange vil kjenne seg igjen i det Arve har å fortelle. Både som pårørende, venner og kollegaer. Det ferdige produktet lages for å skape håp for mennesker som trenger det.


Samarbeidsformen og prosessen i prosjektet

Arve skriver et utkast til en tekst. Denne sendes til produsent og komponist Simen Børven for gjennomsyn og komposisjon av akkorder og melodi. En demoversjon sendes tilbake til Arve. Dersom begge er enige om at grunnlag for videre arbeid går vi dypere inn i komposisjonen, slik at Arve sin tekst får optimal flyt med melodien. Vi kommuniserer frem og tilbake med hensyn til synspunkter, ideer og konstruktive tilbakemeldinger. Når vi er enige om at vi har laget en god versjon, går sangen videre til arrangement og produksjon. 

Vi jobber parallelt med flere tekstutkast og melodidemoer. Etter hvert som disse modnes, arrangeres låtene frem til alle foreligger i en pre-produksjon. Noter og arrangementer transkriberes til musikerne vi har gjort intensjonsavtaler med (Gitar - Knut Ingolf Brenna, Keys - Trond Tellefsen, Trommer - Stein Nordbakken). Planen er at disse går samlet til miksing og mastering. Unntaket er sangen "Våg" som vi har valgt å mikse ferdig for demo øyemed (se video.)

For innspilling i studio hyrer vi inn musikere og tekniker etter behov.

Vi har et avtalt samarbeid med Blå Kors Kristiansand, og vi planlegger en release-konsert i Blå Kors Kristiansand sine lokaler på våren/tidlig sommer 2018.

For øvrig utarbeides manuset til de leste ordene i lydboken parallelt med den øvrige produksjonen.

Disponering av midler

Midler samlet inn til prosjektet via denne nettsiden vil i all hovedsak gå til leie av studio, honorarer til musikere, produsent, lydtekniker, m.fl. I tillegg påløper kostnader for miksing, mastering, grafisk design, trykk, markedsføring og konserter, men dette vil finansieres via andre kanaler.

Det utbetales ingen honorarer overhodet til manus- og tekstforfatter. Dvs. alt som gjøres av arbeide fra prosjektansvarlig er på frivillig basis.

Det er ikke en målsetting å ha vesentlige inntekter fra salg i prosjektet, da prosjektet skal være i tråd med den ideelle bevegelsen i Norge. Det som eventuelt kommer bli av overskudd vil subsidiere konserter i 2018.


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

3 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Signert album/lydbok

Bidrag på over 1.000 kroner belønnes med en signert versjon av albumet/lydboken.

1 person har bidratt Begrenset antall: 29 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 31.05.2018

Gratis og reservert plass ved release konsert.

Bidrag på over 2.500 kroner belønnes med en signert versjon av albumet/lydboken, i tillegg til gratis billett og reservert plass ved release konsert.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 20 igjen kr 2 500
Estimert leveranse 31.05.2018

Privat konsert eller foredrag.

Bidrag på over 5.000 kroner belønnes med en signert versjon av albumet/lydboken, gratis billett og reservert plass ved release konsert, samt privat konsert eller foredrag om ønskelig.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 5 000
Estimert leveranse 01.11.2017

Nøkkelord