Bidra.no - Over Rakke av Rune Belsvik

Over Rakke av Rune Belsvik

Komedie i to akter av Rune Belsvik, som settes opp for 2 gang i Norge. Tre på rad ønsker å dra på en turné, og søker midler til dette.

Et prosjekt av TRE PÅ RAD, publisert 13.08.2017 15.16. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede (Kultur, idrett og rekreasjon).
Innsamlet kr 3 600
7 %
Målbeløp kr 50 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 6
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 27.09.2017.Prosjektbeskrivelse for Over Rakke med Tre På Rad

Om Tre På Rad

Tre På Rad er et profesjonelt teaterkompani med base i Larvik som ble startet av skuespillerne Line Kaupang, Anders Gjønnes og Liv Neslowe i 2016. Vår første oppsetning var Bjørnen, en komedie i én akt av den russiske dramatikeren og forfatteren Anton Tsjekhov, og ble spilt på Bølgen Kulturhus våren 2016. I 2017 ønsker vi å utvide vårt virke ved å spille ikke bare i Larvik, men også andre steder i Vestfold. Dessuten har vi nå fått regissøren Lars Harald Maagerø fra Nøtterøy med på laget, og vi har hatt en auditionprosess for å finne en ny skuespiller som kan delta i årets produksjon.

Liv Neslowe er utdannet skuespiller og sanger ved Bårdar Akademiet og Guildford School of Acting i England. Hun har vært med i musikaler som Parade, Baby og Carnival. I 2014 spilte hun hovedrollen som Margrethe Skulesdatter i den nye musikalen Håkon Håkonsson - Kampen Om Tronen. Liv har spilt Luciana i Forviklingskomedien av Shakespeare og har sunget med bl.a Shirley Bassey og Tony Christie i Royal Albert Hall. I tillegg har hun opptrådt for Prince Edward og Sir Andrew Lloyd Webber. I sommer var Liv med i Scenegals produksjon Spillelista på Munken i Larvik. Liv jobber nå som frilans sanger og skuespiller i Norge, med base i Tønsberg.

Line Kaupang er utdannet skuespiller ved Liverpool Institute for Performing Arts og har vært med i teatergruppa Scenegal siden oppstart i 2010, og har siden da også vært i styret. Hun har hovedvirke som frilansskuespiller, sanger og instruktør.  Blant tidligere produksjoner: Den Fillete Dokka (2010-2012), Vesle-Thor. Eventyret begynner (2013), Altfor Larvik (2014), Smartine og Den Hemmelige Bukta (Scenegal, 2015), Company (LIPA, 2015), Dracula (Teaterhuset Munken, 2016), Smartine og Sirkusmysteriet (Scenegal, 2016),  og As You Like It (Thesbiteateret, 2016). 

Anders Gjønnes har sin utdanning fra Teaterhøyskolen i Gøteborg, Bårdar Akademiet i Oslo og Griegakademiet i Bergen. I utlandet har Anders gjort seg bemerket med roller i Peer Gynt i Kairo, Jesus Christ Superstar på Göta Lejon i Stockholm, Les Misérables på Malmö Opera og ikke minst som Tony i West Side Story på tradisjonsrike Nöjesteatern i Malmö. Hjemme i Norge har Anders gjort roller i bl.a. Miss Saigon, Les Misérables og tittelrollen i det nyskrevne musikalen Håkon Håkonsson - Kampen om Tronen. Sist sommer var Anders å se på Kafé K i Porsgrunn og på turné i Telemark, med revyforestillingen Sommerlatter med Lena og de.

Lars Harald Maagerø er utdannet i regi ved LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Arts). Tidligere produksjoner inkluderer I am the Wind (Eg er Vinden, Jon Fosse) ved McGill University i Montreal og Woyzeck (Georg Büchner) ved LAMDA i London. Han har også arbeidet med regissørene Sarah Esdaile, Michael Fentiman og Vibeke Bjelke. I løpet av det kommende året skal han arbeide med Stefan Herheim ved Den Norske Opera og Ballett i Oslo og med Peer Perez Øian ved Den Nationale Scene i Bergen.

Om Over Rakke

September 2017 planlegger vi i Tre På Rad å sette opp Over Rakke av Rune Belsvik (urfremført på Agder Teater i 2004). Vi planlegger å ha premiere på forestillingen i slutten av august, og spille på Bølgen kulturhus i Larvik frem til midten av september. 

Litt om handlingen i Over Rakke:

Bendik og Agnete vil ha båt. Vennene deres, Lars og Mona, trives så godt på sjøen om sommeren. Der kan de grille, fiske og bade, og datteren deres blir så fornøyd når hun kan sitte framme på baugen. Dette vil Bendik og Agnete også oppleve. Men det er ikke så lett å ha båt når man aldri har hatt det før. For når skal man vri om kjølevannshendelen? Hvordan fortøyer man? Og hvordan vet man hvor det er skjær? Dessuten vil Lars og Mona dra over fjorden for der er det så mange fine steder. Men er ikke det farlig? Er det ikke store bølger der? Hva hvis motoren stopper? Det er mange farer og strabaser å komme seg gjennom, og det å komme over fjorden blir nesten like vanskelig som det å leve sammen som voksne i et par. Det som framstår som et idyllisk båtliv, skjuler kanskje mer fundamentale problemer under overflaten.

Over Rakke handler om å leve sammen og å leve opp til drømmene man har om livet og kravene livet stiller til en. Men først og fremst er det et stykke om båt og om jakten på det perfekte båtlivet.


Handlingen i Over Rakke er originalt lagt til området rundt Kristiansand, men vi mener at tematikken rundt båt og båtliv passer minst like godt i Vestfoldskjærgården. Dette er et tema som hører Vestfold til og vil være gjenkjennelig for alle som har opplevd sommer i Vestfold. I vår produksjon vil de sørlandske stedsnavnene bli byttet med lokale stedsnavn fra Vestfoldområdet. For eksempel vil vi endre tittelen fra Over Kvåsen, som viser til Kvåsefjorden utenfor Kristiansand, til Over Rakke, som dermed vil vise til en lite fristende tur over Larviksfjorden i ruskevær. (Tittel og stedsnavn vil tilpasses spillesteder ved en turné). Vi vil også bruke musikken som Jan-Erik Usterud har skrevet til stykket. Vi ser for oss at Over Rakke dermed kan bli et trivelig teaterstykke med sang som kan tiltrekke seg og kommunisere med alle som bor eller ferierer langs kysten. 

Over Rakke er et stykke som ikke krever store tekniske elementer for å fungere scenisk. Det er fire roller i skuespillet, og vi ønsker å lage en intim og enkel forestilling der Belsviks morsomme og detaljerte språk og relasjonene mellom karakterene er det som står i sentrum. Scenografien vil være så enkel som mulig. Vi ser for oss fire benker som kan flyttes rundt på scenen og dermed, sammen med noen enkle rekvisitter, skape de ulike rommene handlingen foregår i, inkludert Bendik og Agnetes stue og selvfølgelig selve båtene.

Denne enkle scenografiske løsningen vil også gjøre det lett å turnere med forestillingen, og vi vil gjerne spille mange ulike steder i Vestfold. Spillesteder der vi ser for oss at forestillingen kunne passe, er for eksempel Gamle Ormelet på Tjøme, Foynhagen og/eller Papirhuset i Tønsberg, Galeiscenen i Stavern, Karljohansvern i Horten, Fonteltet i Sandefjord etc. Vi er i gang med å undersøke muligheten for å spille på disse og flere andre steder i Vestfold sommeren 2018, slik at vi kan ta forestillingen opp igjen da, og nå både fastboende og feriegjester i fellesferien. I tillegg gjør både det enkle sceniske uttrykket og tematikken rundt båtliv og samliv forestillingen godt egnet til å bli en del av Arbeidslivets Kulturseilas. Vi vil kunne spille i mange ulike rom og settinger, og det vil være enkelt å reise rundt med forestillingen.

Målet med innsamlingen er å skaffe midler til lønn til skuespillerne (det er kun profesjonelle med), og midler til å kunne ta forestillingen videre på en turné sommeren 2018. Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

4 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

TRE PÅ RAD

Organisasjonsnummer: 918 746 579Adresse
c/o Line Kaupang Nordkveldeveien 34
-
3282 KVELDE


Kontakt
trepaarad@gmail.com

1 gratis billett

Bidra med 400 kr og du får en gratis billett til forestillingen på Bølgen kulturhus i Larvik

1 person har bidratt Begrenset antall: 19 igjen kr 400
Estimert leveranse 16.09.2017

2 gratis billetter

Bidra med 700 og du får 2 gratis billetter til forestillingen på Bølgen kulturhus i Larvik

3 personer har bidratt Begrenset antall: 17 igjen kr 700
Estimert leveranse 16.09.2017

2 gratis billetter og spesiell takk i programmet

Bidra med 1000,- og du får 2 gratis billetter til forestillingen i Bølgen kulturhus i Larvik, samt en spesiell takk i programmet (frist 29 august 2017)

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 20 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 29.08.2017

Nøkkelord