Bidra.no - Vær en tyrann, gi en gave til Sylvi Listhaug

Vær en tyrann, gi en gave til Sylvi Listhaug

Alle trenger litt godhet i hverdagen. Også Listhaug. Så la oss gi henne en gave! Alt overskudd går uavkortet til bistanden regjeringen kutter.

Et prosjekt av Børge A. Roum, publisert 03.11.2015. Børge A. Roum sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 450
128 %
Målbeløp kr 350
Givere 7
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 14.11.2015.

Vi har vel alle drømt om å være en tyrannisk enehersker fra tid til annen. Det er jo ikke for ingenting at vi bruker utallige timer av våre liv på å sjefe små figurer rundt i Settlers og Civilization, og metodisk bygge opp en megaby i SimCity før vi knuser den med orkaner og aliens!

Men hvem visste at det var så enkelt å bli en tyrann i virkeligheten? Her er din sjanse, grip den!


«Elsk deres fiender, gjør godt mot dem som hater dere» sa Jesus. Hva passer vel da bedre akkurat nå enn å være litt snill og god mot Sylvi Listhaug? For stakkars Sylvi føler seg tyrannisert:

Jeg reagerer på dette godhetstyranniet som rir det norske samfunnet som en mare.

Hva er problemet? Jo, regjeringen kutter milliarder i bistanden til verdens aller fattigste1 for å deke utgiftene til å ta imot flyktninger fra krigsherjede områder. For det finnes jo ingen andre budsjettposter disse pengene kan tas fra.

[D]e tusen rikeste i Norge får nesten en milliard kroner i skattelettelse, 926 millioner kroner. De hundre rikeste får 404 millioner kroner mindre, mens de 20 rikeste alene får 206 millioner kroner i skattekutt. Ifølge DNs beregninger får Kjell Inge Røkke alene en skattelettelse på 30,3 millioner kroner. Den jevne lønnsmottaker får til sammenlikning tusen kroner mindre i skatt.

Men det er selvsagt ikke problemet. Problemet er at Den norske kirke er så frekke, nei tyranniske, at de sier at dette er dumt. Listhaug tegner og forklarer:

Den norske kirke burde være en kirke for alle, men nå føler man kanskje at det er politikk, og ikke så mye kristendom, som kommer i første rekke.

Det virker som at Sylvi Listhaug kanskje trenger en klem. Og en liten innføring i hva kristendommen sier om penger og å hjelpe flyktninger.

Hva føles vel bedre enn å få en gave fra en gruppe mennesker som går sammen for å gjøre deg glad? 
Så la oss vise Sylvi Listhaug litt godhet, og overøse henne med kjærleik fra sine medmennesker!

Fattigdoms- og rettferdighetsbibelen

Denne crowdfundingkampanjen har blitt satt opp for å samle inn penger til å kjøpe og sende Fattigdoms- og rettferdighetsbibelen til Sylvi Listhaug.

Verbum forlag beskriver boka slik:

I Fattigdoms- og rettferdighetsbibelen er nesten 3000 vers som handler om fattigdom og rettferdighet, markert med farge.

I tillegg til selve bibelteksten inneholder boka også 25 tekstrefleksjoner skrevet av representanter for ulike kirkesamfunn og organisasjoner og av samfunnsdebattanter. De tar for seg bibeltekster og tolker dem inn i vår samtid. Klimarettferdighet, rettferdig handel og forholdet til fattige tilreisende er noen av temaene som løftes fram.

Fattigdoms- og rettferdighetsbibelen vil inspirere alle som ønsker å bidra til en bedre og mer rettferdig verden.

Her er et par eksempler:

Salomos ordspråk 19,17:
Den som hjelper den fattige, låner til Herren, som vil lønne ham for det han har gjort.

Luk 3,10-11: 
«Hva skal vi da gjøre?» spurte folk. Han svarte: «Den som har to kjortler, skal dele med den som ikke har noen, og den som har mat, skal gjøre det samme.»

Luk 18,22: 
Da Jesus hørte det, sa han til ham: «Én ting mangler du ennå: Selg alt du eier, og del ut til de fattige. Da skal du få en skatt i himmelen. Kom så og følg meg!»

Luk 16,13: 
Ingen slave kan tjene to herrer. Han vil hate den ene og elske den andre eller holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og Mammon.

Matt 21,44-46:
Så skal han si til dem på venstre side: ‘Gå bort fra meg, dere som er forbannet, til den evige ild som er gjort i stand for djevelen og englene hans. For jeg var sulten, og dere ga meg ikke mat; jeg var tørst, og dere ga meg ikke drikke; jeg var fremmed, og dere tok ikke imot meg; jeg var naken, og dere kledde meg ikke; jeg var syk og i fengsel, og dere så ikke til meg.’ Da skal de svare: ‘Herre, når så vi deg sulten eller tørst eller fremmed eller naken eller syk eller i fengsel uten å komme deg til hjelp?’ Da skal han svare dem: ‘Sannelig, jeg sier dere: Det dere ikke gjorde mot én av disse minste, har dere heller ikke gjort mot meg.’ Og disse skal gå bort til evig straff, men de rettferdige til evig liv.


Pengene samlet inn vil gå til å kjøpe ett eksemplar av Bibel 2011 Fattigdoms- og rettferdighetsbibelen, som koster 322 kr inkludert frakt, og å sende den i posten til Sylvi Listhaug, sammen med et lite brev. I tillegg tar Bidra.no 3% i avgift.

Alt eventuelt overskudd av kampanjen vil doneres uavkortet til et utvalg av organisasjonene som nå får sitt budsjett redusert på grunn av regjeringens ondskapsdemokratiske kutt. Jeg vil dokumentere dette, og inviterer alle til å henge meg ut på internett dersom jeg ikke skulle holde ord (@forteller på Twitter).

PS: Når du først er her vil du kanskje også bidra til å gjøre det enklere å være godhetstyranniserende i hverdagen?

Friends Fair Trade har startet en Bidra.no-kampanje for å overleve. I motsetning til de fleste andre butikker i Norge selger de kun varer hvor produsentene har fått en lønn de kan leve av, og arbeidsforhold som ikke er livsfarlige. Takken er at de har gått konkurs. Uff, så grusomt snille vi er i Norge! Gi dem en slant, og spre ordet!
(http://bidra.no/kampanje/oslo-trenger-en-bra-fair-trade-butikk-er-du-enig/564d661b-8316-4a61-a325-93582e537471)

1 Her er noen av bistands-kuttene til regjeringen:

  • Klima- og skogsatsingen reduseres med 378 millioner kroner
  • Bistand til Afrika reduseres med 127 millioner kroner
  • Bistand til Asia reduseres med ytterligere 193 millioner
  • Bistand til Latin-Amerika reduseres med ytterligere 70 millioner
  • Bevilgningen til sivilt samfunn reduseres med ytterligere 968 millioner
  • Støtten til Fredskorpset kuttes med 18 millioner
  • Støtte til næringsutvikling reduseres med 125 millioner
  • Menneskerettighetspotten kappes med 125 millioner
  • Fred, forsoning og demokrati reduseres med 250 millioner

Og så videre. Les mer hos Bistandsaktuelt (som legges ned).


BONUS:

Hva sier Sylvi Listhaug når hun får blomster? Tweet din caption til dette bildet og link til denne kampanjen, så er det godt mulig at du får et retweet eller to, yo!

Foto: Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug ved nøkkeloverrekkesen 16.10.2013. av Landbruks- og matdepartementet. Creative Commons BY-ND 2.0.

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Sympatisjeik

Du får en varm følelse av å gjøre noe fint for noen andre. Dust!

1 person har bidratt Begrenset antall: -9 igjen kr 1
Estimert leveranse 13.11.2015

Velgjerdsvesir

Dette er faktisk én femtiendedel av skatteletten din som du kaster bort på andre! Har du tenkt på det?

1 person har bidratt Begrenset antall: 776 igjen kr 20
Estimert leveranse 11.01.2016

Kjærleikskalif

Tror du du er bedre enn alle oss andre, eller? Hæ!? HÆ!?!?! Vel, siden du er så jæskla god skal du få lov til å vise det ved å være med på å skrive brevet som skal legges ved boka til Sylvi Listhaug. Hvis du vil.

1 person har bidratt Begrenset antall: 41 igjen kr 100
Estimert leveranse 13.11.2015

Godhetstyrann

Din godhetsfulle tyranni kjenner ingen grenser! Vis nåde; gå og kjøp noe ræl du ikke trenger mens du spytter på en tigger nå med én gang! PS: Hvis du vil kan du være med på å skrive brevet som skal legges ved boka til Sylvi Listhaug.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 666 igjen kr 500
Estimert leveranse 11.01.2016