Bidra.no - Team Rubicon Norge har sendt 24 Gråskjorter!

Team Rubicon Norge har sendt 24 Gråskjorter!

TEAM RUBICON NORGE responderer på katastrofer og sender personell når behovet er størst. - Ditt bidrag sender flere!

Et prosjekt av TEAM RUBICON NORGE, publisert 09.09.2017 16.52. TEAM RUBICON NORGE sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede (Bistand og humanitært arbeid).
Innsamlet kr 4 055
5 %
Målbeløp kr 75 000
Givere 19
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 30.10.2017.

OPERASJON HARD HUSTLE

Din donasjon vil hjelpe oss med å sende flere frivillige til å bidra i områdene som er rammet av ekstremværet Harvey og Irma.

TEAM RUBICON NORGE har hatt 24 Gråskjorter på oppdrag, og ditt bidrag sender flere avgårde! Disse Gråskjortene besto av veteraner, personell fra brann og redning, lege, sykepleiere og sivile personer som ønsket å bidra. 


For å kunne sende personell / Gråskjorter ut på kort varsel trenger vi midler til å finansiere operasjonskostnadene. Kostnadene dekker reise, men våre gråskjorter jobber uten lønn og helt frivillig.

Støtt oss med litt eller mer, og hjelp oss bistå når behovet er størst!


Team Rubicon Norge på facebook.

Team Rubicon går inn som de første i områder rammet av katastrofer og er på plass når behovet for ledelse og arbeidskraft melder seg. 

Håvard

Freddy

Janine

Internasjonalt samarbeid med Team Rubicon Norge, Team Rubicon USA & Team Rubicon Australia i Friendsville, USA. OP Hard Hustle etter orkanen Harvey. 


OM TEAM RUBICON

I januar 2010 ble Haiti rammet av et jordskjelv. Ødeleggelsene var enorme. Kritiske samfunnstjenester fungerte ikke, og lidelsene var store. Bildene fra katastrofen gikk verden over. Åtte amerikanske veteraner så bildene, og visste de kunne hjelpe. De samlet inn penger og medisinske forsyninger og fløy ned til den Dominikanske Republikk. Her leide de en bil og satt kursen mot Haiti. Som Cæsar krysset Rubicon, krysset veteranene grenseelva Artibonite. Dette ble starten på Team Rubicon.

Team Rubicon Global

I innsatsen etter ekstremværet Sandy i USA, dro en gruppe norske veteraner for å hjelpe Team Rubicon. Samarbeidet fungerte bra, og tanken om et globalt nettverk ble til. I dag leder Team Rubicon Global fem nasjonale team (TRx): Team Rubicon USA, UK, Canada, Australia og Norge. Flere er på veg. Det arbeides i dag med utvidelser i Danmark, Tyskland og Nederland. Målsetningen er å kunne mobilisere i alle verdenshjørner på kort tid – og en faktor i internasjonal katastrofebistand.

Team Rubicon Norge

Selv om nordmenn kom til allerede i 2012, har prosessen med etablering i Norge tatt tid. Til tross for deltagelse i flere operasjoner i USA, Filippinene og på Haiti i perioden 2012-2016, ble Team Rubicon Norge først formelt stiftet februar 2017. Ambisjonene er høye. Vi skal hjelpe veteraner gjennom å hjelpe andre, og vi skal ha en kapasitet som er relevant nasjonalt så vel som internasjonalt.Mottoet er: Katastrofer er vår virksomhet. Veteraner er vår lidenskap.

Mottoet henspeiler Team Rubicons unike tilnærming på å føre militære veteraner sammen med førsteinnsastspersonell. Dette gir en gripbar kapasitet som kan mobiliseres raskt, med et minimum av utstyr, for å utføre nødvendig katastrofebistand. Og vi leverer. Siden 2010 har Team Rubicon sendt tusenvis av frivillige – såkalte gråskjorter – til katastrofer i Amerika, Asia, Afrika og Australia.

Kick Ass Civilians

Til tross for at Team Rubicon er bygd opp rundt veteraner, er det også et innslag av "kick ass civilians". Dette er sivile med spesialkompetanse og / eller en sterk vilje til å hjelpe andre mennesker under vanskelige forhold. Miksen gjør organisasjonen svært effektiv som brobygger mellom det sivile og militære liv.

More Bang for a Buck

 Team Rubicon arbeider for at alle donasjoner går uavkortet til operasjoner. Vi reiser lett, bor enkelt og bruker begrenset med utstyr utover sikkerhetsutstyr, kommunikasjonsmidler og personlige effekter. På globalt nivå har vi et utstrakt partnersamarbeid på en rekke tjenester som flyreiser, forsikringer, programvare, informasjonshåndtering, værdata, analysebehandling med videre. Alt dette holder de administrative kostnadene nede og mer hjelpearbeid per krone.

  

Ønsker du å bli en Gråskjorte?

Varslingsordrer og generell informasjon fra Team Rubicon Norge går ut på e-post. Vi spammer ingen. For å være med i Team Rubicon Norge, vil det kreves en politiattest. Dere blir automatisk lagt til på den lukkede Facebook siden vår. Dersom du ikke innen to dager har fått invitasjonen, send oss en melding via Facebooksiden vår. 

Registrer deg her: https://goo.gl/zeP4rD


For mer informasjon besøk teamrubiconnor.no / facebook

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

15 anonyme

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

TEAM RUBICON NORGE

Organisasjonsnummer: 818 564 392Adresse
c/o John Sverre Rønnevik Ørpehaugvegen 8
-
5534 HAUGESUND


Kontakt
engebakken@teamrubiconnor.no

Nøkkelord