Bidra.no - Slumskole i Jammu, India

Slumskole i Jammu, India

Hjelp oss i arbeidet med å bygge opp og drive slumskolen i Jammu, for barn som ellers ikke ville ha fått tilgang til skolegang.

Et prosjekt av Sögne home as, publisert 22.08.2018. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 36 345
48 %
Målbeløp kr 75 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 19
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 06.10.2018.

Etter å ha besøkt slumskolen høsten 2017 var det vanskelig å glemme de takkmenlige barneøynene og gleden over gavene og pengene vi hadde med ned. Søgne Home har derfor valgt å engasjere seg i et prosjekt vi kan ta del i. Hvor vi kan få oppleve hva innsatsen betyr. 

Vi ervså heldige å ha fått med oss på laget seks av de største aktørene i den norske interiør og klesbransjen (Covent Garden, Maggy, Aina Sollie Steen, Halvor Bakke, Anouska og Lama). Vi vil alle gi direkte pengegaver eller selge utvalgte produkter der overskuddet går til slumskolen.

Sammen ønsker vi å gi noe tilbake til landet som står for hovedproduksjonen av våre produkter.


Slumskole i Jammu har allerede forbedret livet til 450 elever som ellers ikke ville fått skolegang eller knapt nok klær. Disse barna har fått en unik mulighet til å komme seg ut av fattigdommen.Alle elevene i Jammu kommer fra slumområdene rundt og i nærheten av skolen. Dette er barn som ellers ikke ville ha fått tilgang til skolegang. I tillegg til å gi dem utdannelse i trygge omgivelser, støtter vi dem også med skoleklær, sko og mat hver dag. Dette er barn som er veldig fattige og for mange er møtet med skolen første gang de får sko på føttene.


Share Mercy har drevet slumskolen siden 1999. Skolen starter i treårsalderen og de ønsker å gi barna 10 års full utdanning, noe som gjør en ekstrem forskjell i deres og familiens liv. En utfordring er å få foreldrene med på laget. Mange er veldig positive mens andre sliter med å forstå viktighet og utbytte av utdanning, mot en heller kortvarig gevinst av tigging og arbeid.

Pr i dag har dessverre skolen kun kapasitet til å gi barna åtte års grunnskoleutdanning. Det betyr at barna må ta de to siste årene på offentlig skole og her detter mange dessverre av lasset. Det er dette vi vil gjøre noe med!

For å kunne tilby 10 år som er fullverdig grunnskoleutdannelse trenges to klasserom, et bibliotek, et laboratorie, et kjøkken og et auditorium. Share Mercy har allerede kjøpt nabotaomta og er klare til å begynne å bygge så fort pengene kommer inn. 


Kunnskap er makt og utdannelse er disse barnas eneste håp om en god fremtid!


Hjelp oss å hjelpe! Ditt bidrag nytter!


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Kristin Vassnes

Prosjekteier

Gavekort

Bidra.no - Gavekort

Vi trekker 5 vinnere som hver får et gavekort på kr 1000 hos www.sognehome.no

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 5 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 10.10.2018