Norsk English
Bidra.no - Rettferdighet for Yusuf!Gi ham beskyttelse i Norge

Rettferdighet for Yusuf!Gi ham beskyttelse i Norge

Justice for Yusuf! Help him to protection here!

Yusuf er en ung, homofil flyktning fra et land i Midt-Østen. Han trenger midler til rettssak mot Staten for å få opphold i Norge.

Et prosjekt av Odd Erik Germundsson, publisert 28.09.2017 17.00. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 14 861
82 %
Målbeløp kr 18 000
Givere 14
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 30.11.2017.

Yusufs historie i kortform

Yusuf ble foreldreløs som 6-åring da faren ble fengslet og moren ble henrettet av islamistene. Han måtte leve på gata sammen med sin bror. Som fjortenåring deltok han i den arabiske våren og fikk en 9 års fengselsdom for "terrorisme". Han flyktet, men havnet i fengsel i Libya hvor han ble mishandlet og fikk store psykiske skader (PTSD).

Noen ganger tør jeg ikke snakke. Jeg føler meg så redd. Jeg prøver å snakke, men klarer ikke ordentlig fordi jeg er redd. Og når jeg er stressa, er det fryktelig vanskelig å snakke. Jeg klarer ikke å sitte med folk, fordi jeg er redd. Og jeg klarer ikke å sovne, for da kommer tankene og jeg blir redd.

I fengselet i Libya ble jeg slått i hodet med enden av en pistol. Jeg var fjorten år gammel. Jeg våknet etter lang tid, full av blod. Vaktene hadde plassert meg nede i kjelleren alene i et helt mørkt rom med vann over hele gulvet. Vannet luktet kloakk. Det var rotter i vannet. Der måtte jeg være i to måneder. Kunne ikke legge meg ned og sove. Etter dette har jeg ikke klart å snakke ordentlig. Og jeg har mye stress som gjør meg crazy noen ganger.

Yusuf ble ikke trodd av UDI på sin historie.

På intervju med UDI skulle jeg fortelle hvorfor jeg søker asyl i Norge. Men jeg var så stresset at jeg ikke klarte å snakke ordentlig. Tolken snakket en annen arabisk dialekt enn min. Det var vanskelig å forstå ham. Og jeg har aldri vært på skole, men levde på gata i mange år da jeg var mindre. De brukte så mange ord jeg ikke forsto. Det ble mange misforståelser og gale svar.

Han ble heller ikke trodd på at han var homofil og hadde hatt kjæreste både i Italia og i Norge.

Egentlig ville jeg til Norge fordi jeg skjønte at jeg likte gutter bedre enn jenter. Det skjønte jeg i Italia, for der hadde jeg to gutter som kjærester. I Norge ser alle unge på Skam på TV  og tusenvis av homofile går i Gay Pride-parade. I mitt hjemland kan du få opp til 17 års fengsel hvis du er homofil, men som oftest blir åpne homofile drept av mobben før de rekker å bli arrestert og straffet.

Yusuf har flere ganger forsøkt å ta livet sitt.

Jeg var veldig glad i moren min. Men hun forsvant da jeg var seks år gammel. Islamistene mente at det var hun som anga til politiet hvor pappa var. Til straff ble hun torturert og til slutt skutt av dem før hun ble lagt på en togskinne rett før toget kom. Da jeg hørte om dette for bare ett år siden, ble jeg så crazy at jeg prøvde å drepe meg selv med kniv og ble kjørt med ambulanse til et sykehus hvor jeg fikk medisiner så jeg ble rolig. En annen gang ble jeg så brutalt behandlet av to ansatte på et mottak at jeg  i fortvilelsen nesten klarte å hoppe fra en balkong i tredje etasje

Utlendingsnemnda ville ikke ha klagen min. Det var ikke fordi jeg ville bli satt i fengsel i ni år hvis jeg reiste tilbake til mitt hjemland. Det var ikke fordi jeg er homofil og risikerer fengsel eller å bli drept av mobben dersom noen finner det ut. Nei, denne gangen ville ikke Utlendingsnemnda ha saken fordi de mente at jeg ikke var fra mitt hjemland i det hele tatt! Nå har jeg ikke noe land i hele verden å kunne reise til. Jeg er det ordet du har lært meg: u-retur-ner-bar. Uten papirer. Ikke lov å jobbe. Ingen penger. Ingen doktor. Jeg har ingenting annet enn noen klær og toalettsaker. Men jeg har meg selv. Og det er det eneste viktige nå.

"Du skal ikke tåle så inderlig vel / den urett som ikke rammer deg selv"....

Vis hjertelag mot denne unge mannen og bidra til midler så han kan få sin sak prøvet for norsk rett! Utlendingsmyndighetene handler på hjerterå ordre fra Sylvi Listhaug, men rettsvesenet er i prinsippet uavhengig av ministerens fremmedhat og kan gi ham rettferd. Organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) vil gi Yusuf gratis advokatbistand. Men det må skaffes penger til rettsgebyr, 8200 kr, og øvrige gebyrer, 1800 kr. I tillegg må Yusuf vente kanskje ett helt år før hans sak kan bli prøvet for Oslo Tingrett. I denne tiden vil han ha utgifter til klær, sko, litt lommepenger, reiseutgifter til advokat i Oslo og til deltakelse i Skeiv Verdens ungdomsgruppe (376 kr. for hver reise). Mat får han der han bor nå. Men han ber altså om litt midler også til overnevnte formål.

"Det dere gjorde mot en av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg." (Matt. 25.40)

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

6 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Yusufs historie på mail

Yusufs historie er blitt nedtegnet av den erfarne vergen Odd Erik Germundsson som har intervjuet ham en rekke ganger som et ledd i arbeidet med en bok om vergemålsarbeid for enslige mindreårige flyktninger. Historien er både gripende og dramatisk. Du kan få den tilsendt på mail.

7 personer har bidratt Begrenset antall: 293 igjen kr 200
Estimert leveranse 30.11.2017

Middag med Yusuf!

Yusuf er flink til å lage mat, for han har arbeidet på restaurant i Italia. Han vil gjerne gi en personlig takk til deg som gir så det monner, ved å invitere deg til middag der han bor i Østfold. Alternativt invitere deg på restaurant et sted som passer geografisk for begge.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 18 igjen kr 2 000
Estimert leveranse 30.11.2017

Nøkkelord