Saras virale virusfrie konsertturné!

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Saras virale virusfrie konsertturné!

Velkommen til basiluskfri konsert!

Et prosjekt av Sara AImée Smiseth, publisert 12.03.2020. Prosjektet tilhører kategorien Koronatiltak.
Innsamlet kr 21 350
106 %
Målbeløp kr 20 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 93
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 25.04.2020.

«Ved force majeure oppheves kontrakten». Denne setningen ser jeg stadig vekk, men har aldri tenkt noe særlig over. Så er vi altså der.

Vi er så mange selvstendig næringsdrivende i kulturfeltet som plutselig står overfor titusenvis av kroner i tapte inntekter. Foreløpig er det for min del snakk om ti konserter og og nærmere tjue store og små enkeltstående oppdrag som er avlyst. Dette er bare ut april. Derfor lanserer jeg herved: SARAS VIRALE VIRUSFRIE KONSERTRURNÉ! Hurra! Fra tid til annen filmer jeg konserter som jeg legger ut på YouTube.

Hvis du får lyst til å se konserten må du som viralt publikum gjerne støtte med f.eks. en hundrelapp eller to.

En augustmorgen i 2005 hadde jeg nettopp bestått oppkjøringa på Risløkka trafikkstasjon da jeg tok t-banen ned til Blindern og møtte opp som rykende fersk student på Institutt for Musikkvitenskap. Da følte jeg meg ganske voksen. Den aller første jeg snakket med på ZEB var Dag Jansson, og det skulle gå fjorten år før vi fikk til å samarbeide om et musikalsk prosjekt. Endelig, i fjor turnerte vi med korets hans, Vox Humana, i Østlandsområdet, med Brahms på programmet. De stilte med nydelig korklang og formidling, jeg bidro som akkompagnatør, solist og forteller.

Denne våren hadde vi gledet oss masse til å gjenta suksessen (som vi tør påstå at det var) og med Sarpsborg Kammerkor ha en serie med Brahms-konserter i Østfold. Det skulle også være én av mine hovedinntekter denne våren. Planen ble jo litt endret.

Inn i påskehøytiden, her er min minisoloversjon av denne konserten. Bli med på Brahms’ fascinerende klassereise fra trange smug i Hamburg til den gylne sal i Wien. Planlegger du å høre Det norske Solistkors videopremiere på Brahms’ Ein Deutsches Requiem Påskeaften? Dette er en ganske fin oppladning og introduksjon til det, syntes jeg. Altså, egentlig tenker jeg at historien om Brahms spennende for alle. Tusen takk til alle som deler!

Med dette vil jeg benytte anledningen til å ønske alle som har bidragsytere til prosjektet en riktig god påske, ta vare på hverandre, ring en venn som bor alene, vask hendene og hold ut. Kjærleik!


Program (musikk av Johannes Brahms der ikke annet er oppgitt):

Vals i Ab-dur, op. 39 nr. 15

Seks sanger, op. 3: 1. Liebestreu, arrangert for solo klaver av Max Reger

Soirées Musicales, op. 6: 2. Nocturne, komponert av Clara Schumann

Fire klaverstykker, op. 119: 3. Intermezzo i C-dur

Åtte klaverstykker, op. 76: 2. Capriccio i h-moll

Seks klaverstykker, op. 118: 2. Intermezzo i A-dur


Hovedkilde til manus er Jan Swaffords Brahms-biografi.


www.sarasmiseth.com

Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Sara Aimee Smiseth

Prosjekteier