OD i Brussel.Vi er alle oljebarn -på godt og vondt

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

OD i Brussel.Vi er alle oljebarn -på godt og vondt

I Nigeria foregår verdens største oljekatastrofe akkurat nå, og ungdom betaler prisen. Forurensing skaper fattigdom. Vi er alle oljebarn.

Et prosjekt av OPERASJON DAGSVERK, publisert 13.11.2017 00.00. OPERASJON DAGSVERK sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Apaløkka Videregående (Annen).
Innsamlet kr 3 190
63 %
Målbeløp kr 5 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 10
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 01.12.2017.

I Nigeria lever mennesker og natur side om side med oljebrønner og ledninger. Vannet deres er skittent og veldig mange har blitt syke av å drikke det. Det er vanskelig å dyrke mat, og fisken har forsvunnet fra elvene. Dette året skal vi samle inn penger til akkurat dette, så Nigerias unge befolkning kan få rent drikkevann og bedre levevilkår.

Elevrådet ved Den Norske Skolen i Brussel inviterer alle elevene ved skolen til å gjennomføre en hinderløype. Målet er å komme gjennom denne flest mulig ganger på 60 minutter. Vi håper så mange som mulig vil hjelpe barn og unge i Nigeria. Deres bidrag blir satt stor pris på av oss, men mest av alt av de unge som får det bedre i Nigeria. 


Årets OD-prosjekt:

I Nigeria foregår verdens største oljekatastrofe akkurat nå. Naturen er forurenset, og ungdom betaler prisen. Foreldre som har mistet levebrødet på grunn av oljekatastrofen, kan ikke sende barna på skolen. Uten utdanning er det vanskelig å skape seg en fremtid. Forurensningen i Nigeria handler om mer enn naturen.
Forurensning skaper fattigdom.


Vi er alle oljebarn - sammen mot verdens største oljekatastrofe


I mer enn femti år har oljeutvinning rasert miljøet i Nigerdeltaet. Mange steder er det umulig å dyrke mat, og fisken er borte fra elvene. Drikkevannet er forurenset.
I år støtter vi Naturvernforbundet og Natur og Ungdom, og deres lokale partner i Nigerdeltaet i Nigeria. Pengene bidrar i ungdom sin kamp mot oljesøl og for et levelig miljø.


OD 2017 skal gi ungdom i Nigerdeltaet redskapene til å holde oljeselskapene ansvarlige, og skape seg en bedre fremtid med mer bærekraftig ressursbruk.


Gjennom årets prosjekt vil ungdom i Nigeria:

  • Få kunnskap om sine rettigheter
  • Lære om gode og miljøvennlige alternativer til oljen
  • Skaffe seg inntekt ved å installere og selge fornybar energi
  • Ta kampen mot oljesøl og forurensning på en fredelig måteDu kan være trygg på at pengene bidrar til reell og bærekraftig utvikling. Vi jobber kun med seriøse bistandsaktører som er godkjent av innsamlingskontrollen. Bistand er komplisert. Vi har over 50 års erfaring, og jobber med de beste i bransjen.


.. og gjennom OD 2017 vil elevene  i Norge:

Lære mer om verdens største oljekatastrofe og globale sammenhenger

  • Motta godt og engasjerende undervisningsmateriell
  • Dra på seminar for å lære alt om hvordan man gjennomfører en kampanje
  • Bli inspirert til å gjøre en forskjell i verden
  • Vi tilbyr er en enkel og engasjerende måte å lære mer om verden.OD er av, med og for ungdom. Kampanjen lages av, og handler om, ungdom. Våre foredragsholderne og frivillige er ungdommer. Midlene som jobbes inn støtter ungdom. Og ungdommen er fremtiden.

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

10 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3