Bidra.no - Stakkars oss som bor i Oslo – en fotoutstilling

Stakkars oss som bor i Oslo – en fotoutstilling

Den dugnadsbaserte fotobloggen Stakkarsoss.no skal endelig stille ut noen av de tusenvis av bildene de har mottatt siden juni 2012. Bli med!

Et prosjekt av Stakkars oss, publisert 15.12.2014. Stakkars oss sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede / Investorer (ikke i bruk).
Innsamlet kr 10 496
41 %
Målbeløp kr 25 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 37
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 11.03.2015.

Fotoutstillingen «Stakkars oss som bor i Oslo» viser frem innbyggernes egne Oslo-bilder. Velkommen til en kjærlighetserklæring til en av Europas mest utskjelte hovedsteder.

 

Hvorfor elsker vi å hate Oslo? Og hvorfor kan vi samtidig ikke få nok av byen vår? I over to år har bloggen Stakkars oss ironisert over vårt forhold til Oslo ved å presentere innsendte Oslo-bilder. Med sine humoristiske kommentarer har bloggen vekket latter og diskusjoner, og sakte men sikkert har den bidratt til å endre Oslos selvbilde. Fra å være en by med mindreverdighetskomplekser og frynsete rykte, er Oslo i stigende grad en hovedstad som vekker stolthet og entusiasme på både hjemme- og bortebane.

 

Fotoutstillingen «Stakkars oss som bor i Oslo» er en real kjærlighetserklæring til Oslo og til alle oss som ikke vil bytte ut byen med verken New York eller Berlin.

 

Om Stakkars oss

Fotobloggen Stakkarsoss.no ble startet i 2012 av frilansjournalistene Aina Kristiansen og Hanna Norberg. De fikk stadig høre at Oslo er en stygg og sjarmløs by, men fant stadig eksempler på det motsatte. Det resulterte i fotobloggen Stakkarsoss.no. Der viser jentene, ofte med ironisk snert, hvorfor Oslo er et vakkert sted. 

 

Byromantikerne deler både osloborgernes og sine egne blinkskudd fra vår «stygge» hovedstad. I løpet av to år har bloggen samlet mange tusen Oslo-bilder, inngått et samarbeid med Aftenpostens Osloby og høstet mye medieoppmerksomhet. 

  

Hvem står bak?

Hanna Norberg er frilansjournalist og skriver for blant annet Stella, KK, Osloby og Kagge forlag. Hun er også en av gründerne bak Stakkarsoss.no.

 

Aina Kristiansen er grafisk designer og frilansjournalist og jobber for tiden for Klassekampen, samtidig som hun skriver for KK.no og Osloby. Hun er også en av gründerne bak Stakkarsoss.no.

 

Charlotte Beck Solvær er utstillingskoordinator på DOGA.

 

Marte Marstrand er prosjektleder for fagprogrammet på DOGA.

 

Tormod Carlsen er utstillingens scenograf og står for blant annet utstillingsarkitekturen.  

 

Hvorfor bidra?

Bloggen har vært dugnadsbasert og frivillig drevet helt siden starten, men det koster penger å lage en utstilling. For å få til alt vi har planer om for å gjøre denne utstillingen til noe helt eget, et osloprosjekt hele byen kan være stolt av, trenger vi også din hjelp. Vi blir superglade for ethvert bidrag, uansett størrelse. 

 

Velkommen til åpningsfest

Vi ønsker dere alle velkommen til åpningsfest på DOGA Norsk design- og arkitektursenter i Hausmannsgata 16. Festen finner sted 22. januar 2015 og starter kl. 18.00. Vi sees der, ikke sant? 

 

Les mer på Stakkarsoss.no og meld deg på på Facebook.

 

 

 

 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Takk!

Vi er evig takknemlige for at du vil bidra til utstillingen vår.

6 personer har bidratt Begrenset antall: 994 igjen kr 100
Estimert leveranse 22.01.2015

Tusen takk!

Vi er superdupertakknemlige for at du vil bidra til utstillingen vår

9 personer har bidratt Begrenset antall: 491 igjen kr 200
Estimert leveranse 22.01.2015

Navnet ditt på «Ja, vi elsker Oslo»-veggen

Du får navnet ditt på en helt egen vegg inne i selve utstillingen.

3 personer har bidratt Begrenset antall: 97 igjen kr 400
Estimert leveranse 22.01.2015

Navnet ditt enda større på «Ja, vi elsker Oslo»-veggen

Du får navnet ditt enda større på en egen vegg inne i selve utstillingen.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 50 igjen kr 750
Estimert leveranse 22.01.2015

Stort navn på «Ja, vi elsker Oslo»-veggen + Stakkars oss-krus eller -handlenett

Du får navnet ditt i stor skrift på en egen vegg inne på selve utstillingen samt enten et Stakkars oss-krus eller et Stakkars oss-handlenett. Lagerbeholdningen avgjør.

1 person har bidratt Begrenset antall: 7 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 31.01.2015