Norsk English
Bidra.no - Sirkus Sol - Drømmer og latter uten grenser

Sirkus Sol - Drømmer og latter uten grenser

Klovnetrupp som vil spre glede til flyktningbarn. Støtt oss så vi kan dra tilbake til leirene i Hellas, all støtte er kjært velkommen!

Et prosjekt av Line Møller-Christensen, publisert 08.08.2017. Prosjektet tilhører kategorien Suksesshistorier.
Innsamlet kr 24 469
122 %
Målbeløp kr 20 000
Givere 79
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 08.09.2017.

Sirkus Sol er en klovnetrupp som møter barn i unntakssituasjoner for å spre smil, skape glede, håp og drømmer ved hjelp av scenekunst. Gruppen ble dannet i August 2016. Da dro vi til Hellas for å møte barn i seks flyktningleirer i regi av Sykehusklovnene. Der ble vi møtt med kjærlighet og varme, men samtidig møtte vi mange traumatiserte og foreldreløse barn med mangel på stimuli. Vi så behovet for lek, nærhet, det å bli sett og det å bare få lov til å være barn for en stund. 

Erfaring fra sykehusklovning og andre humanitære klovneprosjekter har gitt oss et sterkt ønske for å fortsette arbeidet og møte flere barn som lever i umenneskelige situasjoner. 

Bli med å bidra så vi oss å dra tilbake til Hellas for å møte barn i flyktningleirene! 


Hvorfor skal du bidra? 

Vi reiser på frivillig basis, men trenger støtte for å få dekket reiseutgifter. Vi trenger bidrag fra mennesker som deg, vil du hjelpe oss å spre noen smil?  Hellas

Hellas har gått fra å være flyktningenes transitthall videre inn i Europa, til å bli titusenvis av flyktningers provisoriske bosted. Grensekontrollene ut av Hellas er strengere enn noen gang før. Samtidig fortsetter tilstrømningen av nye båtflyktninger, noe som fører til en stadig opphopning av flyktninger i uoffisielle- og offisielle flyktningleirer. På uviss tid lever de under kummerlige og uverdige forhold. Behovet for bistand er stort (www.drapenihavet.no)  

Vårt fokus i dette arbeidet er barna, barn som har reist milevis til en destinasjon hvor de lever under uverdige forhold og har erfaringer som de fleste av oss aldri vil kunne forestille oss. Disse barna fortjener og en verdig barndom, å oppleve kultur og lek og latter er en viktig del av den. Anerkjennelse, lek og nærhet er viktige byggesteiner i et barns liv. 
Hvem er vi?  

Sirkus Sol består av Åsa Hillingseter Løyning, Cedric Stevens  og Line Møller-Christensen. 

Åsa og Line er begge scenekunstnere og jobber til daglig hos Sykehusklovnene. Åsa er også klovn for Klokkeklovnene, og Line har vært artist for den svenske organisasjonen Clowner Utän Grenser i romania. Cedric er klovn, sjonglør, tryllekunstner og akrobat. Sammen har de vært på to turer til Flyktningleirene i Hellas. 

Vårt mål er å styrke barnets selvfølelse, spre latter og styrke livsgleden. Vi ønsker å inspirere barna til å bruke fantasien sin til leker og samspill med hverandre på egenhånd. Hvert møte og hvert barn er viktig for oss.   •   Vi bringer:

  •   - Forestillinger
  •   - En-til-en klovning 
  •   - Parader gjennom leirene
  •   - Workshop/verksted med teaterleker, fantasileker og akrobatikk/ sjonglering for de litt eldre.  Hva går pengene til? 

Pengene vil gå uavkortet til reiseutgifter, opphold og kost. Vi har planer om flere turer i fremtiden og for å dra på så mange humanitære klovneprosjekt som mulig. 

Vi samarbeider med organisasjoner som Dråpen i Havet og enkeltmennesker som har kjennskap til leirene vi skal besøke. Hvis vi er så heldige og det kommer inn mer penger enn vi trenger til denne reisen, bruker vi det til neste reise. Vi kommer til å fortsette så lenge det er et behov. 


«To have clowns means to have laughter, excitement and happy moments. These moments are precious, especially if you are a child at The Refugee Camp at Skaramagas. For some moments they where able to forget their miserable situation and the insecure future they have, they just where kids like any other on this world. Eager to sing and clap and laugh at the funny jokes the clowns where showing. A big thank you dear Clowns. It was a precious moment and we all enjoyed it!» 

- Sina Tanner, Frivillig i Skaramagas, en leir med over 1000 barn som Sirkus sol besøkte i august 2016. 

Les mer om våre reiser til Hellas på følgende lenker:


http://drapenihavet.no/nb/gledesspredere/ og http://www.drapenihavet.no/no/klovnenes-rundreise-august/


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3