Bidra.no - Sponsorløp for funksjonshemmede barn i Nepal

Sponsorløp for funksjonshemmede barn i Nepal

Mange barn i Nepal blir gjemt eller forlatt av foreldrene sine pga. nedsatte funksjonsevner. Nå kan du gi støtte til de som tar seg av barna!

Et prosjekt av Egil Wormdal, publisert 30.05.2017. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 7 800
104 %
Målbeløp kr 7 500
Givere 48
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 08.06.2017.

Hva?

Mange barn i Nepal blir gjemt eller forlatt av foreldrene sine pga. nedsatte funksjonsevner. Nå kan du gi støtte til de som tar seg av barna!

Hva samler jeg inn penger til?

Asha Bal Bikas Sewa er et dagsenter i Nepal som tar seg av barn med nedsatt fysiske eller psykiske funksjonsevner. Her i Norge er det en selvfølge at funksjonshemmede barn får hjelp og støtte, men det er det ikke i Nepal. Her blir slike barn sett ned på, og foreldre gjemmer gjerne barna fra omverdenen. Nå kan du være med og gi en støtte til dette dagsenteret som tar seg av disse barna, og gir dem en mulighet til å bli sett.

I følge den siste folketellingen lever 1,94 prosent av de 26,4 millioner innbyggerne i Nepal med funksjonshemninger. Oppmerksomheten som blir gitt disse menneksene er langt fra tilfredsstillende. I mange områder spiller falsk tro, overtro, uvitenhet og fattigdom en dominerende rolle når det gjelder synet på mennesker med slike funksjonshemninger. Dette gjelder særlig i fjertnliggende områder.

Asha Bal Bikas Sewa tar seg av rundt hundre barn med ulike funksjonshemninger gjennom barnehager på tre forskjellige steder i Nepal - Jorpati, Karya Binayak, Kathmandu og Baratpur Chitwan. Ved disse sentrene får barna hjelp til å lære de daglige leveaktivitetene, og de får mulighet til å utvikle seg fysisk og mentalt gjennom ulike terapier. Hovedfokuset er å hjelpe barn med fysiske og læringshemmede funksjonsevner til å utvikle seg, slik at de lettere kan bli integrert i samfunnet.

Prosjektet har også et voksenprogram for funksjonshemmede barn over 16 år, hvor de kan komme seg frem i samfunnet, gjennom dagsenterets yrkesopplæring. Denne opplæringen gjør at de nå får mulighet til å tjene penger, ha jobb, jobbe blant andre markedsområder og øke kontrollen over deres eget liv, gjennom at de blir mer selvstendige. Prosjektet tar også sikte på å trene opp disse unge voksne til å være hjelpsomme i sine familier, ved å gi undervisning rundt husarbeid.

Sponsorløp!

Elevrådet på Øya videregående skole arrangerer sponsorløp, hvor alle penger som kommer inn går uavkortet til driften av dette dagsenteret. Det er altså her, som elev på Øya videregående skole, at jeg ønsker å løpe for å samle inn penger til dette prosjektet. Det er ikke til å legge skjul på at vi har det utrolig bra her i Norge, og jeg mener derfor det er på sin plass at vi kan gi litt av vårt til de som virkelig trenger det. Ved at vi elevene blir med og løper dette sponsorløpet, kan vi være med og forandre livene til de mange barna som blir gjemt bort fra sitt samfunn fordi de er "annerledes". Med det er selvsagt ikke nok å løpe - penger vokser ikke på trær. Det er her DU kommer inn i bildet! Du kan være med som sponsor, og gi et fast beløp for at jeg er med og løper. Sammen kan vi hjelpe mange barn, ved å gi litt hver!


Håper DU har lyst til å bidra! Husk at hver krone teller.

 


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3