Bidra.no - Støttefestival Bergen Hammam

Støttefestival Bergen Hammam

Bergen Hammam er den gode naboen, den inkluderende vennen, den sosiale møteplassen - men vi trenger din hjelp for å holde åpent!

Et prosjekt av Bergen Hammam, publisert 01.03.2017 00.00. Bergen Hammam sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede (Helse).
Innsamlet kr 1 250
3 %

Prosjektet nådde ikke sitt mål, og pengene er refundert.

Målbeløp kr 40 000
Givere 0
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 31.03.2017.

Bergen Hammam ble bygget for å tilby Bergens befolkning en oase i hverdagen, spesielt med tanke på at vi har 273 regndager i året og det kan bli ganske mye gufs.

Det har ruslet og gått siden 2012, og ved hjelp av snille frivillige arbeidere har vi akkurat holdt hodet over vannet. Denne foreningen drives på frivillig basis,  ingen tar ut lønn for å drive stedet. De eneste som kommer noe i pluss er freelance massører som kommer inn om der er bestillinger på behandlinger. De senere årene har vi hatt uflaks; noe har gått galt med steampumpen, med varmen, med elektrisiteten; ja, stort sett det man trenger for å holde åpent. Det ballet på seg og til slutt lå vi etter med husleie. Da hadde vi et tiltak for å samle penger, og vi greide komme i mål så vi kunne fortsette å tilby våre hammamvenner et sted å varme seg.

Nå har vi hatt nok en runde med tekniske reparasjoner, og kontoen er skrapt siden vi måtte holde stengt en periode. Da fikk jeg den idéen om at vi kanskje kunne holde en gøy innsamling for å få inn noen kroner OG promotere Bergen Hammam til alle dem som ikke har fått med seg at vi eksisterer (det er mange, og resten tror det er et suspekt 'massasje' sted. Dessverre)
Nå har vi planlagt en festival 17-19 mars som har arbeidstittelen 'Badebukseblues', badebukse fordi det er et fint ord og spiller på at vi er et offentlig bad, og blues fordi vi er litt triste fordi vi trenger penger.  

Bergen Hammam blir ofte omtalt som en skjult perle, en oase i Bergen,  og vi ser behovet for å fortsette driften.

Bergen Hammam er den gode naboen, den inkluderende vennen, den sosiale møteplassen, den varme kjæresten. Vi har hatt hjelpere fra over 23 forskjellige land, og det er minst det samme antall nasjonaliteter som besøker oss. Vi har egne damedager for å integrere kvinner fra andre religioner og kulturer. Vi har hatt egne gratis dager for pasientgrupper, vi har samarbeidet med Flyktningmottaket på Landås og har hatt egne dager for yoga, chanting og meditasjon. Turister har begynt å få øynene opp for dette eksotiske tilbudet på Bryggen. Her møtes alle kulturer, religioner og raser. Bergen Hammam  har et håp om å kunne få skape betalte arbeidsplasser på sikt, men først må vi se om vi greier å komme oss over denne kneiken.

Vi håper på å få inn nok penger til å kunne dekke alle reparasjonene og 3 måneders utestående husleie - vi trenger å få hodet over vannet så vi kan se fremover og ikke rote rundt i kvikksanden denne siste problemrunden har trukket oss ned i.

Bergen Hammam ble bygget over 2 år, mange har frivillig bidratt med sin tid, kunnskap og velvilje. Penger har vi fått fra å undervise gjennom vår not for profit yogaorganisasjon Bergen Yoga for Alle, derfor gikk det så lang tid..undervise litt - kjøpe fliser..undervise litt - kjøpe rør..undervise litt - osv. Vi visste ikke hva vi gikk igang med, men ønsket det skulle bli et slags kultursted og samlingspunkt for alle. Alt er bygget miljøvennlig og av stort sett resirkulert materiale. Det er synd å se et slikt vakkert sted gå tapt, det ligger mye omsorg, tårer, svette, blod og kjærlighet i disse veggene. 

Bergen Hammam er en del av den ideelle organisasjonen European-Yoga som ble registrert som en forening i 2007 under 'Yogaundervisning og offentlig dampbad for holistisk velvære. 


Ingen givere hittil. Bli den første til å bidra!

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Gratis Hammam

Bidra.no - Gratis Hammam

Vi lager egne takkeeventer for dem som bidrar- og om du er med å gi så blir du invitert til disse i Bergen Hammam i løpet av april måned.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 100 igjen kr 250
Estimert leveranse 01.04.2017

Gratis Hammam med Full Basic Scrub

Bidra.no - Gratis Hammam med Full Basic Scrub

Om du ønsker å bidra med dette får du en Full Basic Scrub når du kommer til oss. Vi vil ha egne dager for disse i løpet av april måned.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 20 igjen kr 500
Estimert leveranse 01.04.2017

Privattid med Full Hammam og intens dyptgående strekkbehandling for to personer

Bidra.no - Privattid med Full Hammam og intens dyptgående strekkbehandling for to personer

Om du ønsker å bidra til denne prisen får du egentid i Bergen Hammam; dvs du og din ledsager får 3 timer i eget selskap med egen behandler som bruker ca 1 time på hver av dere til vår fulle Hammam Spesialpakke som består av skrubb, boblemassasje og den intense dyptgående strekkbehandlingen som er så velkjent i tyrkiske bad. Inkluderer også kraniemassasje. Leveres i løpet av april måned.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 5 igjen kr 2 500
Estimert leveranse 01.04.2017

Nøkkelord