OD 2018, bruktmarked NTG Geilo

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

OD 2018, bruktmarked NTG Geilo

I Nigeria foregår verdens største oljekatastrofe akkurat nå, og ungdom betaler prisen. Forurensing skaper fattigdom. Vi er alle oljebarn.

Et prosjekt av OPERASJON DAGSVERK, publisert 02.11.2017 00.00. OPERASJON DAGSVERK sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Apaløkka Videregående.
Innsamlet kr 0
0 %
Målbeløp kr 5 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 0
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 01.12.2017.

Elevrådet på Norges Toppidrettsgymnas har besluttet at elevene skal jobbe sammen for å lage et internt bruktmarked på skolen, hvor pengene vil gå til Operasjon Dagsverk sin sak i 2018; oljebarna i Nigeria. Vi oppfordrer alle på skolen til å bidra med minst én ting hver, det kan være alt fra treningsklær til vanlige klær, til skiutstyr til møbler for den saks skyld!

La oss slå et slag for både det ekstreme forbrukersamfunnet vi alle tar del i, og ikke minst for alle barna på vår egen alder som aldri får tilgang på den utdanningen de fortjener. Bruk 5 minutter på å lete gjennom skapet ditt og levér noe på skolen. Det er enkelt, tar lite tid, og du har også en flott mulighet til å kjøpe noe nytt til en (veldig) billig penge.  Vi kan selvsagt ikke tvinge noen til å levere inn klær/utstyr, men vi kan be dere være solidariske ovenfor ungdommer som aldri får de samme mulighetene som oss. 

Vis at du bryr deg, delta i årets OD-aksjon på NTG! 


Årets OD-prosjekt:

I Nigeria foregår verdens største oljekatastrofe akkurat nå. Naturen er forurenset, og ungdom betaler prisen. Foreldre som har mistet levebrødet på grunn av oljekatastrofen, kan ikke sende barna på skolen. Uten utdanning er det vanskelig å skape seg en fremtid. Forurensningen i Nigeria handler om mer enn naturen.
Forurensning skaper fattigdom.


Vi er alle oljebarn - sammen mot verdens største oljekatastrofe


I mer enn femti år har oljeutvinning rasert miljøet i Nigerdeltaet. Mange steder er det umulig å dyrke mat, og fisken er borte fra elvene. Drikkevannet er forurenset.
I år støtter vi Naturvernforbundet og Natur og Ungdom, og deres lokale partner i Nigerdeltaet i Nigeria. Pengene bidrar i ungdom sin kamp mot oljesøl og for et levelig miljø.


OD 2017 skal gi ungdom i Nigerdeltaet redskapene til å holde oljeselskapene ansvarlige, og skape seg en bedre fremtid med mer bærekraftig ressursbruk.


Gjennom årets prosjekt vil ungdom i Nigeria:

  • Få kunnskap om sine rettigheter
  • Lære om gode og miljøvennlige alternativer til oljen
  • Skaffe seg inntekt ved å installere og selge fornybar energi
  • Ta kampen mot oljesøl og forurensning på en fredelig måteDu kan være trygg på at pengene bidrar til reell og bærekraftig utvikling. Vi jobber kun med seriøse bistandsaktører som er godkjent av innsamlingskontrollen. Bistand er komplisert. Vi har over 50 års erfaring, og jobber med de beste i bransjen.


.. og gjennom OD 2017 vil elevene  i Norge:

Lære mer om verdens største oljekatastrofe og globale sammenhenger

  • Motta godt og engasjerende undervisningsmateriell
  • Dra på seminar for å lære alt om hvordan man gjennomfører en kampanje
  • Bli inspirert til å gjøre en forskjell i verden
  • Vi tilbyr er en enkel og engasjerende måte å lære mer om verden.OD er av, med og for ungdom. Kampanjen lages av, og handler om, ungdom. Våre foredragsholderne og frivillige er ungdommer. Midlene som jobbes inn støtter ungdom. Og ungdommen er fremtiden.

Ingen givere hittil. Bli den første til å bidra!

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3