Bidra.no - PokemonGoTips.no: Norgesrankingen

PokemonGoTips.no: Norgesrankingen

PokemonGo Norgesranking på pokemongotips.no trenger en seriøs overhaling og finansiering av driften om jeg skal fortsette. Er du med?

Et prosjekt av Alonitor Aasen, publisert 26.02.2018. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede.
Innsamlet kr 2 500
25 %
Målbeløp kr 10 000
Givere 9
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 12.04.2018.

Skal pokemongotips.no og Norgesranking leve eller dø?

Jeg startet PokemonGoTips.no sensommeren 2016 etter at både familien og jeg var blitt bitt av PokemonGo basillen. Jeg er webutvikler og det hele var bare ment som et lite hobby prosjekt. 

Jeg tror det på den tiden var noe som het pokeforum.no som hadde en norgesranking. Denne var basert på manuelt vedlikehold og ble lagt ned i den tiden jeg holdt på med pokemongotips.no. Da fikk jeg flere henvendelser om ikke jeg kunne lage en ny rankingside. Jeg utviklet da dagens system som er basert på automatikk og at spillere selv kan legge inn sin ranking og bevis for at det er korrekt. Med støtte for rapportering av falske rankinger, div statistikk osv. 

Etter at det grunnlegende systemet var oppe å gå, så har igrunn rankingen bare ruslet og gått av seg selv siden, og jeg ser at det stadig er litt aktivitet. Rankingen består p.t. av 861 brukere. 

Jeg tenkte at prosjektet kunne finansiere seg selv med litt reklameinntekter. Til dags dato har jeg fått inn kr. 1383,48. Det har vel da kanskje dekket 2-3 måneders drift og lisenser tenker jeg. Sidene har vært oppe i 1,5 år. 

Websiden og systemet trenger en massiv oppdatering for å fortsatt ha livets rett. Det vil kreve en god del timers arbeid og fortsatt løpende kostnader. Det er noen helt grunnlegende ting som må gjøres:

1. Maks XP må økes:

Maks XP er nå høyere en det som var tilfelle når jeg laget systemet, så jeg må implementere støtte for mer en 99999999 i XP. 

2. Nye personvernregler (GDPR):

25. mai i år trer EU sin nye forordning om personvern til. Det vil si at det blir strengere regler for oppbevaring av personinformasjon. Pokemongotips.no bruker informasjon fra bl.a. google og facebook for innlogging, samt at jeg registrer postnummer. Hvorvidt dette er innenfor eller utenfor de nye reglene, er jeg ikke helt sikker på. Men jeg må uansett forholde meg til dem og gjøre tilpasninger. Nå virker f.eks. ikke innlogging via FB, da jeg ikke har oppdatert informasjon ang. personvern osv. Her ligger det endel papirarbeid og utvikling til for å få dette på plass. 

3. Oppgraderinger av dagens systemer:

Hele websiten og de bakenforliggende systemene må oppgraderes og oppdateres. Det ligger endel jobb i dette og potensielt noe lisenskostnader. Jeg ønsker også å gjøre om siten til en ren ranking side og fremheve dette, da jeg ikke kommer til å lage noe særlig mer redaksjonelt innhold. Måle er å rendyrke rankingen om det er interesse for det. 

Bonus:

Hvis interessen er veldig stor og kampanjen oppnår ekstramål, så vil jeg se på å videreutvikle dagens system så det blir enda bedre. Jeg tenker at det er en god del finpuss som kan gjøres, det er flere statistikker som kan bygges inn osv. Her vil jeg da også være mottakelig for forslag. 

MÅL

Hovedmålet er å samle inn kr. 10 000,-. Da skal jeg gjennomføre punkt 1,2 og 3 og drive siden ut året (minst). 

Ekstra mål er kr. 20 000,- Alt mellom 10 og 20 000 vil være med å gjøre at jeg kan forsvare å bruke mer tid på å utvikle systemet, forbedre det, finpusse det og lage ny funksjonalitet. F.eks. bedre statistikker, personlige statistikker? Kart? Flere grafer osv. Det er også endel jobb med å vedlikeholde ranking dataene og jeg vil gå igjennom det hele og vaske for "dårlig" data. 

Skulle jeg mot formodning få støtte på over 20 000,- så skal jeg binde meg til å drive videre etter 2018 med 1 mnd pr. kr. 1000,- jeg får inn, men opp til maks 3 år (foreløpig). 

Det kan hende det høres ut som mye for mange, og det skjønner jeg. Men når man summer opp lisenser og driftskostnader så blir det fort ikke så mye igjen. Det tar også utrolig mange timer å bygge og vedlikeholde slike systemer og jeg kan garantere at det er ingen i Norge som er villig til å jobbe for den timelønna som blir igjen av dette. :)

Hvis ikke hovedmålet på kr. 10 000,- blir nådd, får alle pengene sine tilbake og jeg legger ned siden. Alt over dette vil sikre videre drift. 

PokemonGoTips.no og Norgesrankingen ligger i dine hender! :)

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

20000 kr
Videreutvikle dagens system så det blir enda bedre. Mer statistikk og grafikk, og mer finpusset versjon av det som er der i dag.

12%

32000 kr
Sikrer drift ut 2019
44000 kr
Sikrer drift ut 2020

ALONITOR AASEN

Organisasjonsnummer: 916 869 452Adresse
Toldergata 14
-
3179 ÅSGÅRDSTRAND


Kontakt
odd@alonitor.no

Nøkkelord

Bidragsyter

Du får navnet ditt/spillernavnet ditt inn på listen over bidragsytere (credits/Takk til liste).

1 person har bidratt kr 100
Estimert leveranse 01.06.2018

Hall of Heros

Du blir listet opp i pokemongotips.no sin hall of heros, med bilde (valgfritt deg selv eller din avatar).

2 personer har bidratt kr 250
Estimert leveranse 01.06.2018

Bidragsyter

Du får en egen underside på pokemongotips.no der jeg publiserer det du ønsker (innenfor rimelighetens grenser/må være relevant) samt at din egen ranking vil få en spesiell fremtoning/markering på ranking listen.

3 personer har bidratt kr 500
Estimert leveranse 01.06.2018