Bidra.no - Nytt piano i Vegårshei kirke

Nytt piano i Vegårshei kirke

Vegårshei menighet trenger et nytt piano da det gamle har en stor sprekk og er vanskelig å stemme.

Et prosjekt av Vegårshei sokn, publisert 04.05.2020. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede. Prosjektet avsluttes 31.08.2020 00.00
Innsamlet kr 4 450
3 %
Målbeløp kr 120 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 8
Dager igjen

HVILKEN TANGENT BLIR DIN ?

Pianoet i Vegårshei kirke må skiftes ut.

Selvsagt består et piano av mer enn tangenter. Men det er en fin måte å telle på, og synliggjøre hvor mye vi klarer å samle inn til enhver tid. Derfor kalles denne aksjonen «kjøp en tangent». Pris per tangent er kr 1.400 for å nå vårt mål.

Menighetsrådet jobber aktivt sammen med ansatte om å opprettholde, fornye og utvikle aktiviteten i kirka. Vi satser friskt på å kunne både stimulere sang- og musikklivet enda mer, samt å skaffe oss et nytt piano. Det er prekært, fordi selv om det gamle kan høres fint ut, så kreves det nå hyppig stemming og vedlikehold. Det er også en stor sprekk inni, som gjør at stemming plutselig kan bli umulig.


Vi tenker at det lureste er å kjøpe et nytt kvalitetspiano med 5 års garanti, fordi vi tenker langt framover. Vi vil også kunne dra god nytte av å ha et slikt basisinstrument i orden, og kan derfor har større muligheter for utleie til konserter av ulik slag.

Et godt piano trengs i alle sammenhenger, ikke minst til seremonier som bryllup og begravelser. Vi vil samle inn minst 120.000 kroner.

Det er menighetsrådet som er ansvarlig for selve innsamlingen, og kantor Inger Gammelsæter T. Hansen som er menighetens musikalske rådgiver for valg av instrument.


I disse tider er det kanskje ekstra hardt å brette opp ermene og sette i gang en slik innsamling. Men hver krone teller, og dette er noe som blir hele bygda til gode i mange tiår framover. Et godt instrument kan godt leve i 100 år. Vi inviterer alle som ønsker, både firmaer og privatpersoner å være med på dette.

Menighetsrådet har jobba med dette nå i hele 2020. Vi ønsker et bra instrument med lang levetid som klinger godt i rommet til bruk for å lede allsang, solosang og instrumentalmusikk.

At det er korona-tid betyr jo at planer om konserter og andre arrangementer endret. Men vi trenger like fullt et nytt piano, og derfor prøver å vi å sette i gang dette.

Vi bidrar med konserter etter hvert som det blir mulig.


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Maria Nese Taxerås

Vegårshei menighetsråd