Bidra.no - Send en veteran, send en Randi!

Send en veteran, send en Randi!

TEAM RUBICON NORGE har personell som bidrar frivillig etter ekstremværet Harvey og Irma. Du kan hjelpe oss å sende flere.

Et prosjekt av TEAM RUBICON NORGE, publisert 08.09.2017 11.31. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede (Bistand og humanitært arbeid).
Innsamlet kr 0
0 %
Målbeløp kr 75 000
Givere 0
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 30.09.2017.

TEAM RUBICON NORGE

-Team Rubicon Norge sender frivillige, ulønnede veteraner og kick-ass sivile til å gjøre en jobb når katastrofer har rammet. Med samlet styrke bidrar Team Rubicons Gråskjorter til å rydde opp og bringe "hverdagen" tilbake på kortest mulig tid.


"Send en veteran, send en Randi" er en aksjon som inviterer deg til å bidra til at Team Rubicon Norge kan sende en Randi, eller en Frank, eller en Anders til områder utsatt for katastrofer.

- Det er der Team Rubicon, og Randi utgjør en forskjell for mennesker og samfunn!


Akkurat nå er TEAM RUBICON NORGE en del av operasjonen HARD HUSTLE som er på bakken etter ekstremværet Harvey og Irma.


Randi drar til Wisconsin… 


 

Mine opplevelser fra Operasjon Fox Yeah med Team Rubicon

I sommer så jeg på Facebook at det ble vervet medlemmer til Team Rubicon Norge, en organisasjon som for meg har fremstått som nesten for bra til å være sann.
Det ble meldt om behov for hjelp til opprydding etter flom i Illinois og Wisconsin.

På "no time" befant jeg meg på vei til Chicago, litt spent på om jeg hadde tatt meg vann over hodet.

Etter mange år med kontorjobb, sykdom og generelt mye stillesitting var det litt skummelt med mulig "kummerlige forhold" og fysisk arbeid fra tidlig morgen. Arbeidet besto for det meste i å rive vegger, fjerne gulvbelegg, vannskadet innbo og sandsekker. Greie oppgaver selv med ti tommeltotter.

Arbeidsdagen var fysisk mye hardere enn jeg er vant til, men kroppen virket og jeg lærte masse, inkludert innføring i organisasjonens logistikk.

....

Reise, innkvartering og bespising dekkes av Team Rubicon. Til og med noen fritidsaktiviteter ble sponset samt all transport til og fra disse - og nei, det er ikke for godt til å være sant👍

Følelsen av å bidra, den gode ivaretakelsen, de takknemlige huseierne og absolutt alle vi traff på vår vei gjorde dette til en opplevelse jeg ikke ville vært foruten!

Unner alle samme mulighet for påfyll av energi, nye venner, motivasjon og fantastiske minner. Håper likevel køen ikke blir for lang - for jeg vil også ut igjen asap😃

Takk Team Rubicon❤️
Tusen takk for turen Frank, Jorunn, Pål, Peter og Kim  🇳🇴🎗🇺🇸🎗🇩🇰

Veteranhilsen RandiØnsker du å bli en Gråskjorte?

Varslingsordrer og generell informasjon fra Team Rubicon Norge går ut på e-post. Vi spammer ingen. For å være med i Team Rubicon Norge, vil det kreves en politiattest. Dere blir automatisk lagt til på den lukkede Facebook siden vår. Dersom du ikke innen to dager har fått invitasjonen, send oss en melding via Facebooksiden vår. 

Registrer deg her: https://goo.gl/zeP4rD

- AVREISE FOR TEAM RUBICON NORGE:


  • 19 SEP-29 SEP / på vei.
  • 22 SEP-02 OCT
  • 29 SEP-09OCTOM TEAM RUBICON

I januar 2010 ble Haiti rammet av et jordskjelv. Ødeleggelsene var enorme. Kritiske samfunnstjenester fungerte ikke, og lidelsene var store. Bildene fra katastrofen gikk verden over. Åtte amerikanske veteraner så bildene, og visste de kunne hjelpe. De samlet inn penger og medisinske forsyninger og fløy ned til den Dominikanske Republikk. Her leide de en bil og satt kursen mot Haiti. Som Cæsar krysset Rubicon, krysset veteranene grenseelva Artibonite. Dette ble starten på Team Rubicon.

Team Rubicon Global

I innsatsen etter ekstremværet Sandy i USA, dro en gruppe norske veteraner for å hjelpe Team Rubicon. Samarbeidet fungerte bra, og tanken om et globalt nettverk ble til. I dag leder Team Rubicon Global fem nasjonale team (TRx): Team Rubicon USA, UK, Canada, Australia og Norge. Flere er på veg. Det arbeides i dag med utvidelser i Danmark, Tyskland og Nederland. Målsetningen er å kunne mobilisere i alle verdenshjørner på kort tid – og en faktor i internasjonal katastrofebistand.

Team Rubicon Norge

Selv om nordmenn kom til allerede i 2012, har prosessen med etablering i Norge tatt tid. Til tross for deltagelse i flere operasjoner i USA, Filippinene og på Haiti i perioden 2012-2016, ble Team Rubicon Norge først formelt stiftet februar 2017. Ambisjonene er høye. Vi skal hjelpe veteraner gjennom å hjelpe andre, og vi skal ha en kapasitet som er relevant nasjonalt så vel som internasjonalt.

Mottoet er: Katastrofer er vår virksomhet. Veteraner er vår lidenskap.Mottoet henspeiler Team Rubicons unike tilnærming på å føre militære veteraner sammen med førsteinnsastspersonell. Dette gir en gripbar kapasitet som kan mobiliseres raskt, med et minimum av utstyr, for å utføre nødvendig katastrofebistand. Og vi leverer. Siden 2010 har Team Rubicon sendt tusenvis av frivillige – såkalte gråskjorter – til katastrofer i Amerika, Asia, Afrika og Australia.

Kick Ass Civilians

Til tross for at Team Rubicon er bygd opp rundt veteraner, er det også et innslag av "kick ass civilians". Dette er sivile med spesialkompetanse og / eller en sterk vilje til å hjelpe andre mennesker under vanskelige forhold. Miksen gjør organisasjonen svært effektiv som brobygger mellom det sivile og militære liv.

More Bang for a Buck

Team Rubicon arbeider for at alle donasjoner går uavkortet til operasjoner. Vi reiser lett, bor enkelt og bruker begrenset med utstyr utover sikkerhetsutstyr, kommunikasjonsmidler og personlige effekter. På globalt nivå har vi et utstrakt partnersamarbeid på en rekke tjenester som flyreiser, forsikringer, programvare, informasjonshåndtering, værdata, analysebehandling med videre. Alt dette holder de administrative kostnadene nede og mer hjelpearbeid per krone.

  

For mer informasjon besøk teamrubiconnor.no / facebook
Ingen givere hittil. Bli den første til å bidra!

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

TEAM RUBICON NORGE

Organisasjonsnummer: 818 564 392Adresse
c/o John Sverre Rønnevik Ørpehaugvegen 8
-
5534 HAUGESUND


Kontakt
engebakken@teamrubiconnor.no

Nøkkelord