Quini melkefri urkorngrøt

Hvorfor er det melk i alle mellommåltidene i dag? Det vil vi endre på! Quini urkorngrøt er sunn, kjempegod og bedre for planeten vår.

Et prosjekt av Quini AS, publisert 05.05.2017 00.00. Quini AS sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede.
Innsamlet kr 101 385
101 %
Målbeløp kr 100 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 278
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 13.06.2017.

Melk ser ut til å være i nesten alle produkter, særlig i alle mellommåltider. Den maten vi spiser hver dag er en av de største grunnene til klimakrisen (kilde: The Guardian, USNews, Oxford University). Kyr forurenser faktisk mer en både bilder og fly! (kilde: VG).

For å løse dette lanserer Quini tre melkefrie mellommåltider. Ikke bare er de mer bærekraftige, men også et sunnere alternativ til mye av det man får kjøpt i kiosker og bensinstasjoner i dag. 

Vi jobber med norske bønder for å så mer korn og proteinrike planter. Da kan vi faktisk øke matproduktsjonen i Norge, spare store landområder globalt (inkludert regnskogen i Brasil), og redusere klimautslippene. (kilde: ABC Nyheter, NMBU)

Quini tar første steget på veien for å tenke nytt rundt mat. Vi bruker sunne urkorn, kjøpt direkte fra familiegårder i Norge.


Narvesen og 7-Eleven skal begynne med et testsalg av produktene den 23. mai. De selger da produktene i 10 kiosker over 4 uker. Med din hjelp kan Quini komme til alle 7-Eleven og Narvesen kiosker og bensinstasjoner i hele landet i slutten av august. 

I januar/februar 2018 vil vi også kunne levere til de store butikkjedene. 


Når du kjøper en urkorngrøt går litt under halvparten av pengene til råvarer. Resten går til leie av produksjonskjøkkenet og emballasje. 

Pengene skal brukes til oppstart av produksjonen slik at vi kan få Quini inn i alle 7-Eleven og Narvesen kiosker i hele landet. For at vi skal rekke oppstart av produksjon i slutten av august må vi begynne å bestille råvarene allerede i juni. 


 Ina står bak det meste i Quini, men hun har ikke gjort alt alene. Med på laget har hun innovative bønder og et stort og moderne produksjonskjøkken. På veien har hun fått masse hjelp og støtte av en mesterkokk, en lege, to matforskere, en emballasjeprodusent, Innovasjon Norge og et labratorie.Vi har spurt lege Tanja Kalchenko fra bloggen optimalskosthold.no. Her ser du svaret (hint: det er tommel opp for å kutte ned på melk).Prisen kommer til å ligge på kr 39 i Narvesen og 7-Eleven. Billigere når den er på kampanje. Vi vet ikke utsalgsprisen i butikkene enda, dette er det kjedene selv som bestemmer. 

Vi jobber hele tiden med å bli bedre, og vi har som mål å få ned prisen på sikt etterhvert som vi får større volumer. 


Quini urkorngrøt klassifiseres som "svært lavt gluteninnhold" og kan dermed spises av de fleste som vanligvis unngår gluten. Alle ingrediensene er naturlig glutenfrie, men da kornene ikke er sertifisert glutenfrie ikke garantere “glutenfritt”. Ettersom vi kjøper kornene direkte fra norske bønder kan vi sikre at de blir behandlet separat fra glutenholdig korn. De som dyrker kornene er ekstra påpasselige med at jorda det dyrkes på ikke inneholder hvete fra tidligere dyrking og at kornet ikke blir forurenset på veien til forbrukeren. Dermed unngår vi glutenoverføring gjennom behandlingen slik som vanlig havre ofte er utsatt for.

Hvordan skal personer med cølaki forholde seg til Quini? På cølakiforeningens sider står det: “Dere må nesten bare prøve dere frem når det gjelder produkter med svært lavt gluteninnhold, det er neppe skadelig å inkludere slik mat i den glutenfrie kosten, men all mat bør muligens ikke være slik lav-gluten mat.”


Kokos & vanilje

Ingredienser: Kokt svarthavre, kokt quinoa, kokosmelk, (3,5%) rørsukker, naturlig stabilisator (johannesbrødkjernemel), tahiti vaniljepulver, tangpulver. 


Mango & syrlig havtorn

Ingredienser: Kokt svarthavre, kokt quinoa, mangopuré, kokosmelk, havtornjuice (tindved), naturlig stabilisator (johannesbrødkjernemel), tangpulver. 


Kokos & kakao

Ingredienser: Kokt svarthavre, kokt quinoa, kokosmelk, (4%) kokosblomstsukker, kakaopulver, naturlig stabilisator (johannesbrødkjernemel), tangpulver. 


Vi har tilsatt 0,2g tangpulver i hver boks. Det er så lite at du ikke merker noe i smaken, men det gjør at hver boks dekker 30% av dagsbehovet for jod. Dette er viktig fordi mange nordmenn får i seg alt for lite jod. 

Vi prøver å gjøre ting bedre, men er langt i fra perfekte. Vi kommer til å fortsette å jobbe med nye produkter, flere innovative Norske råvarer, lavere priser og på sikt mer miljøvennlig emballasje. 

Alle Quini sine produkter nå og i fremtiden vil være helt plantebaserte, sunne og bærekraftige. 

Ellen Lien, Rune Wold, Andreas Fjellanger, Tanja Kalchenko, Jan-Erik Henriksen, Petter-Anton Henriksen, Jardar og Marte Røhr-Godø, Johan Anstensrud, Dagbjørn Skipnes, Roy Engdal, Rowen Pillay, Marta Schulz, Stine Hegre, Sebastian Brosche, Liv Irene Nyfløt Lie, Marte Storløkken, Theodora Björling, Marit Helene Røssum, Ole Nyfløt, Aziz Mwondha, Erik Solvang, Jannike Isachsen, Solveig Dysvik og alle som har kjøpt Quini på Joy yoga studio!

 


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

84 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Ellies hage AS

Organisasjonsnummer: 816972892Adresse
Nils Collett vogts vei 59
-
0766 OSLO


Kontakt
ina@quini.com

Forhåndsbestill 2 Quini

Bidra.no - Forhåndsbestill 2 Quini

2 Quini urkorngrøt i valgfrie smaker, med 5 ukers holdbarhet igjen. Hentes sentralt i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, eller Tromsø. Håndskrevet takkekort. Valg av smaker kommer på epost i etterkant.

20 personer har bidratt Begrenset antall: 0 igjen kr 72
Estimert leveranse 16.08.2017

Forhåndsbestill 4 Quini

Bidra.no - Forhåndsbestill 4 Quini

4 Quini urkorngrøt i valgfrie smaker, med 5 ukers holdbarhet igjen. Hentes sentralt i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, eller Tromsø. Håndskrevet takkekort (med en håpløs håndskrift… ☺ ). Valg av smaker kommer på epost i etterkant.

67 personer har bidratt kr 139
Estimert leveranse 15.08.2017

6 Quini sendt hjem

Bidra.no - 6 Quini sendt hjem

6 Quini urkorngrøt, sendt hjem til deg! Du velger selv hvilke smaker du vil ha, det ordner vi på epost i etterkant. Du får også et håndskrevet takkekort.

57 personer har bidratt Begrenset antall: 13 igjen kr 245
Estimert leveranse 16.08.2017

Miljøvennlig matoppbevaring

Bidra.no - Miljøvennlig matoppbevaring

3 ark med gjenbrukbare vokspapir for matoppbevaring. Vokspapiret er et fantastisk alternativ til plast eller aliminiumsfolie og kan gjenbrukes i et helt år. Bruk til å pakke inn rester, frukt og grønt, lage matpakke eller til å dekke over boller. Det består av økologisk bomull og plantevoks (vegansk).

6 personer har bidratt Begrenset antall: 24 igjen kr 285
Estimert leveranse 16.08.2017

Plusspakken

Bidra.no - Plusspakken

Du får tilsendt 6 Quini urkorngrøt (valgfrie smaker, 5 ukers holdbarhet), en pose med de eksklusive kornene fra Norsk quinoa (300 g) med noen enkle quinoa oppskrifter, og 3 ark med gjenbrukbare vokspapir for matoppbevaring. Vokspapiret er et fantastisk alternativ til plast eller aliminiumsfolie og kan gjenbrukes i et helt år. Det består av økologisk bomull og plantevoks (vegansk). Du får også et håndskrevet takkekort. Valg av smaker kommer på epost i etterkant.

29 personer har bidratt Begrenset antall: 1 igjen kr 598
Estimert leveranse 16.08.2017

Quini mini-abonnement

Bidra.no - Quini mini-abonnement

Velg 6 uker i løpet av året der du får tilsendt 6 Quini urkorngrøt hjem til deg. Valgfrie smaker, minst 5 ukers holdbarhet igjen. Du får også 1 pose Norsk quinoa med noen enkle oppskrifter, et vokspapir til matoppbevaring og et håndskrevet takkekort. (PS. valg av smaker kommer på epost i etterkant)

5 personer har bidratt kr 1 150
Estimert leveranse 16.08.2017

Mesterkokk hjem til deg

Bidra.no - Mesterkokk hjem til deg

Mesterkokk lager middag hjemme hos deg eller hos ditt firma, uansett hvor i landet du er. Han har tidligere jobbet på den verdenskjente Michelinrestauranten Noma, og har vært med på å lage oppskriften til Quini urkorngrøt. Råvarer til mat for seks personer er inkludert (treretters meny). Det koster kr 250 per ekstra person i selskapet.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 2 igjen kr 9 800
Estimert leveranse 01.06.2017

Nøkkelord