Norsk English

Praksis i Malawi 2018

Practise placement in Malawi 2018

13 lærerstudenter fra Høgskolen i Østfold. I forbindelse med 5 ukers praksisperiode ønsker vi å samle inn penger til skoleutstyr og diverse.

Et prosjekt av Håkon Myhre Skar, publisert 07.09.2017 11.26. Håkon Myhre Skar sin facebook. Prosjektet tilhører kategorien Student (Bistand og humanitært arbeid).
Innsamlet kr 19 300
38%
Målbeløp kr 50 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 96
Dager igjen
Prosjektet ble avsluttet 15.11.2017.

Malawi er blant verdens fattigste land og utviklingsutfordringene er ikke små. Innlandsstaten som ligger i Sørøst-Afrika ble i 2014 det Norges første pilot land innen utdanning. I samarbeid med FN-organisasjonene UNESCO, UNFPA og Matvareprogrammet bidro Norge med 114 millioner fra 2014 til 2016.

La meg presentere noen tall for å putte ting i perspektiv:

  • 14 % av barna i Malawi går ikke på skole i det hele tatt.
  • Hver 4. elev må gå samme klasse om igjen.
  • Bare 35 % av jentene og 41 % av guttene når så langt som 8. klassetrinn.
  • For å ikke glemme at det er mangel på lærermateriell og kvalifiserte lærere.

Det er likevel fler og fler barn som begynner på skole enn før. Kvaliteten og innholdet i undervisningen er derimot fortsatt for dårlig. Barn lærer ikke grunnleggende ferdigheter og mange ender opp med å droppe ut av skolen. 

Vi er 13 lærerstudenter fra Høgskolen i Østfold. 13. januar 2018 drar vi ned til Lilongwe, Malawi for å ha praksis i 5 uker. I den sammenheng ønsker vi samle inn penger så vi kan bidra med skoleutstyr som bøker, penn og papir og andre ting som kan gjøre skolehverdagen lettere. Det er vanskelig å forutse hva de trenger mest, så pengene vil bli tatt med ned og brukt på best mulig måte.

Hver krone vil være med å gjøre skolehverdagen for disse barna bedre, for å ikke glemme hvor mye lettere det er å undervise for lærerne med mer ressurser. 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

84 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Nøkkelord