Bidra.no - Th. Kittelsen -også en oljemaler.

Th. Kittelsen -også en oljemaler.

Ble Kittelsen holdt nede av samtidens smaksdommere? Har vi gått glipp av stor malerkunst på grunn av smålig kritikk? En dokumentarfilm.

Et prosjekt av Karivold Film as, publisert 10.08.2020. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede. Prosjektet avsluttes 24.09.2020 00.00
Innsamlet kr 12 600
25 %
Målbeløp kr 50 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 41
Dager igjen

Beskrivelse

Vi har arbeidet i to år med denne kortdokumentaren om Th Kittelsen. Finansiert av våre bostedskommuner og en betydelig egeninnsats. Vi har nå kommet til etterarbeidsfasen, klipp, lyd og ferdigstillelse. Det er denne fasen vi nå ønsker å finansiere gjennom den dugnaden.

Om Theodor Kittelsen.                                                        

Vi kjenner Theodor S. Kittelsen best som den visuelle skaperen av Asbjørnsen og Moes eventyrfigurer. Han tegnet Nøkken, Draugen, troll, skrømt og nisser som ingen andre, hverken før eller siden. I over 100år har hans versjoner av disse vesenene hatt en enerådende plass i det norske folks bevissthet. Få er de som kjenner til at Kittelsen i flere perioder av sitt relativt korte liv led av desperat sult og pengenød, hvilket også fikk dramatiske og avgjørende konsekvenser for hans veivalg i liv og kunst. Som kunstmaler er T. Kittelsen mindre kjent og en underliggende skuffelse og bitterhet over responsen fra sine samtidige malerkollegaer kommer til uttrykk.

” Jeg føler mine evner bundet af en ring – intet vennskap til mine arbeider, aldrig nogen oppmuntring”.Det er oljemaleriet som gjelder!                       


PREMISS

Ble Kittelsen holdt nede av samtidens smaksdommere? Har vi gått glipp av stor malerkunst på grunn av smålig kritikk? - en diskusjon mellom T. Kittelsen sine sitater, kunstmaler Per Lundgren, Ellen Lerberg fra Nasjonalgalleriet og Christian Krohg sine kommenterer om Kittelsen sine arbeider gjennom sitater i og nådeløse avisartikler.                                                                                                                

Det var sterke kritikere den gangen. Når en professor og leder som Christian Krohg ber Kittelsen om å holde seg til tegningen i full offentlighet, da blir det nesten som et hån av Kittelsens kunst...en uopprettelig skade.    


Bruk av dugnadspenger.

Vi vil bruke dugnadsmiddlene til etterarbeidet på filmen. Dvs. Leie av klipperom, lydstudio, fargekorrigering og ferdigstillelse av filmen. Vi håper at høsten 2020 blir tiden vi skal bruke på
etterarbeidet.                                                 

    

Vi ønsker å lage en poetisk film om Theodor Kittelsen og hans forhold til oljemaleriet. Foruten Kittelsens egen indre konfilikt, byen kontra landet, så er det konflikten med Christian Krohg som blir sentral.

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3


Belønninger

DVD. Munchs Mødre - Hvalfangsten - Kvinner i Krig

Bidra.no - DVD. Munchs Mødre - Hvalfangsten - Kvinner i Krig

Vi har tre Dvd´r av dokumentarer vi har produsert. Du kan velge en av disse når din dugnadsinnbetaling er Kr. 500,- eller mer.

1 person har bidratt kr 500 Estimert leveranse 21.09.2020