Bidra.no - RETTSHJELP FOR CEDRIQUE

RETTSHJELP FOR CEDRIQUE

Uten penger til advokat vil Cédrique urettmessig utvises fra Schengen i 5 år, og miste muligheten til å arbeide med det han er utdannet til!

Et prosjekt av Cédrique, publisert 17.04.2018. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 112 830
90 %
Målbeløp kr 125 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 308
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 20.08.2018.

«20. august er dagen Cédrique sin utvisningssak skal opp i Oslo tingrett. Men han har ikke penger til advokat. Uten hjelp vil han utvises fra Schengen i 5 år og miste muligheten til å arbeide med det han er utdannet til!»


Kan vi skaffe 125.000 for å la rettferdigheten seire? Halvparten må være innsamlet allerede innen 30. juli for at advokaten skal ta saken.

 

Court Verdict.pdf

Cédrique Lovasoa Augustave er 29 år gammel og kommer fra Madagaskar. I juni fullførte han sin mastergrad innen fiskeriledelse ved Universitetet i Tromsø. 

Dette var ikke uten motstand. Staten ville ikke gi ham studentvisum fordi han hadde betalt tilbake studielånet sitt for tidlig. Med hjelp fra Universitetet i Tromsø fikk han heldigvis bli lenge nok til å fullføre mastergraden sin. Men dette var ikke eneste hindring. 

I tillegg til å ikke ville gi studentvisum har Staten valgt å straffe Cédrique med et utvisningsvedtak på 5 år. Nå som Cédrique vant frem i første sak og fikk fullføre utdanningen burde det ikke lenger være grunnlag for å straffe ham. Det har de likevel tenkt å prøve på. Saken skal opprinnelig opp i retten 20. august, men Cédrique har ikke penger til å betale advokat.

Denne saken har skapt et stort engasjement, da det er opplagt hvor urettferdig han har blitt behandlet. Som medmennesker kjenner vi at det ikke er greit å straffe noen som beviselig ikke har gjort noe galt. 

Cédrique reiser til Madagaskar 18. juni, og kan ikke forsvare seg selv i retten. Men det kan vi. Sammen kan vi samle inn beløpet som trengs for at rettssaken kan holdes. Prisen er 125.000 kr. Hvis 500 mennesker gir 250 kroner hver kan vi forandre livet og fremtiden til denne ærlige og hardtarbeidende unge mannen – og samtidig demonstrere til landets ledere at vi ikke aksepterer urettferdig behandling mot noen. 

Cédrique sin utdanning er internasjonal fiskeriforvaltning – noe som innebærer samarbeid på tvers av verdensdeler – og særlig samarbeid med land i Europa. Dersom han blir utvist fra Schengen i 5 år vil han knebles og ha svært begrensede muligheter til å arbeide med det han er utdannet i.

 

 

«It's devastating. It feels like having a license, but not be allowed to drive!»

 

 Court Verdict.pdf

Alle små og store bidrag og delinger vil ha stor betydning. 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Lovasoa Cédrique AUGUSTAVE

Prosjekteier